Održano XI. Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći

ljubuski.info

U krugu Osnovne škole Biograci u Širokom Brijegu održano XI. Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći osnovnih i srednjih škola Zapadnohercegovačke županije, u organizaciji Crvenog križa Zapadnohercegovačke županije, a pod pokroviteljstvom Vlade Zapadnohercegovačke županije i Grada Širokog Brijega.

Na samom početku, a tijekom vremena izolacije za natjecateljske ekipe održano je predavanje za oko 150 učenika Osnovne škole Biograci te natjecatelja.

Predavanje na temu "Socijalni odnosi i rizici za različite oblike nasilnog ponašanja među djecom" su održale studentice diplomskog studija Psihologije, Marija Bago i Jelena Jurišić, koje volontiraju u Savjetovalištu za studente Sveučilišta u Mostaru pod supervizijom voditeljice Savjetovališta prof. dr. sc. Kristine Sesar sa Studija psihologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Gosti koji su uveličali svečanost otvorenja XI. Županijskog natjecanja, a među njima su ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje prof. Jadranka Bošnjak, izaslanik ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ Josip Primorac, ravnatelj Uprave civilne zaštite ZHŽ dr. Drago Martinović, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški dr. Ivan Landeka, pomoćnik gradonačelnika Širokog Brijega za civilnu zaštitu Željko Vukoja, predstavnik Gradske službe za opću upravu i društvene djelatnosti Grada Širokog Brijega Josip Mikulić, ravnatelji osnovnih i srednjih škola te brojni drugi predstavnici institucija i organizacija. Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe - PVP Široki Brijeg koji su nam pomogli realistično simulirati požar.

Uvodno obraćanje

Nakon intoniranja himne hrvatskoga naroda te pjesme "Hercegovina" Ive Fabijana u izvedbi Zbora Osnovne škole Biograci te uvodnih obraćanja domaćina ravnatelja Osnovne škole Biograci Stanka Milićevića i predsjednika Crvenog križa Zapadnohercegovačke županije Viktora Grbavca, XI. Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći svečano je otvorio Josip Primorac, izaslanik ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ.

Ekipe osnovnih i srednjih škola iz Gruda i Širokog Brijega svoje vještine pokazali su na četiri poligona na kojima se ukupno našlo 13 ozlijeđenih osobaNa ovogodišnjem federalnom natjecanju, Županiju Zapadnohercegovačku predstavljat će Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg u kategoriji mladež te Osnovna škola Ruđera Boškovića Grude u kategoriji podmladak, s obzirom na to da ekipa Osnovne škole Kočerin putuje na školsku ekskurziju u Crnu Goru.

Nakon objave rezultata, učenici i nastavnici su nastavili druženje, koje je omogućeno zahvaljujući podršci Vlade ZHŽ, Grada Širokog Brijega te Juicy group.

Glas naroda

Više vas je došlo nabit g u z i c u mego je bilo natjecatelja. Uslast

Daj i ti nekad krv i napravi nesto dobro. Pohvale za dicu i Crveni kriz.

Došla Jadranka Bošnjak iz Zavoda da podrži Viktora iste im diplome kupljene u Travniku jadne županije gdje mi živimo i tko nam novce izvlači.

Jeli ih landeka naucija kako se infarkt prepozna on je ekspert za to!

landeka ih uči kako zapošljavati bez natječaja i da ti diploma netreba nikako! Samo tipla

Vjerojatno su zajedno i sjedili u klupi..

Ko je Jadranki platio putne troškove da dođe. Profesori kojima je Zavod isisao najmanje 10 000 000 milijuna maraka za povećanje plaće. Profesori promukli i trpe da Zavod funkcionira s maltretiranjem profesora i reformom bez knjiga. Roditelji neka djecu uče kad nema knjiga iz čega će učiti.

Ajde šta ima veze što nema knjiga, glavno da se piše da se provodi reforma. To je isto kao i jadrine diplome. Nije ni ona knjige vidjela.

Zašto se više pjenite oko tih kupovnih diploma. Stranka koja to radi javno pokazuje elitizam i nepotizam, samo je treba pogurati svako 4 godine da ih još više uhljebi, narod može jesti i suhe štruce, njima meso, med i mlijeko neka teku.

Gdje su ljubuški tskmičari, spremili ste samo izjelice

Sebija je otišla otiće i Jadranka, dolazi pravda neće muslimani samo svoje zatvarati. U Zapadnohercegovačkoj županiji dosad sve pošteno i ne regularne diplome, previše se čekalo, akcija Start ne bira kriminal po nacionalnosti.

Bravo za Crveni križ. .

Zašto neće biti udžbenika koja je to Internet reforma djeca nam ionako na mobitelima vise

Gruđani bili najbolji.

Je li bilo ćevapa?

Moli i uči pa će biti ćevapa

He,he. Boze sacuvaj ko da smo dzamahirija.A ja za ove politicke vjernike kazem daj te nam primjer znamo mi za parole.

Molite u komitetu i učite na kupovnom fakultetu, uspjeh je neizbježan.

Neznam je li Jadranka pojila ijedan ćevap?

Bože moj,našto spadoše školovani ljudi.

Kakav je ovo skup stokilaša bez dvadeset janjaca ne zovi dica imaju šta viditi svaki se isprsija ko trudnice!+ostale dva kila farbe i pudera +

Održano XI. Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari