Vatrogasci u ZHŽ intervenirali 852 puta

ljubuski.info

Blagdan svetog Florijana i Međunarodni dan vatrogasaca obilježen je u četvrtak u Grudama.

Naime, ravnatelj Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije Drago Martinović sa suradnicima priredio je svečani prijam za zapovjednike četiri javne vatrogasne postrojbe i zapovjednike/predsjednike i vatrogasce sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava.
Na početku ovog nazovimo ga radno-svečanog sastanka izražavam zadovoljstvo našim zajedništvom i suradnjom, ali i zahvalu svima vama i vašim postrojbama za nesebičnu požrtvovanost prilikom izvršavanja zadataka i za sve ono što ste činili i činite za sve nas, za našu Županiju. U protekle dvije godine u našoj Županiji formirana su četiri dobrovoljna vatrogasna društva tako da ih danas imamo sedam što uz četiri profesionalne postrojbe predstavlja okosnicu našeg sustava zaštite i spašavanja, kazao je Martinović.

Pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije Mladen Bošnjak je izlagao na temu "Pripreme za požarnu sezonu 2023." te prezentirao statističke podatke o broju vatrogasnih intervencija u prošloj i ovoj godini, opremljenosti vatrogasnih postrojbi i aktivnosti u pripremi za protupožarnu sezonu.

U 2022. godini evidentirano je 709 požara te isto toliko intervencija vatrogasnih postrojbi i 143 tehničkih intervencijama vatrogasaca. U prva četiri mjeseca ove godine vatrogasci su sudjelovali u gašenju 104 požara i 50 tehničkih intervencija.

Zapovjednici/vatrogasci i njihovi domaćini iz Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije obišli su poligon za obuku vatrogasaca sagrađen u sklopu prekograničnog programa BiH - Crna Gora IPA II koji financira Europska unija.

Vatrogasni zapovjednici/predsjednici su zahvalili na prijamu i dosadašnjoj suradnji i podršci koju su imali od strane Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije.

Na prijamu su ispred Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije osim ravnatelja Drage Martinovića i pomoćnika ravnatelja Mladena Bošnjaka nazočili Srećko Vukojević, viši stručni suradnik za vatrogastvo, Željko Vukoja, te vatrogasni zapovjednici i vatrogasci Dario Čuljak (Široki Brijeg), Svemirko Mikulić (Grude), Milan Tolić (Ljubuški), Mario Čutura (Posušje), Daniel Galić, Ante Kvesić i Marko Čolak (DVD Kočerin), Marin Barać (DVD Mokro), Darko Paradžik (DVD Gorica), Ante Mihalj (DVD Rakitno), Nikola Kordić (DVD Tihaljina), Srećko Mandić i Ivan Kraljević (DVD Trebižat).

Glas naroda

Kako se ovdje izvlače novci.

Vatrogasci u ZHŽ intervenirali 852 puta
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari