Sedmogodišnja strategija za smanjenje siromaštva

ljubuski.info

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike pripremilo je i u javnu raspravu uputilo Strategiju razvoja sustava socijalne i dječije zaštite u Federaciji BiH za razdoblje od 2023. do 2030. godine.

Donošenje sektorske strategije ima za cilj provođenje tri ključna, strateška cilja koji podrazumijevaju smanjenje siromaštva i ublažavanje posljedica siromaštva, osnaživanje i ubrzanje inkluzije marginaliziranih pojedinaca i skupina, te jačanje institucionalnih mehanizama i kapaciteta, odnosno centara i službi za socijalni rad i drugih socijalnih ustanova i organizacija.

Jedna od programskih mjera Vlade FBiH je prevencija i smanjenje siromaštva, a upravo kroz ovu sedmogodišnju sektorsku Strategiju nastojat ćemo to postići provođenjem prioritetnih aktivnosti za svaki od tri strateška cilja na kojima se temelji Strategija, kazao je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Dodao je kako je namjera jačati projekte podrške u lokalnim zajednicama, jačati centre i službe za socijalni rad i općenito jačati nematerijalne socijalne usluge s uvjerenjem da je to put ka stvarnoj inkluziji i društvenoj dobrobiti marginaliziranih pojedinaca i skupina.

Istaknuo je kako će Strategija, od sutra pa sljedećih trideset dana, biti u javnoj raspravi, te je poslana svim institucijama i organizacijama od kojih se očekuje doprinos u pripremi konačnog teksta Strategije, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Glas naroda

Socijalni radnici su najveci neradnici ,i tračeri bar u ljubuškom sa tetom Viktorom na čelu ,vise goriva troše nego pola opcine,u svakoj kuci imaju trač koji pricaju okolo sramota ,nikad nikog na radnom mjestu u 13 h svi kuci osim dežurnog

Strategija " mlaćenje prazne slame" i opet jačate "institucije" i bitikraciju ,što radite to je strategija koja će jošviše osiromašiti i državu i pojedinca. Zašto se CEFTA ne ukine i zabranite uvoz poljoprivrednih (zaraženih) proizvoda iz susjedstva i EU.Prisilite domaće ljude da rade i proizvode za sebe e onda TRAMPA....

"Prisilite" tite ti

Strategija do strategije. Za sedam godina će svi bit na rubu siromaštva

Sedmogodišnja strategija za smanjenje siromaštva
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari