Upoznavanje s mogućnostima financiranja projekata u realnom sektoru ZHŽ

ljubuski.info

U Posušju je održan Poslovni forum "Program potpore za poslovni razvoj u 2023. godini" u organizaciji Ureda za europske integracije ZHŽ i Udruge gospodarstvenika Posušje. Cilj je umrežiti i okupiti gospodarstvenike u Zapadnohercegovačkoj županiji te upoznavanje s mogućnostima financiranja projekata u realnom sektoru.

Na jednom mjestu okupili su se posuški gospodarstvenici zajedno sa svojim partnerima i gostima iz drugih susjednih općina. A sve ih je okupio Ured za europske integracije ZHŽ s ciljem pružanja pravih informacija o mogućnostima financiranja projekata u privatnom sektoru.

Dosta sredstava koja se nude iz europskih i drugih fondova stoji neiskorišteno, zbog toga i gospodarstvenici očekuju obučavanje i angažiranje stručnih ljudi, a nadaju se i boljoj ili još boljoj suradnji s nižim i višim razinama vlasti.

Određene mogućnosti nudi i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta kojemu jer Europska unija doznačila grant sredstva s ciljem energetske efikasnosti malih i srednjih poduzeća u iznosu 12,9 milijuna maraka.

Glavni stup razvoja ZHŽ je svakako privatni sektor, koji zbog ograničenih sredstava i mogućnosti za BiH ne može u punom kapacitetu sudjelovati u izradi i realizaciji projekata iz europskih fondova.

A prema riječima Ivana Jurilja, ravnatelja Ureda za europske integracije ZHŽ veliki potencijal Zapadne Hercegovine krije se u rastu novih mladih poduzetnika i na tome se planira u budućnosti više raditi.

RTV HB

Glas naroda

Kakav je to "Realni sektor" i šta mu je protuteža?
"Nerealni sektor"?!
Ako je tako i ako znamo osnove jezika (Hrvatskog,Srpskog i Bosanskog) onda moram da vas pitam tko su i za što i za koga rade ljudi u tom "Nerealnom sektoru"?
Jeli to nešto kao Zona Sumraka?
Nerealno,kako kažu veliki umovi je nestvarno i nije za očekivati da se ostvari!
Oprostite na pravopisu ali čini mi se da imamo posla sa nečim nadnaravnim

Ne treba vam dati ni centa.Milione ste spićkali na takozvane ceste.Sve dajte Makadamima Grude nebi li se nekad netko prevario pa ispravno odradio bar deset kvadrata afsfalta

Upoznavanje s mogućnostima financiranja projekata u realnom sektoru ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari