Održana 27.sjednica Gradskog vijeća Ljubuški

ljubuski.info

Vijećnici Gradskog vijeća Ljubuški jednoglasno su usvojili Zaključak o davanju suglasnosti Gradonačelniku za sklapanje Ugovora o prijenosu stečenih prava na nekretninama čime je učinjen još jedan korak ka povratu nekretnina u središtu grada Gradu Ljubuškom.

Radi se o nekretninama na 16 katastarskih parcela na prostoru nekadašnje Duhanske stanice koje su izuzete iz procesa privatizacije poduzeća Agroprom d.d. Ljubuški.

Gradonačelnik Vedran Markotić u obraćanju vijećnicima kazao je kako je vraćanje prostora Duhanske stanice Gradu Ljubuškom jedna od najbitnijih odluka u posljednje vrijeme te da se na samom procesu dosta dugo radilo.

– Konačno se, nakon 30 godina, nepravatizirani prostor Duhanske stanice vraća u vlasništvo Grada Ljubuškog. Potpisom ugovora Grad Ljubuški dolazi u posjed gotovo 20.000 m2 prostora i negdje oko 7.000 m2 magazina 7, stambenog prostora, podruma i pet etaža. Jedna od njih ostaje u vlasništvu Županije Zapadnohercegovačke za smještaj njezinih institucija, dok će ostale biti korištene sukladno potrebama, Prostornom planu i odlukama koje donese Grad Ljubuški – rekao je gradonačelnik Markotić.

Zapuštene zgrade Duhanske stanice u središtu grada odavno su zarasle u šiblje, urušene su i predstavljaju opasnost za prolaznike. U idućim godinama planirano je taj prostor urediti i prenamijeniti.

– Otvara nam se mogućnost da uredimo prostor koji je u samom srcu grada, koji predugo stoji zapušten u vrlo lošem stanju i tu se se vodili razni ovršni postupci. Mi, kao Grad, nismo bili vlasnici toga prostora, međutim, danas se, usvajanjem Zaključka i u konačnici skorašnjim potpisivanjem ugovora taj prostor vraća nama – istaknuo je.

Podsjetimo, prošlog tjedna Skupština Županije Zapadnohercegovačke usvojila je odluku o davanju suglasnosti o prijenosu stečenih prava na nekretninama sa Županije Zapadnohercegovačke na Grad Ljubuški, čemu su prethodile inicijative Grada Ljubuškog na povratu imovine. Prve takve inicijative pokrenute su još prije gotovo dva desetljeća, u posljednje vrijeme su dodatne intezivirane te su izvršene potrebne radnje koje su omogućile povrat nekretnina, a 2021. pokrenuta je procedura izrade regulacijskog plana toga prostora.

– Taj prostor bi trebao postati srce Ljubuškog sa velikim trgom, sa zelenim površinama, sa magazinom 7 u kojem može biti smješten značajan broj institucija, a koji se može otvoriti i za ostale potrebe. Ne sumnjam kako ćemo kroz nekoliko godina taj zapušteni prostor pretvoriti u najljepši dio Ljubuškog – naglasio je gradonačelnik Markotić i zahvalio bivšem ministru financija ŽZH te sadašnjem potpredsjedniku Vlade i ministru financija FBiH Toniju Kraljeviću na uloženom trudu da se prostor sačuva za javnu namjenu, kao i članovima Vlade Županije Zapadnohercegovačke, predsjedniku Vlade ŽZH Predragu Čoviću, ministrici financija Blagici Leko, ministru unutarnjih poslova Mladenu Bebeku, ministru gospodarstva Dariju Sesaru, predsjedniku Skupštine ŽZH Ivanu Jelčiću, županijskim zastupnicima, gradskom pravobranitelju Anti Bradvici, županijskom pravobranitelju Mati Lončaru i Srećku Mandiću, v.d. direktora gospodarskog društva Agroprom d. d. Ljubuški.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Pa Mandic je Sef Biza za branitelje u opcini sad i VD Agroproma

Srećko Mandić zalutao iz Parkova u gradsku upravu špijun debelog Markotića

Orkad ode Neveno Ljubuški procvjetao.Tek sad se vide tragovi njegove despotske vladavine.Kad Barba ode Ljubuški postade uljuđeniji i sređeniji grad,ulagači dođoše u Ljubuški,sve nekako prodisalo.Dok je vladaobilo je to u paralesi sa Turskom vladavinom.I najveća stvar je to što ga sadašnji gradonačelnih nije spomenuo.Zato mu skidam kapu.

Glavno da je on na kuli onim mačkarima predavao ključ grada

Koga to zatvoriše za kriminal kradu i ovi i oni

Ek si mu rekao. Bio kriminal i pljačka a sad sve ok. Niko ništa ne odgovara. To je bolan gore što je prešao preko toga nego ovo sve što je napravio, zato šuti pametniji si.

Barba je uništio Ljubuški,aVedran je nešto naoravio.Je i prešutio,ali velika je stvar što ga nije spomenuo.Sve je pohvalio Od Tonija do pravobranitelja,Barbe nigdje.O njemu ni riječi iako je vladao 15 godina.Siptomatično,ovo je novi smjer Ljubuške politike.Tko to ne vidi ne može biti politički analitičar.

Ko je privatizirao drugi dio Duhanske stanice, kada i po kojem osnovu?
Građani imaju pravo znati.

Ivić Brkić i kumpanija

brkić je staro i novo zlo u ljubuškom!

Isti koji se skrivao iza mucica u capljini

Duhanska stanica je ostavština Nevenka Barbarića koji je dilao sa općinskim zemljištem s Milanom Lučićem.

Šta je Vedran napravio??
Šta Blagica i Mladen u ovom slučaju i općenito?
Jeste baš glooopi ili??

Pa Vedran ju je vratio,pa čitaš li tekst nije Nevenko ni Vice Majić

Nema tu debeli nikakvi zasluga

V Markotić priča besmislice dezerter Bebek i ministrica financija Leko veze nemaju sa Duhanjskom, Jelčić još manje ćato pravobranitelj Bradvica isto, uvenuli Nevenko Barbarić započeo i završio ovu priču sa Čovićem a ovi klinci se [ * neprimjereno * ] tuđim perjem

Nevenko je uništio Ljubuški,da je bilo tko drugi bio načelnik 15 godina umjesto njega,to bi sad bio grad za primjer.Za vrijeme dok je vladao vide se i danas tragovi na Bijači gdje i dalje, osim inkubatora i hladnjača,raste trava i raslinje.Srušio Vinariju,Duvanjsku kočio,da ne pričamo šta je bilo sa Nativiom.Više puta se nenamjenski zaduživao.Nijedan investitor nije mu došao u 15 godina,to je jedina istina.

Gori su ovi sto ih je on doveo (Markotic, Kraljevic, Kvesic....) bar 100 puta. Zalosno, ali istinito.

Prema mojim saznanjima ovdje je najveću ulogu odigrao gospodin Antonio Radić inače savjetnik za nosanje meda i rakija. On je to nosao bez prestanka i eto ti duvanjske. Inače taj istaknuti uvaženi gospodin osim što služi kao nosač navedenog i batler još honorarno služi kao špijun i smradalo

Dotični služi za namještanje izbora i za galamu i napadanje žena koje su na izbornom mjestu kao promatrači ako upozore na nepravilnosti

Održana 27.sjednica Gradskog vijeća Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari