Ljerka Ostojić ostaje predsjednicom Matice hrvatske

ljubuski.info

Izborna, kao i redovita godišnja skupština Matice hrvatske (MH) Mostar održana je u utorak u Mostaru, a akademkinja Ljerka Ostojić ponovno je izabrana na mjesto predsjednice te će nastavit voditi mostarski ogranak Matice iduće četiri godine.
Veoma sam ushićena i sretna što mi je ponovno ukazano povjerenje i dat ću svoj maksimum da sve bude kako treba, izjavila je Ostojić.

Otkrila je što možemo očekivati od Matice u narednom razdoblju.
Uskoro nam stiže Mostarsko proljeće, nešto što je već standardizirano i svi ćemo u tome uživati, a potruditi ćemo se da damo sve od sebe kako bi naši sugrađani bili zadovoljni. Tu bih također istaknula i izdavaštvo, gdje imamo svoje časopise: "Motrišta", "Cvitak" i "Suvremena pitanja, kazala je predsjednica MH Mostar.

U svom izlaganju je naglasila kako su se u proteklom mandatu nastaviljene redovite aktivnosti MH Mostar, unatoč poteškoćama koje je izazvala pandemija koronavirusa.
Od protekle četiri godine, više od dvije su bile obilježene koronavirusom, na snazi su bili posebni epidemiološki uvjeti, međutim uspjeli smo se održati i dati sve od sebe u očuvanju identiteta i kulture hrvatskog naroda. Iz proteklog mandata posebno bih istaknula kako smo uspostavili održavanje izložbi za mlade akademske slikare kao njihove prve izložbe i to je nešto što se pamti, zaključila je Ostojić.

Osim predsjednice, izabrano je i Predsjedništvo i Nadzorni odbor Ogranka Matice hrvatske Mostar, dok je za glavnu tajnicu izabrana Misijana Brkić Milinković, diplomiranu novinarku, koja je ovom prigodom najavila 25. izdanje Mostarskog proljeća.

Mostarsko proljeće se po 25. put rascvjetava u Gradu na Neretvi. Počet ćemo koncem travnja kada ćemo prirediti zanimljiv koncert, a očekuje nas i dvadesetak različitih kazališnih, likovnih, književnih i dječjih programa, a ponajprije bih izdvojila gostovanje Mire Gavrana, našega prijatelja i kolege, s njegovim teatrom "Gavran", kazala je Brkić Milinković.

Dodala je kako će ove godine naglasak biti na kvaliteti, a ne kvantiteti.

Glas naroda

Svi penzioneri.

Pukni munjo udri grome45

Ljerka Ostojić ostaje predsjednicom Matice hrvatske
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari