Predrag Čović: Kažu mi da sam lud...

ljubuski.info

Zapadnohercegovačka županija će do kraja mog mandata biti najvećim dijelom digitalizirana, ali hoće li biti prva u ovom dijelu Europe to ćemo vidjeti, kazao je novoimenovani predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Predrag Čović.

Istaknuo je kako treba smanjiti papirologiju da se olakša rad tvrtkama i onima koji ih tek žele otvoriti.
Bilo bi dobro da se papiri mogu povući iz sustava. Digitalizacija je jedna od ključnih strateških ciljeva koje Vlada ZHŽ-a želi postići. Nemamo pravo biti pasivni, moramo donositi odluke, kazao je Čović.

Objašnjava kako u srednjoškolsko obrazovanje treba uvesti više sati praktične nastave te da jednim dijelom oprema i postoji.
Tehnološki park Posušje napravljen je europskim sredstvima i za CNC operatere se tu održavaju praktični sati nastave. Kada završe obuku pripremljeni su za rad u firmama, rekao je Čović i dodao da će pokušati djecu tehničkih zanimanja iz cijele Županije dovoditi najmanje jedan dan na praksu u Posušje kako bi radili na najmodernijim programima iz ove oblasti.

Naša djeca po kvocijentu inteligencije spadaju u red viših razina. Pitanje je koliko mi njima prenosimo svoja znanja i koliko smo se spremni mijenjati. Trebamo razdvojiti one ljude koji rade od onih koji ne rade, naglasio je predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije. Dodao je kako se nastava više ne može izvoditi kao prije četrdeset godina te da se radi kurikularna reforma po uzoru na Hrvatsku.

Navodi kako je Zapadnohercegovačka županija ekonomski dosta razvijena zahvaljujući ljudima koji su ulagali svoje znanje, novac i energiju.
Imamo jake izvozne kompanije, tehnološki moderne i tržišno orijentirane. One su se izborile za svoj status, a na Vladi ZHŽ-a je da uredimo okvir u kojem će one djelovati i postizati još bolje rezultate.

Za privući međunarodna ulaganja u gospodarstvo u Županiji Čović navodi da je potrebno niz mjera.
Pravna i politička sigurnost, razvijena infrastruktura, školovan i educiran kadar te učinkovita javna uprava, a krećemo ka tom putu, ali treba raditi kontinuirano nekoliko godina.

Za Južnu plinsku interkonekciju kaže da neće biti tako brzo, a na pitanje razmišlja li se da se osnuje poduzeće BH plin ili Plin HZ-HB kaže kako je to pitanje zajedničkog stava Vlade F BiH i županijskih vlada.
BH gas ima svojih problema i zašto ne bi moglo biti dva, tri ili pet javnih poduzeća koja bi se bavila tim poslom, upitao se Čović.

Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Predrag Čović je diplomirani inženjer strojarstva. Na početku 90-ih godina priključio se postrojbama HVO-a gdje je obnašao i visoke dužnosti. Za vrijeme Samouprave 2001. godine napustio je vojsku i otišao voziti kamion pola godine, a nakon toga je bio direktor i rukovoditelj u nekoliko poduzeća u Tomislavgradu i Širokom Brijegu. Iz realnog sektora je prešao na funkciju predsjednika Vlade Zapadnohercegovačke županije.

Prihvatio sam ovu funkciju u smislu izazova. Imao sam percepciju da je to na neki način hijerarhijski i da imaju neka stranačka pravila, ali sve se uklapa u politiku HDZ-a i dovođenja novih kadrova. Prijatelji iz djetinjstva su mi rekli 'ti si lud', na to sam im odgovorio 'da nisam lud ne bih bio to što jesam', kazao je Čović.

Više o svemu u videu emisije Kompas RTV HB:

RTV HB

Glas naroda

Šta si u srostvu sa Ki-mil-Sungom?!

Sva tvoja konta koja otvaraš vani i u BiH svojima do devetog koljena bit će ispitana i firme koje otvaraš ti i tvoji bit će kažnjeni.

digitalizacija ukrudbenih čimbenika je ..ahebana stvar naročito u sprezi s umjetnom inteligencijom i glede gore narečenog

nemoj kineske digitalizacije goga ti

Dugo si Vozijo kamijom.
Nije to Lako,još tuđi kamijon.
I pajdo doša Narodu prodavat Maglu.
Jadno tvoje Mašinstvo,da nisi bijo u S.K.J ne bi
nikad završio Mašinstvo.
Kao drug DRAGAN-VOŽD....

Zašto se stidi kad se fali da je bio branitelj da kaže kako je bio djelatnik SIS-a

Na okolnosti njegove uloge u ratu treba gledati iz šire perspektive, a istu sačinjava činjenica da potiče iz obitelji sa više djece od kojih su dva brata aktivno sudjelovali u ratnim operacijama postrojbe Specijalne policije MUPa HRHB od Mostara, Posavine, te od Kupresa do Mrkonjić Grada.
Dakle, odgovorno tvrdim da se radi o poniznim i časnim ljudima unutar obitelji iz koje premijer dolazi i vjerujem da ima dobre namjere za opće dobro.

zato se lučići vraćaju u ljubuški , taman smo ih bili potjerali , ovaj je ive lučića obavještajac bio znači povratak otpisanih ide

Djelatnik Službe Državne Bezbednosti Jugoslavije.

Baš nekako ovakav vokabular i ovakve maštarije danas slušamo iz srbije...sve za vlast vlas niza što...sve isto narod puschi jeftine fore.

Pokaži da si pametan,očisti županiju,i sve kadrove koji ne znaju raditi!!Primam pametne i obrazovane kojim roditelji nisu kupili papire.,

Hhhh
Da je Pameta Nebi bijo u Kradezeu Hobotnici i Uhljeb Politike.
Na BRANITELjE isti slali Miliciju.
Branitelj takozvani sa bauštele iz Hamburga.
Lipa Njemačka

Prvi put vidimo nekoga ko ima ambiciju,inicijativu i zeli rjesiti problem /a da je u vlasti/
Samo naprijed ali najveci problem bit ce kako uvjeriti
Upravu i ministre da je to moguce
Pazi se podmetanja

kako ćeš riješiti problem , evo u ljubuškom 90 % hdz-a sa kupljenim tečajevima sad odjednom imaju diplome , sjećam se iz moje generacije iz škole nijedan nije mogao upisati gimnaziju ili ekonomsku nisu mogli ni sa štelom upasti eto koji su kapaciteti bili ,išli u trgovačku na kraju, za par godina položi razliku predmeta i odjednom dilome na zidovima i nema ti tu pomoći više nego bježi odavde tko stigne

Triba novi tito i novi goli otok

Jedan covik more dat smjer a povuc moramo svi narocito sluzbe i politicari. Cinjenica je da se ima novca i mogucnosti doc do njega ali usto ulagat i jesu li ulaganja omogucena? Tribali bi se ko narod naucit ulagat u stvari koje donose profit ali na dobrobit sire zajednice. Gradit sto manju ali sto efikasniju upravu . Skolstvo uvezat sa privredom na nackn da dica rade praksu po firmama ali uz nadoknadu da im se da motivacija a firme svakako tribaju radnu snagu. Raditi na infrastrukturi,pored digitalizacije obavezno radit na izradi kanalizacije i regionalnoj spalionici otpada. Koristit ,pametno,prirodne potencijale za proizvodit struju ali i za izradu tehnickog vodovoda za brtske predjele. Na sve nacine radit na spasavanju sela,bar onih di jos ima zivota, kroz besplatnu dodjelu i placeva i svih komunalnih prikljucaka,besplatnih cradjevinski dozvola i nacrta ali i obradivih povrsina. Isto tako sufinancirat prodavnice po selima a i izgradjivat vrtice ,naravno di ima ikakve naznake za moguci zivot i napredak. Davat placeve na koncesiju ili besplatno koristenje za izgradnju staracki domova u cilju privlacenja nasih dijasporaca koji su u potrebi za istim a zasto ne i stranaca. Uglavnom radit i ulagat ali i omogucit drugima dda ulazu jer se samo tako moze naprid. Toliko za sad od mene pa sta poslusali poslusali.

Sve ti stoji, ima ljudi koji bi radije živjeli na selu, nego na gradskom asfaltu i u skućenom stanu, a jednostavno nemaju zemlju i ne islati im se ić u izgradnju kuće

Upao si u jamu punu krokodila. Pazi da te brzo ne obrade. Dovedi svoje ljude, ne vjeruj zatečenim

Zanimljivo je kako se fali da je bio branitelj, a nije bio niti u jednoj postrojbi, a zataškava SIS , možda zbog haških uznika.

znaš što kažu , jednom špijun uvijek špijun , vuk dlaku mijenja , ćud nikad , tko zna možda i danas nekome podnosi izvještaje , kao nekad ivi lučiću , sad je na poziciji da jednim podatkom može nekome osigurati bogatstvo

SIS je bio hrvatska služba, smetao je kriminalcima i onima koji su se s terena vracali s tudjom bijelom tehnikom, frezama i slicno.

Nisu to kriminalci nego hrabri oslobodioci rvackih friždera, freza, špareta, kredenaca, sharpova i grundiga iz višegodišnjeg uzništva i mraka mrskih nam zlotvora kao takovih...

Šta kažu hrvatski uznici pa i general Mijo Jelić koji ima istu moru

Nećeš dugo 1990 Hdz ima savjetnika Lasića kojeg smo ti stavili i prati sve kriminalne radnje Vlade da sutra preuzmemo vlast. Oproba upravlja i nismo izgubili izbore imamo svoje kadrove na svim funkcijama..

Pa šta će onda raditi toliki uhljebi po institucijama? Ni ovako nemaju ništa radit?
Dođeš izvadit papir, nema ih na radnom mjestu, dođeš sutra, ne mogu ti izvadit isti dan, nego tek prekosutra uspiješ, ako ti i tad ne potrefi da ih opet nema! Piju kave po kafićima poslije 14, navodno na sastanku sa šefom...
Ne treba nama digitalizacija nego totalna reforma državnih institucija

Nije Sis prva linija to su udbaši u pozadini

Ovaj čovjek je surađivao sa Toby Robinson.

To je onaj ljevi bek Njuv Kastla, odlično izbaždaren i galvaniziran igrač...

Učinijo si ljepo djelo što si zaposlio u Školu Biograci na mjesto pravnice mladu osobu koja z porodici ima puno djece, otac je Hrvacki Branitelj.

A tko zapošljava u Škole.?

Nisi ti lud nego oni koji te biraju

TAaaaaaaaaaako je.
Lud Narod koji te birao

Samo nije zaposlena dinastije Damijanovica.

Ovaj hrvatski branitelj sa puno djece,( troje) je udbas

škudi

Predrag Čović: Kažu mi da sam lud...
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari