HPD Ljubuški ponovno aktivno

ljubuski.info

Planinarenje, kao jedna od najzdravijih vrsta rekreacije, u posljednje vrijeme postaje sve popularnije. Osim višestruke dobrobiti za zdravlje, planinarenje nam pruža priliku da upoznamo brojne prirodne ljepote kojima naš kraj obiluje. Vodeći se time, skupina zaljubljenika u prirodu osnovala je 2018. godine Hrvatsko planinarsko društvo Ljubuški, čiji su članovi posjetili neke od najviših planinskih vrhova u BiH, ali i u regiji.

Intenziviranje aktivnosti

Iz HPD Ljubuški ističu kako im je, nakon izvjesne stanke, cilj intenziviranje aktivnosti kada su u pitanju planinarske ture te se nadaju kako će im se pridružiti i ostali sugrađani.
Krajem svibnja očekuje nas predstavljanje na LJOF-u, a prije toga, 7. svibnja, planiramo izlet u kanjon Mostarska Bijela. Ovo skriveno blago vrijedno je posjetiti, stoga pozivamo sve zainteresirane da se priključe izletu o kojem mogu saznati više informacija na Facebook stranici HPD Ljubuški, poručili su iz ovog društva.

Dodali su da pojedini Ljubušaci ovu aktivnost provode u drugim hercegovačkim društvima, a neki se i educiraju kako bi dobili licencu planinarskog vodiča.
HPD Ljubuški imalo je odličan početak, no, između ostalog, koronavirus je poremetio planove i doveo do pasivna načina rada. U međuvremenu, grupa entuzijasta, planinarskih vodiča i zaljubljenika u planinarenje, izrazila je želju za ponovnim aktiviranjem lokalnog društva. Osim inicijative za prelazak u aktivan način rada, u idućem razdoblju izvršit ćemo upis novih članova te izraditi plan aktivnosti do kraja godine. Nadamo se njihovoj uspješnoj realizaciji, istaknuli su iz HPD Ljubuški.

Planinari, osim izleta u kanjon rijeke Bijele, u svibnju planiraju uspon na vrh Sv. Ilija na planini Rilić, kao i na Vrlosinj, najviši vrh Ljubuškog. U lipnju je planiran uspon na vrh Sv. Rok, najviši vrh Matokita, kanjon Brine, kao i tura Žlijeb-Tise-Hajdučka vrata.

A. Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Koliko moram platiti da se popnen na brdo

Zavisi na koje...?

Šuti jezik prigriza.Sad si im da ideju,još to je ostalo da se ne plaća

Musan duško zna se kradeze i još jedan prave društvo, udrugu za izvlačenje, zna se čega jer je to osnova udruživanja i postojanja. Penji se ko ti smeta, što mora biti negdje objavljeno ako se popneš na Butarovicu. Više udruga nego ljudi.

Nije korona nista poremetila, vec likovi koji su vodili HPD su ne aktivni.
Nemaju volje niti znanja za bilo sto osim za blebetanje i mastanje.
Sva druga planiarska drustva su bila aktivna i nisu se gasila.
Imate 30 ljudi iz Ljubuskog u Hod Brotnjo i Prenj.
Ali kod njih nema politike u drustvu!
Nadam se da ce ovi novi inicijatori i novi clanovi napravit nesto vrijedno.
Naravno ako stara politicka struktura ne bude radila diverzije.

Izgleda da je u nečijim glavama i nakon 30 godina Ljubuški u Hrvatskoj.Ako se u školi nije ništa naučilo onda je bar danas jednostavno otvoriti google. Ili im internet služi jedino za slušanje cajki

Sta tebi nije jasno? Sto ne proguglas?

Šta da guglam,di je bija Ljubuški od 1941 do 1945?

Ljubuški nema niti planinu niti je u Hrvatskoj

Ništa neobišno,isto kao što HDZ nije demokratski

Mogu li se učlanit oni koji nemaju partijsku iskaznicu, domovnicu,krsni i domoljubni list?

Kaže se RPD Rvacko Planinarsko Društvo

HPD Ljubuški ponovno aktivno
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari