Ljubuški za projekte iz kulture i sporta izdvaja ukupno 319.230 KM

ljubuski.info

Ostalo je još samo potpisati ugovore kojima će se regulirati međusobna prava i obveze pa će postupci dodjele proračunskih sredstava Grada Ljubuškog za projekte iz područja kulture i projekte iz područja sporta za 2023. godinu biti okončani.

Riječ je o dvama javnim pozivima raspisanim u veljači, vrijednim ukupno 319.230 KM - 100.000 KM za projekte iz kulture i 219.230 KM za projekte iz područja sporta, koliko je izdvojeno u ovogodišnjem gradskom proračunu. Postupci su provedeni i objavljeni su sudionici (aplikanti), odnosno budući korisnici koji su ostvarili pravo na dodjelu novčanih sredstava. Navedeni su njihovi projekti s kojima su javili na javni poziv i iznos sredstava koji im je dodijeljen.

Kulturni događaji

Kad je riječ o projektima iz područja kulture, ukupno je odobren 41, najveći iznos (13.000 KM) izravno je dodijeljen Franjevačkom samostanu sv. Ante na Humcu za dva projekta: za nabavu tehničke aparature i arhivske opreme za samostansku knjižnicu 8000 KM i za nabavu opreme za Dom sv. Ante 5000 KM. Potom slijedi Udruga "Intro" kojoj je dodijeljeno 10.000 KM za Ljubuški Jazz Fest; zatim HKD Napredak - Podružnica Ljubuški dobila je 8000 KM za Napretkove Ljubuške dane,

Udruga likovnih umjetnika "Šipak" Ljubuški za tri projekta ukupno 6000 KM. Prvi projekt je nabava umjetničke opreme za udrugu (odobreno 3000 KM), drugi projekt je opremanje prostorija Udruge (2000 KM) i treći projekt nabava repromaterijala za likovne radionice Udruge (1000 KM).
Naša udruga je na početku djelovanja i ta sredstva su nam prijeko potrebna. Zadovoljni smo time što smo dobili i to će nam biti dobra odskočna daska, da nabavimo osnovno što nam treba za djelovanje Udruge. Udruga je osnovana prošle godine u rujnu i ovo nam je prvi put da sudjelujemo na natječaju, pa je naše zadovoljstvo tim veće. Ovo je jako dobra praksa, ne samo da smo zadovoljni zbog sebe, dobro je da i druge udruge i pojedinci iz drugih grana umjetnosti dobiju materijalnu potporu - kaže akademski kipar Toni Kozarić, predsjednik Udruge likovnih umjetnika "Šipak" iz Ljubuškog.

Po 5000 KM dodijeljeno je HKUD-u "Sv. Ante" Humac, Plesnom klubu "Paganini" i Domagoju Nižiću za Ljubuški Teatar Fest, po 4000 KM Limenoj glazbi Humac, HKUD-u "Antas Mucić" Ljubuški i HKUD-u "Studenčica" te po 2000 KM za osam i po 1000 KM za 20 različitih udruga, društava, klubova i pojedinaca nositelja kulturnih aktivnosti.

Iz područja sporta ukupno su dodijeljena sredstva za 40 projekata. Perjanici ljubuškog sporta, RK Izviđač, prihvaćeno je i odobreno sedam projekata u ukupnom iznosu od 93.000 KM. Najviše, 78.000 KM, za natjecanje muškog i ženskog sastava u rukometnim premijer ligama BiH i druge muške ekipe u federalnoj rukometnoj ligi te po 3000 KM odnosno po 2000 KM za preostalih šest različitih drugih projekata (tri plus tri).

Nogometnom klubu Ljubuški pripalo je 38.000 KM za sudjelovanje na županijskim, federalnim i državnim prvenstvima i natjecanjima, Biciklističkom klubu Ljubuški 10.500 KM za pet projekata, troškovi natjecanja, organizacija natjecanja i drugo, Hrvatskom košarkaškom klubu Ljubuški 10.000 KM za sudjelovanje na natjecanjima i nabavu opreme, Hrvatskom atletskom klubu Ljubuški za ukupno četiri projekta 6500 KM.

U pravi čas

Ovo nam je došlo u pravi čas, prije dva tjedna organizirali smo Ligu Hercegovine za djecu, imali smo oko 200 djece na natjecanju. Imamo još nekoliko natjecanja do kraja godine, neka ćemo i mi organizirati. Treba nam i još nešto opreme i rekvizit,a tako da nam ovo puno znači. Trenutačno u klubu imamo oko 20 atletičara, od pet godina pa naviše, natječemo se na razini cijele BiH - kaže profesorica kineziologije Martina Rezić, trenerica Atletskog kluba Ljubuški.

Ženskom košarkaškom klubu Ljubuški namijenjeno je 6000 KM, po 5000 KM Boksačkom klubu Ljubuški i Odbojkaškom klubu Ljubuški, po 4000 KM Klubu borilačkih vještina Ljubuški, Klubu tajlandskog boksa "Ludvig Pavlović" Ljubuški, MNK "Futsal Ljubuški" i Sportskom cheerleading klubu Ljubuški, po 3000 KM Boćarskom klubu "Rastok" Prolog i Šahovskom klubu "Kula" Ljubuški te po 2000 KM, 1500 KM ili 1000 KM koje je dobilo nekoliko drugih sportskih klubova i udruga te sportašica Dragana Matić i Društvo pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Ljubuški.

Ivan Kaleb | Večernji list

Glas naroda

Kultura i sport se ne mogu jesti

Nije u zivotu sve use, nase i podase.

Kad će napraviti normalnu gakeriju da radi od ove nema vajde

Nista dok je sipak ne preuzme

Daj Markoticu novac fra Skropanu Koji nije platio izvrsene radove na crkvi I oko crkve,je li platio prozore I vrata Koji su postavljeni ili covjek treba do smrti cekati,a ovoliko nekakvih udruga nema u cijeloj Evropi koliko ima kod Nas I svima se daju novci......Ciji vi novac dajete.

Na današnju inflaciju i vrijednost novca ovo je sića,to su novci koji ipak ostaju među našom djecom

sina ti milog sto ima u ljubuškom udruga, a na ulici nigdje nikog

Udruge opanaka i gusala,vrlo važno za budućnost jednog naroda.Cila njemačka ekonomija počiva na gangi i narodnim nošnjama

Kaleb je perjanica novinarstva, kao da je na informeru..

Ljubuški za projekte iz kulture i sporta izdvaja ukupno 319.230 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari