Podržana tri projekta prekogranične suradnje RH i BiH u Ljubuškom

ljubuski.info

Povjerenstvo za odabir projekata i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić donijeli su odluku o odabiru projekata u okviru Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i BiH. Ukupno je podržano 70 projekata.

S maksimalnim iznosom od 35 tisuća eura podržani su sljedeći projekti:

Nabava pozornice za kulturne manifestacije Turističke zajednice Grada Županje i Turističke zajednice grada Ljubuškog, poboljšanje i očuvanje lokalne infrastrukture u središtima Grada Velike Gorice i općine Posušje, modernizacija izgradnja građevina javne uprave Grada Kaštela i općine Kiseljak, unaprjeđenje prekogranične suradnje kroz jačanje kapaciteta OOD-ova Srednje strukovne škole u Livnu i Clustera za eko-društvene inovacije i razvoj u Splitu, uređenje vatrogasnog tornja DVD-a Vuka i rekonstrukcija zgrade Dječjeg vrtića "Naša radost" Jajce, projekt "Zajedno do napretka" župe Novi Travnik i župe Luka, unaprjeđenje zdravstvene zaštite ruralnih područja domova zdravlja Ravno i Dubrovnik, projekt "Zajedno u vjeri i kulturi, zajedno Hrvati" općine Satnica i Franjevačkog samostana Presvetog Trojstva Petrićevac, projekt "Sportskim aktivnostima do jačanja prekogranične suradnje RH i BiH", razvoj turizma na ruralnom prostoru koje provode Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata iz Splitsko-dalmatinske županije, Mostara i Posušja te prvi klaster žena poduzetnica RH Kolo.

Nabava vozila za sportsku zajednicu Grada Županje i Rukometnu akademiju Izviđač Ljubuški, projekt rekonstrukcije kanalizacije i vanjsko uređenje kruga Zavoda Bakovići i projekt kupnje medicinske opreme za Neuropsihijatrijsku bolnicu "Dr. Ivan Barbot" Popovača, nabava i ugradnja aluminijske ostakljene fasade na objektu nove lamele u izgradnji JU Doma zdravlja Novi Travnik i Doma zdravlja Zadarske županije, zamjena podnih obloga školskih igrališta Osnovne škole Rugvica i Srednje škole Gornji Vakuf/ Uskoplje, unaprjeđenje materijalnih uvjeta Franjevačkog samostana u Iloku i obnova crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Olovu, projekt prekogranične suradnje na području razvoja kulturne infrastrukture općine Tompojevci i Franjevački samostan Dubrave, projekt "Putevima franjevaca" Franjevačkog samostana Guča Gora i Franjevačkog samostana svetog Vlaha Pridvorje, prekogranična suradnja Grada Pakraca i općine Dobretići, projekt "Brat uz brata, Hrvat uz Hrvata" općine Vladislavci i Franjevačkog samostana svetog Marka evanđelista Plehan, projekt "Zajedno u duhu - zajedno u sportu", druga faza, projekt "Dobri mostari - čuvari hrvatskog zajedništva" Dječjeg vrtića "Sveti Josip" Mostar i Dječjeg vrtić Dobro, projekt "Suradnja Grada Ljubuškog i Grada Karlovca za bolji standard stanovništva".

Za samo tih 18 spomenutih projekata, koji su dobili najveći iznos, izdvojeno je 630 tisuća eura.

Sredstva za provedbu programa osiguravaju se u državnom proračunu Republike Hrvatske za 2023. godinu. U obrazloženju se navodi da je Povjerenstvo za odabir projekata izvršilo procedure propisane programom i uputama za prijavitelje. Grad Ljubuški za tri podržana projekta dobio je iznos od 100.477.00 eura.

Utjecaj projekata

Povjerenstvo je vodilo računa o utjecaju projekata na razvoj prekogranične suradnje, utjecaju projekata na ciljane skupine i relevantnost u skladu s područjima financiranja, utjecaju projekta na zadovoljavanje općih i javnih potreba zajednice Hrvata u BiH te njihovoj povezanosti s prekograničnim područjem u Republici Hrvatskoj te broju i kvaliteti zajedničkih aktivnosti unutar prijavljenog projektnog prijedloga - navedeno je u odluci koju potpisuje ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

Projekte možete pogledati na ovom linku.

Večernji list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari