Slijedi tjedan ispunjen jazz glazbom

ljubuski.info

Ljubuški Jazz Fest 2023 ponovo okuplja i donosi nam vrhunske jazz izvođače i predavače na jednom mjestu!

Od 23. do 30. kolovoza i ove godine Hercegovina postaje središte jazza, gdje će se opet odvijati naše nezaobilazne i fantastične radionice, vrhunski jazz koncerti i, ono što je najvažnije, prekrasna druženja, nova poznanstva i vatromet mladosti spojen u najljepšim harmonijama!

Ukrcajte se i vi 23. kolovoza 2023. na ovo sedmodnevno i nezaboravno putovanje kroz ritam, improvizaciju, učenje, smijeh i ples.

Vidimo se od 23. do 30. kolovoza na Ljubuški Jazz Festu, gdje će se spojiti ljubitelji jazza i najbolji svjetski glazbenici!

Glas naroda

E to nam fali, đez i šiz.

Hadeze jazzavci..

Ovo stvarno neko i slusa?????

Hoćemo Acu Lukasa i Sandru Afriku

Ljubuski kao i vecina hercegovackih mjesta su u moralnoj i materijalnoj krizi, tako da se pojam „kruha i igara“ sve češće koristi kako bi vlastela prividno umanjila krizu i s namjerom svoje stanovnistvo na neki nacin prevarila iz odrdjenih bojazni. Pojam „kruha i igara“ datira još od rimskih vremena. Radi se o riječima prijezira koje je izrekao Juvenal u svojim “Satirama“ na račun svjetine u starom Rimu, koja je na rimskom Forumu tražila jedino žita i besplatnih igara u tadašnjim arenama. U to doba jedna petina Rimljana živjela je na „državnim jaslama“, (danas u svakom hercegovackom gradicu vise od pola stanovnistva je ovisno o drzavnim jaslama) no i za rimski proračun je jedna petina bila previse pa je presušio i nije više mogao plaćati povlaštenu klasu. Taj povlašteni dekadentni sloj shvatio je stanje stvari, ali i dalje su njegovi pripadnici htjeli zadržati svoj „status“ i bili su doslovno zadovoljni s kruhom i igrama.
Kasnije je taj Jevenalov izraz dobio preneseno značenje, a koristi se na račun društvenih skupina sklonih lagodnijem životu bez velika truda i odgovornosti. Jedni propagiraju smanjenje javne potrošnje, a povlašteni su protiv. Poznato je da baš u krizi cvjeta industrija zabave.
U Bosni i Hercegovini previše je onih koji žive na račun države, u puno većem omjeru nego u starom Rimu. U Bosni i Hercegovini kruh je sve skuplji, a igre su sve jeftinije. Od turbofolka, pa sve do “balkanskih korida“ i sličnih “cirkusarija“, kakvih nije bilo ni u starom Rimu. Makroekonomisti tvrde da će kruh i dalje biti sve skuplji, a iz Međunarodnoga monetarnog fonda stižu ozbiljne prijetnje da će trebati smanjiti javnu potrošnju i procesuirati sve one koji su neodgovorni. Jer inače može nestati kruha, a na scenu stupiti neke neželjene - igre.

Slijedi tjedan ispunjen jazz glazbom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari