U Vladu FBiH ulazi Nediljko Rimac, ispred HDZ 1990.

ljubuski.info

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara dostavila je Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH popis s imenima pojedinih novih kandidata za ministre u Vladi Federacije BiH, čime je definirana nova koalicija koja bi trebala uspostaviti izvršnu vlast na čijem bi čelu trebao biti Nermin Nikšić, šef SDP-a.

U Vladu, uz HDZ BiH, ulazi i HDZ 1990. odnosno Hrvatski narodni sabor BiH. Iz Vlade ispadaju Stranka za BiH i NES koje su do sada očito radile u interesu SDA kako se ne bi izabrala nova Vlada.

Među novim imenima je dr. Nediljko Rimac za federalnog ministra zdravstva, koji dolazi iz redova HDZ-a 1990. Novo ime je i Jasna Duraković iz SDP-a, koja je imenovana za ministricu obrazovanja i znanosti. Amir Hasičević iz Naše stranke trebao bi postati ministar trgovine. Kemal Hrnjić iz stranke Narod i pravda je novi ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Nedžad Lokmić iz SDP-a BiH je prijedlog za ministra branitelja i invalida Domovinskog rata. Ministar unutarnjih poslova trebao bi postati Ramo Isak iz A-SDA stranke. Odranije je za ministra financija imenovan Toni Kraljević, a Ministarstvo pravosuđa trebao bi voditi Vedran Škobić. Za ministricu kulture i sporta Federacije BiH predložena je Sanja Vlaisavljević. Za ministra prostornog uređenja HDZ je predložio Željka Nedića. Andrijana Katić ostaje prijedlog za ministricu prometa i veza.
Ministar raseljenih osoba i izbjeglica je Nerin Dizdar, a razvoj, poduzetništvo i gospodarstvo vodi Vojin Mijatović. Vedran Lakić dobiva veliki resor energetike, industrije i rudarstva, a Adnan Delić rada i socijalne politike.
Nasiha Pozder je ministrica turizma i zaštite okoliša, a Željko Nedić ministar prostornog uređenja.

Glas naroda

Radisic zarkic se vracaju sta kazete zdravko tonci sajkic

Znači Radišićeva gospoja opet savjetnica.

Sa tri trgovačke tolike godine savjetnica? Je li bar kupila nešto u međuvremenu?

Pa oni se i dalje druze samo su sluzbeno posvadjani

Kome je bitna ova stranka više,ova trojica prije par mjeseci glasali za HDZ prozivali ih da su [ * neprimjereno * ]ci,sad ovi njihovi isto za HDZ samo interese gledaju.

Tko je pres ove stranke u Ljubuškom znali se?

Nisu glasali za HDZ BiH nego za sebe,za svoga ministra i to im ga nije nitko poklonio nego što su ovima trebale ruke HDZ 1990. Samo naprijed i ako Bog da uskoro sa ostalim Hrvatskim oporbenim strankama HNP,Čapljinska stranka,HRS pomalo skidati ovu stožernu i poslati ih u ropotarnicu povijesti.

Za koga su glasali kad je Čović zaposlio Ilije Cvitanovića ženu i Ivicu Gašpara u Elektroprivredu?
Prodali ste se davno .......

U čemu je problem ako se može svaka šuša iz HDZ-A zaposliti u EP što ne bi mogao netko iz HDZ 1990 . Ako Bog da zaposlićemo ih još.

Bolan zaposlio vam ženu od predsjednika stranke i glavnog tajnika....
Pametnom dosta.

Bolan dzaba ti napadat, ne mozes napadanjem drugih oprati svoj obraz, i svoju iz.daju.
Nista Covic nije dao HDZ 1990, vec su rike devedesetke bile kljucne, a da se jos cas trojica niste prodali bila bi jos jaca pozicija devedesetke.
Okaljali ste obraz za cili zivot prodajuci se HDZu.
E to je pametnom dosta.

Idući put se ne trebaš praviti nepismen kao u prvom komentaru.

U Vladu FBiH ulazi Nediljko Rimac, ispred HDZ 1990.
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari