Predstavljen pregogranični projekt vrijedan 41,09 milijuna eura

ljubuski.info

U hotelu Bigeste u Ljubuškom danas se održava prezentacija Interreg VI-A IPA programa Hrvatska-Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2021-2027. U sklopu ovog programa 3. svibnja 2023. godine objavljen je prvi poziv za prijave vrijedan 41,09 milijuna eura. Domaćin predstavljanja u Ljubuškom je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske.

Zadovoljstvo današnjim događanjem prenio je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić:
Danas je u Ljubuškom 200 sudionika koji su se upoznali s novim Interreg VI-A IPA programom Hrvatska-Bosna i Hercegovina - Crna Gora, drago nam je da smo domaćini danas, spremni smo za novo programsko razdoblje. Grad Ljubuški i Zapadno hercegovačka županija već su povukla značajna sredstva iz prošlog Interega, obnovili smo tvrđavu Herceg Stjepana , napravili prvi In situ muzej u BIH posjetiteljski centar na Gračinama, što bismo teško mogli sami financirati. Bespovratna sredstva EU-a nam puno znače, spremni smo povući još značajnija sredstva u budućem razdoblju.

Ravnatelj razvojne agencije Zapadnohercegovačke županije Radoslav Luburić je kazao:
Što se tiče Bosne i Hercegovine ovi programi su najznačajniji i financijski najizdašniji, jer ovim se programom može dobrim dijelom obnoviti infrastruktura i izgraditi novi infrastrukturni objekti.

Ovdje smo da potencijalnim aplikantima predstavimo što će to program financirati u narednih sedam godina, a to je u prvom redu istraživanje i inovacija. Danas će aplikanti čuti sve informacije potrebne za pripremu aplikacija za elektronski sistem rekla je Marina Kavaz-Siručić iz Direkcije za europske integracije BIH.

Prvi poziv za dostavljanje prijedloga projekata u okviru Interreg VI-A IPA programa Hrvatska-Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2021-2027 otvoren je od 3. svibnja do 28. srpnja 2023. godine.Poziv je vrijedan 41,09 milijuna eura i podržat će sva četiri programska prioriteta i šest specifičnih ciljeva. Potencijalni aplikanti prijave mogu poslati posredstvom elektronskog sustava Jems do 28. srpnja 2023. u 15 sati. S ciljem što bolje pripreme aplikanata, u sve tri države se održavaju info dani.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Hvalis se Markoticu..jadan ne bio s necim sto nije tvoje...a koliko si radnih mjesta otvorio za one koji nisu u stranci..osim sto zaposljavas rodbinu i susjede na razna izmisljena mjesta..vratit ce se sve kad tad...sve ce vas stici bol svakog roditelja sto ispracaju djecu na kolodvoru na put za bijeli svijet..

Točno tako.
Nevide oni kulu Herc.Stjepana,
I on je nekad žario i palijo i sve se obrušilo a može im i Tito biti primjer ili bivše Komunjare.

A pogotovo današnje Komunjare.

A i stare koji su oko njega i naslikaju se,obagitili u Jugi i sad ugledni građani al medi

A nedaj bože da tražiš posa nemaju za lika

Imaju za svoje ..izmisle posao...

Koliko si ih Markoticu zaposlio u parkove bez natjecaja..mislis da je narod lud...sram te bilo..svaki potez se zna i prati...polako...

Samo stranka i hdz ima prioritet

Najjače kad ovako napišu sumu od 40 i kusur milijuna da košta nešto besmisleno... Koliko su gladni u Africi mogli naranit

Kolik ima gladni u Ljubuškom.
Afrika je daleko.
Sit gladnog ne razumi.

Samo su sebi vazni..niko ih drugi ne zanima..osim novaca..

Predstavljen pregogranični projekt vrijedan 41,09 milijuna eura
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari