Detalji akcije uhićenja umirovljenog policajca MUP-a ZHŽ

ljubuski.info

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Gruda i Ljubuškog realizirali operativnu akciju "Derbi 2", u okviru koje su izvršeni pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na jednoj lokaciji i privremeno oduzimanje dokumentacije na dvije lokacije. Privedena je jedna osoba koja se tereti za kazneno djelo odavanja službene tajneUhićen je umirovljeni policajac M. M.

Kazneno djelo počinio je 5. svibnja 2022. godine kao policijski službenik, rečeno je u Tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije pod čijim nadzorom je vođena akcija.

Rekao osumnjičenom da ga prati SIPA

Naime, on je kao policijski službenik imao pristup bazi IDDEEA kao i vlasnicima registracijskih oznaka. SIPA je u tom trenutku radila istragu kaznenih djela u vezi s trošarinskom robom i osumnjičena osoba je bila pod mjerama praćenja. Policijski službenik je došao do informacije i kazao osumnjičenom da ga SIPA prati te odao o kojem vozilu je riječ. Time su, kako su rekli iz Tužiteljstva ZHŽ, ugrožena akcija i životi djelatnika SIPA-e.

Policijski službenik u mirovini je priveden i predan u nadležnost Tužiteljstva ZHŽ. Prema neslužbenim informacijama, neće biti zatražen pritvor.

Podsjetimo, prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Navedene aktivnosti realizirane su po nalogu Općinskog suda u Ljubuškom i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, a u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije.

N1

Glas naroda

tako vam se to radi ima 30 godina

Šta je milicije u penziju otišlo a bavili se svačim osim svojim poslom i sad nađoše jednoga i odmah ga objavište. Zašto ne pratite KRIMOVCE koji rade istrage kad nikoga još niste zatvorili netko ne radi svoj posao milicija ili tužiteljstvo kad kriminalci hodaju slobodno.

Prodavaoci diploma mama mš iš ,sta je stim njih stite ,disu ovi pomilovani od presjednika samo sorotinji sude

Pojedini policajci rade za prodavaoce droge ,i sa kupljenom diplomom tako kad ce akcija javi se sakrij robu

Toni kraljevic ,šef federalnog stožera civilne zastite ,pa ljudi moji di ovo ima covjek ima vise funkcija od Viktora grbavca svaka vam cast ??

Treba svako selo da ima MUP,sud,turiteljstvo,Vladu,ministarstva i eto rješenja nezaposlenosti,kupiš školu šta bi volio radit i eto. Grafotisak nek pravi pare i bit ćemo ma kakva Kalifornija,to isto rade u Americi,prave papirinu zvanu dolar za 1 cent prodaju za 100 dolara

To znaci da znaju posa. Probaj ti nesto tako ,bilo sta?

Uvik sam se pita kako na zapadu,a da ne pricam o nami, uspiju rasparcat tone droge ,privest ukradena auta i drugu robu ili radit bilo kakav veci kriminal? I uvik bi dolazio do zakljucka da je to nemoguce bez suradnje sa, posebno, policiskim strukturama. Policija je izgleda u kriminalu ko germa u brasnu.

drogu i auta skupocjena ne kupuje sirotinja , malo testiraje tajkune i njihvu djecu 90% ih je našmrkano

Detalji akcije uhićenja umirovljenog policajca MUP-a ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari