Dokumentarac "Istina za Vedrana" pokušava dati odgovore

ljubuski.info

Prošlo je više od trinaest godina neizvjesnosti i traganja za saznanjem više o stradanju navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića. Upravo o tome govori novi sadržaj prikazan u okviru Dokumentarnog četvrtka Federalne TV.

Dokumentarac nas vraća na kobni 4. listopad 2009. godine u Širokom Brijegu i nerede u tom gradu pred samo odigravanje utakmice NK Široki Brijeg - FK Sarajevo.

O tom danu, o ubojstvu i ranjavanjima, o nizu godina koje će uslijediti, a kroz koje je trajalo suđenje jedinom okrivljenom za ubojstvo Oliveru Knezoviću, o susretu s njim - govore navijači FK Sarajeva.

Kroz arhivske i nove snimke, kroz niz fotografskih zapisa, film kazuje tko je pucao, gdje su i kako ugledali Vedrana, što se čulo na suđenju, ali ne i u bh. javnosti, o videonadzoru sa zgrade iz koje je pobjegao Knezović, koliko je splitsko suđenje trajalo?

Autorka Elma Kazagić kroz dokumentarac donosi do sada neviđene fotografije rekonstrukcija u Širokom Brijegu, ali i forenzične 3D rekonstrukcije rađene po traženju splitskog suda, sjećanja predstavnika klubova Široki Brijeg i Sarajevo, svjedočenje mladića o samom trenutku Vedranovog ubojstva, te prvi put i svjedočenje osobe koja je jedva preživjela teško ranjavanje i za čiji su se život ljekari borili 7 mjeseci.

Pred kamerama FTV govore i hrvatski tužitelji, sukobljavaju se vještaci iz Hrvatske i BiH, svi skupa pozivaju bh. pravosuđe na sljedeći korak. Film opominje i traži istinu koju Vedranova majka i cijela bosanskohercegovačka javnost čeka više od 13 godina.

Na produkciji filma u Širokom Brijegu, Sarajevu, Splitu, Zadru radila je ekipa čiji najuži tim čine Almir Čaušević, Boris Bilić, Jasmin Nalo, Dalmir Jugo, a sve su podržale brojne kolege novinari i fotoreporteri iz Sarajeva, Mostara, Širokog Brijega, Zagreba i Splita.

Glas naroda

Jedina je istina da je Vedran taj dan s grupom nasilnika iz Sarajeva (pripadnicima druge vjere i nacije) došao u Široki Brijeg da namjerno i organizirano prave nerede i ugrožavaju sigurnost lokalnog stanovništva.. U autima su donjeli palice, pajsere, boksere i druge navijačke rekvizite ali nisu računali da će lokalni ljudi pružiti otpor. Svojom brojnošću su stjerali lokalce u ćošak i doslovno ih prisilili na upotrebu oružja. To je istina za Vedrana Puljića.

Rikošet od trotoar iz bebekove utoke...pokoj mu duši.

Huligani ne zaslužuju ništa drugo.

Više sreće drugi put.

Nadam se osudi huliganizma i ratnog napada kojeg su izveli navijači sarajeva

Ulazili u kuće sa ćakijama što je bilo za očekivati

Gledali.
Tipična muslimanska i šeherska propaganda...svi krivi osim njih. Pogotovo izjava sudskog ili nekog pravnog lika : Policija ne smje primijeniti silu u slučaju napada ako nemaju isto naoružanjem. Policija se trebala povući...
Jadne mirotvorne Sarajlije..
Ološa svjetskih razmjera, nista drugo.

Niko ne smije ugrožavati imovinu i ljude, zašto su banditi pošli u Široki da ga pokore Široki nije pao ni pred JNA, je pod OZNU poslije Blajburga, a ne bi ni tada da nije bilo Blajburga, šta rade huligani u gradu sa pajserim palicama navijaju za koga policija mora štiti svoje građane
Pokoj mu duši!

A kakvi su to "navijači" koji sebe nazivaju Horde Zla?
Šta se može očekivat od tih osoba? To treba zakonom zabranit a i dobro su prošli...

I uz to još,zašto nema dokumentarca Istina za ljude Širokog Brijega?
Dobro su i prošli...

Hrabri bojovnik u zasluženoj mirovini stao na čelo ugroženog puka da odbrani stoljetno ognjište.
O.Knezivić
Heroj a ne zločinac.
Fuj!

Nažalost jedan mladi život je izgubljen,u svim EU državama kad bi netko uzeo od policajca,palicu,oružje vec bi bio osuden min 10g robije,pucati iz oruzja službenog,policijskog govori po sebi da se radi o zupaniji gdje kriminal,kriminalci vladaju.Klub bi trebao Mac ostetu obitelji platit ili počinitelj.U hr su sudca koji je trenutno na izdržavanju zat.kazne zbog primanja mita izvjesni Unkovic !!!!!!

Sta ce oni naoruzani u nasem sirokom,dobili su sta su trazili,rikosetom ili direktno.

Blago ti se...

Blago ti se Pavicic

navijači su došli u široki,kad su čuli da moraju platit karte počeli su razbijati oko pecare, bili su naoružani s hladnim i vattenim oružjem ima snimak na Y.T di navijač oda oko pecare s pištoljem u rucu,dalje bio je derby u mostaru, prvo je se tu desio propust od policije. e sad prebili su dedu od 80g razbijali po gradu,benzinsku ugrozili i da još ne nabrjam, u americi te ubiju ako neovlašteno udješ u dvorište..oni su pucali,razbijali,tukli staro i mlado i jbg. desilo se sta se desilo..mladi život je izgubljen..iskreno pokojni nije iša s faxa pa da su ga ubili..nego je i sam sudjelova u neredu...eto pa sami prosudite

Jedan mladi život je ugašen na najokrutniji način, obitelj zavijena u crno a regija zgrožena . Sva krivica je pala na jednog policajca , kako to samo znaju oni koju su uhapsili Knezovića da bi ga pustili da pobjegne. Sramotno za Široki tako i za Sarajevo, zbog par hiligana i Knezovića koji je poznat kriminalnom društvu . Osuđen pa oslobođen po čijem nalogu , to bi se trebalo usput ispitati . Žao mi je mladog života i obitelji . Iz Širokog nije ništa dobro izišlo posebno u ratnim godinama.

Teški propust policije u vezi sigurnosti gradjana i sprečavanja nereda na nekoj nogometnoj utakmici s najavljenim dolaskom cca 700 gostujućih navijača...
Bruka struke s katastrofalnim rezultatom

Ama nemoš doći iz sarajevo pa mahati livorom po gradu široki je ustaškog mi sto tusu svi zube slomili pa i orde zla jasan bija u sarajevo 100 puta pojedi ćevape i obavi poso nećete niko ni pogledati a ti po baš čaršiji plesat ljude bome neš dugo tako i oni su triba li znat dase ponašaš ko čoik nikote dirnut neće eto kraj priče

Dokumentarac "Istina za Vedrana" pokušava dati odgovore
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari