Banke u BiH postavljaju nove rekorde u prihodima

ljubuski.info

Banke u Bosni i Hercegovini u prošloj godini su ostvarile rekordne rezultate, a mnoge od njih postavile su i svoje osobne rekorde u prihodima i zaradi.

Najveća banka u BiH po ukupnoj aktivi - UniCredit bank Mostar, lani je ostvarila čistu zaradu, odnosno dobit od 112,5 milijuna KM, što je rekordan iznos. To je prvi put u posljednjih nekoliko godina da zarada jedne banke pređe iznos od 100 milijuna KM.

Poređenja radi, godinu ranije zarada ove banke bila je 88 milijuna KM. Sve banke zajedno registrirane u Federaciji BiH prošle godine su ostvarile neto dobit u iznosu od 363,4 milijuna KM. Ovo je za oko 70 milijuna KM više u odnosu na godinu ranije kada je dobit bila 293,6 milijuna KM.

Ukupni prihodi banaka u FBiH lani su bili oko milijardu i 189 milijuna KM pokazuju, preliminarni podaci. Ukupni rashodi bili su 887 milijuna KM. Sve banke su poslovale dobro i pozitivno i može se reći da je bankrski sistem u FBiH bez loše karike. Na prostoru FBiH registrirano je ukupno 13 banaka.

Inače, u svjetlu trenutnih događanja u svijetu kada je riječ o bankarskom sektoru, odnosno krize u nekim svjetskim bankama, treba reći da bankarski sistem u BiH nije ugrožen.

Kapital bankarskog sektora u BiH uglavnom čine depoziti domaćih građana i gospodarstva, a izloženost je stranom kapitalu veoma mala, pa razloga za paniku nema.

biznisinfo.ba

Glas naroda

Baš dobro posluju čudi me

"Kapital bankarskog sektora u BiH uglavnom čine depoziti domaćih građana i gospodarstva, a izloženost je stranom kapitalu veoma mala, pa razloga za paniku nema."
Pa zašto onda lažu da kad se dižu u svijetu EURIBOR i LIBOR da moraju i oni dizati kamate u BiH?
Čista laž da ubiru ovakve profite.

Nek narod digne svoje novce ,naj bolje ostat ce im samo digitala ,kad pocmu padat bice ograniceno dizanje ,zato itraze da se posluje bez novca samo kartice ,dignes novac iduci dan ga vratis nemozes ga uplatit stroga kontrola ,priprema za propast

Place oglas od banaka da ne bude trcanja u banke sljedecih tjedana jer se bankarski sektor u svijetu dobro ljulja?
A jadne i pameti ko pare pri inflaciji od 15 posto cuva u banci

Uplatnicu naplaćuju 4 KM, "vođenje" računa za firmu 20 KM mjesečno. Za te novce očekujem da mi svaki mjesec prošetaju račun po gradu i vrate ga nazad u banku..

Dobro si ti prošao meni 26 km u raiffeisen banci bacam ih niza što dodjem u banku i jos kažu do 12 radimo dodjem u 2 sata one sjede i vraćaju ljude dzaba troše vrijeme

Živa istina iza 12 kažu dođi sutra

Ne daju kamate na štednju a krediti skupi i eto love.

Kod nas u Njemackoj na 30000 nenamjenakog kredita vraćaš 32.400. Koliko je kod vas u Bosni?

Kamate za namjenske kredite u Njemackoj polako dostizu 5% godisnje a to ti moze bit kamata na nenamjenski kredit od godinu dana.Uglavnom u Hercegovini se gradi uveliko i svugdje pa se ti cesi.A i sve se noviji auti voze i ljudi zive isto ko i svit na zapadu,niceg zeljni nisu.Ta nije komunisticko vrime

Bravo!!
Ovdje je poso kuca,i subota za namjernice kupiti..a 'nase' svabe prije ce im zub ispasti nego cent.
Al se dodje dole svi gospoda:))
A ovi sto su otisli prije par god. Sve'gazde i poslovodje..haha
Dole je i raj i zivot,al fale malo bolje plate nista drugo.

Pa za uhljebe ima posao i na kredit stan i novo auto a za sve ostale nezaposlenost ili pravac njemačka eto to pričaj bajke kako se dobro živi svi su prezaduženi u kreditima i dugovima i po nekoliko kartica sve u minusu...

Jesi ti tačno iz Njemaćke ili si neđe okolo...?

Banke u BiH postavljaju nove rekorde u prihodima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari