Javni poziv za sufinanciranje projekata sanacije divljih odlagališta

ljubuski.info

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zapadnohercegovačke županije objavilo je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za sufinanciranje projekata sanacije divljih odlagališta.

Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za sufinanciranje projekata sanacije divljih odlagališta

1. Predmet poziva

Predmet ovog poziva je javno prikupljanje ponuda za neposredno sudjelovanje Ministarstva u sufinanciranju kandidiranih projekata. Predviđena financijska sredstva u Proračunu Zapadnohercegovačke županije odobrena Odlukom Vlade Zapadnohercegovačke županije, koja su predmet ovog javnog poziva, iznose ukupno 70.000,00 KM.

Sredstva će se dodijeliti za sljedeći program:

"Sufinanciranje projekata sanacije divljih odlagališta u Županiji Zapadnohercegovačkoj u iznosu od 70.000,00 KM".

2. Korisnici sredstava

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu za dodjelu sredstava ostvaruju:

  • mjesne zajednice,
  • udruge građana.

Sredstva će se dodijeliti samo podnositeljima zahtjeva koji dostave svu potrebnu dokumentaciju.

3. Uvjeti i kriteriji za odobravanja sredstava

Osnovni kriteriji i mjerila za ocjenjivanje zahtjeva i određivanja prednosti pri dodjeli namjenskih sredstava za zaštitu okoliša su:

  • a) pripremljenost projekata, programa ili sličnih aktivnosti za koje je upućen javni poziv (pripremljenosti stručne i tehničke dokumentacije, stupanj spremnosti za početak radova, visina vlastitih sredstava korisnika) do 30 bodova,
  • b) stupanj ugroženosti okoliša (zaštićena prirodna područja i vodozaštitne zone, ekološki značajna područja, stupanj smanjenja onečišćenja okoliša i negativnog utjecaja na okoliš i zdravlje ljudi, stupanj prioriteta projekta) do 50 bodova,
  • financijska ocjena projekta i sposobnost za realizaciju projekta, do 20 bodova.

U slučaju da bilo koji od kriterija nije ispunjen, i po njemu je dodijeljeno nula (0) bodova, Stručno povjerenstvo za ocjenu zahtjeva i ispunjavanja uvjeta i kriterija za dodjelu sredstava (u daljnjem tekstu: Stručno povjerenstvo) će odbiti zahtjev.

Stručno povjerenstvo će odbiti zahtjev ako podnositelj zahtjeva nije podnio izvješće o utrošenim sredstvima dodijeljenih kao korisniku u prethodnim godinama.

4. Potrebna dokumentacija

Svi podnositelji zahtjeva za sufinanciranje projekata moraju dostaviti popunjeni obrazac za zahtjev (prijavu), koji će biti objavljen na web stranici Ministarstva http://www.mpugzo-zzh.com. Obrazac se može preuzeti i u prostorijama Ministarstva ili upitom na e-mail adresu: ministarstvo.purzo [at] tel.net.ba.

Uz zahtjev treba dostaviti i dodatnu dokumentaciju, ako je posjeduje podnositelj zahtjeva, koja je opisana u dodatku (vodiču) za popunjavanje zahtjeva.

Uz zahtjev obavezno dostaviti sljedeću dokumentaciju:

  • Presliku rješenja o registraciji (samo za Udruge građana),
  • Presliku identifikacijskog broja (ID),
  • Presliku ugovora s bankom o otvaranju transakcijskog računa.

5. Dostavljanje ponuda

Obavijest o objavi Javnog poziva će biti objavljena u "Večernjem listu", a tekst Javnog poziva na web stranici Ministarstva.

Zahtjeve dostaviti osobno na protokol Ministarstva ili poštom na navedenu adresu najkasnije do 31. srpnja 2023. godine.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša
Fra Andrije Kačića Miošića 2, 88240 Posušje

s naznakom "Zahtjev za korištenje sredstava za zaštitu okoliša – ne otvarati"

6. Obrada zahtjeva

Ministar će imenovati Stručno povjerenstvo za ocjenu ispunjavanja uvjeta, kriterija i mjerila za dodjelu sredstava za projekte zaštite okoliša. Povjerenstvo će razmotriti projekte zaprimljene temeljem Javnog poziva, ocijeniti ispunjenost uvjeta, kriterija i mjerila za odobravanje sredstava i svrstati ih na listu prednosti obzirom na broj ostvarenih bodova sukladno članku 6. Odluke Vlade Zapadnohercegovačke županije ("Narodne novine Zapadnohercegovačke županije", broj 19/23). S korisnicima kojima ministar svojom Odlukom o utrošku sredstava iz članka 3. točke c) Odluke Vlade Zapadnohercegovačke županije dodijeli sredstva, će se sklopiti ugovor o međusobnim pravima i obvezama u realizaciji projekta za koji su sredstva odobrena.

7. Ostale informacije

Sve dodatne informacije mogu se tražiti u Ministarstvu - Sektor zaštite okoliša ili na telefon 039/682-164, od 9-14 sati, te na e-mail adresu: ministarstvo.purzo [at] tel.net.ba

Vlada ZHŽ

Glas naroda

A diće s tim otpadom,nigdje to ne pročitah.
Novac za politiku i podobne kao i do sada.
A diće Pivac s otpadom pitanje Gradonačelniku.

čuli diće
u kravicu
krviti pajdo.

Šta se tu ima financirat a sanirat treba jedino mozgove koji to bacaju.Najprije pođite od sebe i to od Kravice pa uzvodno do hadezeovog legla kao što su Veljaci,Grab..

Sad će se pogurat predsjednici mjesnih zajednica da jame pare za sanaciju odlagališta po grobljima za što već godinama uzimaju pare i ne rade svoj posao

Pa eto nek vam daju oni sto ste im dali za gradnju kuca , nek vam ulete s kojom iljadom koliko je samo na to baceno para a sad treba skupljat za smece. Pogledajte samo okolna brda i smeca koliko je baceno pa to je strasno.

Ima osoba koje po selu kupe tude smece...ne traze ljudi nista. Samo hoce da im je cistija okolina.Bog im dao zdravlje.i hvala im a ovi sto izdvajaju novce zna se kod koga ce i gdje zavrsiti

Oni kupe a članovi partije za tri dana opet nabacaju

Kad će se bacači otpada u prirodu novčano počet kažnjavaviti sve potrovaše i zagadiše.

Isto se treba zapitat kada će se počet kažnjavat vinogradari, voćari, maslinari, "poljoprivrednici" koji zbog svoje needuciranosti prosipaju otrove i dušična gnojiva po nasadima i to sve zavši u tlu, podzemnim vodama i rijekama. Ako je njima dopušteno da truju, onda ne vidim problem ni u divljim odlagalištima. Ili sve dovest u red ili ništa.

Oni su educirani da posipaju

Vidi toga nema našoj Nemačkoj
Sve čisto digoć koji komad što bace Balkanci i njima slični.
Imaš standard nema smeća ali ima zakon za sve isti.
Ekološka proizvodnja iz poljoprivredni Lekarni.
Pozdrav HADEZEOVCIMA i Ćani HSP+9Otkai.

Bit će još toga kad perači para kao što su anonimni vlasnici solarnih elektrana počmu cidokorom polivat

Ništa novčano nego ga natrat da pojede ono što je bacija ili bar mu sve iskipovat prid kuću

A što učiniti sa ovima koji kod kuće imaju toliko smeća da se ne može živjeti u blizini . Kome njih prijaviti i kako to rješiti

Javni poziv za sufinanciranje projekata sanacije divljih odlagališta
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari