Roditelji kritiziraju ministarstvo zbog ankete o nadoknadi nastave

ljubuski.info

Roditeljska vijeća Zapadnohercegovačke Županije su iznenađena posljednjim potezom Ministarstva odnosno anketnim upitnikom, te su uputili kritiku i zatražili sastanak.

Iznenađeni smo upitnikom kojeg bi trebali popuniti roditelji učenika osnovnih i srednjih škola, sa prekratkim rokom popunjavanja. Anketu smo dobili u poslijepodnevnim satima u ponedjeljak, 20.2.2023. s rokom popunjavanja do kraja tog istog dana. Smatramo da ste na taj način omalovažili sve roditelje, jer rok nije dovoljan ni za distribuciju i uočavanje ankete, a kamoli za promišljeno ispunjavanje iste napisali su roditelji u priopćenju.

Među roditeljima, kažu, postoje i oni kojima je izrada anketnih upitnika i istraživanje sastavni dio profesionalnog rada, pa smatraju da je anketa nestručno odrađena iz više razloga - Sugestivna je; u prvom dijelu ankete već se navode stavovi Ministarstva bez da se objasni zašto stav 6 Roditeljskih vijeća srednjih škola u ZHŽ nije uvršten. Ukoliko naš zahtjev nije po Zakonu, molimo Vas da to obrazložite, pozivajući se na Zakon. Kao drugu kritiku navode da je anketa nepotpuna.

Većina roditelja, barem kada su srednje škole u pitanju, je stava da se školsko gradivo odradi po ubrzanom programu uz eventualnu dopunsku nastavu iz predmeta koja zahtijevaju vježbe i slično. Ta opcija odgovora u anketi uopće nije ponuđena. Roditelji bi je morali upisati u otvorenom dijelu upitnika pod stavkom "other"? Zašto umjesto engleske riječi "other" niste odabrali hrvatsku varijantu "ostalo, molimo upišite" ili nešto slično. U anketi nije predviđena ni opcija završetka nastave za maturante. Ako se anketa ne odnosi na njih trebalo je to navesti ili roditeljima poslati posebnu anketu samo za njih. Kada maturantima završava nastava? Rok za slanje svjedodžbi za IV. razred u Hrvatsku je 25.5.2023. godine. Nedostaje i opcija za djecu u osnovnim školama, odnosno dio za škole u kojima su samo pojedini nastavnici štrajkali, naveli su roditelji.

Kao treću manu ankete naveli su da je nepristupačna, jer kako bi se anketa otvorila potreban je Google račun, pa se određeni broj roditelja namučio s otvaranjem Google računa.
Ne koristi svatko Google račun. Zašto se anketa nije odradila u nekoj jednostavnijoj aplikaciji za koju nije potrebno kreirati ikakav račun. Nemaju svi Internet (75% kućanstava imaju dostupan Internet). Što sa preostalih 25%?, naveli su roditelji, kritizirajući ministarstvo da se anketom dovodi u pitanje legitimitet Roditeljskih vijeća.

Mi smo predstavnici roditelja razreda naše djece i oni su nas izabrali, i naravno, oni mogu odabrati druge ukoliko im ne odgovaramo. Ankete su dobrodošle i trebale bi biti češće, ali da budu stručno odrađene, transparentne i dostupne svim roditeljima, a sve u svrhu unaprjeđenja svih procesa. Broj roditelja djece u školama u ZHŽ je cca 16.000. Jako nas zanima koliki je uzorak anketiranih na temelju kojih ćete donijeti odluku? Također nas zanima jesu li na još neke Vaše odluke rezultati ovakvih anketa imale utjecaj. I na kraju, da ne bi bilo daljnjih šumova u komunikaciji predlažemo sastanak na kojem bismo razjasnili daljnje nejasnoće, u što je moguće kraćem roku, naveli su roditelji roditeljskih vijeća Gimnazije fra Dominik Mandić, Gimnazije Ljubuški, Srednje strukovne škole Široki Brijeg, Gimnazije Antuna Branka Šimića Grude, Gimnazije fra Grge Martića Posušje, Osnovna škola Ivana Mažuranića Posušje.

Glas naroda

Njoj je bilo važnije uslikat se na špici u Zagrebu u vrijeme štrajka ili otputovati u Vukovar. Štrajk je mogao čekati. Tako će biti s nastavom u lipnju, početi nastavu u 4 dok ne ugrije ,kad bi znala koliko si zla nanijela ne bi izlazila iz salona

Jeli ova šnajderica HDZa još na vlasti?

Dokad ovakvu ministricu hdz drži da nam dica idu subotom zbog njezine šetnje po zagrebu moja dica neće ni jednu subotu. Daj ostavku da dica imaju vikend slobodan..

pa imali su slobodno dok je bio štrajk, trebalo bi i nedjeljom nadoknađivati.

Mi iz srednje smo ministrici iskazali nepovjerenje da više nije naša ministrica. Čoviću zašto je još ministrica? Ako je predlože ponovno za ministricu to je zbog kriminala u Ministarstvu obrazovanja, ribice se čuvaju a ministrica se nagrađuje za prljave i nezakonite radnje u Ministarstvu obrazovanja.....

ko vas šta pita jadnici sitnog zuba-Draganče

Znamo dobro da se u Ministarstvu obrazovanja događa svakodnevno kriminal od Ševinih diploma, izdavanja isprava, pranja novca. Ministrica kroji kriminal. Djeca je ne zanimaju samo mani mani

Misliš na Mirelu Peric sto radi u Ševinoj skoli ili pomoćnika Mikulića za kojeg se priča da ima privatnu školu u Mostaru?

Ona predaje na njegovom fakultetu zaslužna za sva postignuća i zakone o obrazovanju odraslih koji su mu išli na mlin

Bravo za roditelje.Svaka vam cast,ne dajte da vam nepismena i podobna zena kroji sudbinu.

Ovu gospodju hitno treba razrijesiti duznosti ministrice.
Pet tjedana strajka,za koji je kriva iskljucivo i sad se jos ismijava s roditeljima!
Ni njih nije u stanju pozvati na sastanak i dogovoriti se,vec im salje ankete.
Boze sacuvaj,pa dokle ju misle drzati!

Jel vama normalno da fitnes instruktor predaje tjelesno znaci nije ona zavrsila nista Gospe draga sta nam rade ovo moje dite je izludila sa tim nekim vjezbama koda su u Zivotu na Vagi

Koju glupost ti mapisa i ostale živa. Čuli, nije profesor??? Trebaš li osobno diplomu na uvid, najavi se u tajnisto gimnazije da ti poture pod nos. Vidiš, moja presretna, kaže sat tjelesnog čudo mada je bole mišići. Nije se lako razgoibati kad su mjesecima sve 4 u zraku ili na mobitelu.

Nemaš ti šta govoriti ima jedan profesor u gimnaziji koji ne radi vježbe i svi imaju petice i moja ga mala hvali. Kući dođe nije se uznojila, više puta i nemamo tjelesnoga. Šta imamo od upale mišića i fitnesa.

Ako ovo mislite ozbiljno, bolje bi bilo da ste ulili vode u usta. Dica su i dobra kakvi su im roditelji. Uostalom jeste li Vi baš toliko kompetentni da procjenjujete nečiji rad?

Okanite se vi roditelja i dice. Nastave nije bilo 5 tjedana. Nikiga za dicu nije bilo briga. Nismo vam mi ovce. Ne triba nami anketa. Mislite na dicu, a ne samo na sebe. Da je sriće ne bi tribalo ništa nadoknađivat, a sad kad ste zasrali odradite ono šta ste duzni ostali.

Kakve ankete i gluposti. Nadoknadit propušteno i pamet u glavu da se ovakve stvari više ne događaju. Ne znam šta će bit s maturantima, ima 3 godine nema normalne nastave.

Moje dite jos ne ide u skolu al sigurno ga nebi slao subotom,niti bi mu smili zakljucit jedinicu..savjetovao bi mu da se u ovom polugodistu 100posto posveti Njemackom jeziku jer to ce mu u zivotu trebati a ove druge predmete moze sve zanemarit i sigurno ce proc..eto to je moj savjet pa vi vidite sta cete rec svojoj djeci a ove ovce sto strajkaju i sto nisu zadovoljni sa svojom placom nek se i one posvete Njemackom jeziku pa cemo skupa u svabiju a ne strajkat i unistavat dici mladost..ljudi moji ako vam ne pase idite vani kao sto je vec otislo 6-7 tisuca radno sposobni ljubusaka

ti si subotar, šta li

Neću da budem Švabo, Švabo da budem neću...

Sve nadoknadite!

Šta će nadoknaditi ??? Kome i zašto ???? Sad maltretiraju djecu sa zadaćom , sa nenormalnom količinom gradiva koje treba naučiti. Kao das u djeca kriva što su štrajkali prosvjetari. Izmišljaju toplu vodu. Tko će to oduzeti mom djetetu Uskrsne praznike, subote e pa da vidimo sada prosvjetare hoće li stati na stranu djece i roditelja pa reći “NE” ovoj šnajderici , da mi oproste prave radnice . Ovakva nadoknada kakvu Mikulićka traži ne dolazi u obzir i to su roditelji jasno rekli. Jedino eventualno smanjenje planiranog gradiva na nekakav razumniji obim. A što se tiče ankete, e to je bilo dno dna, totalno izgubljena u svemu. Žena ne zna što govori i radi. Anketu je napravila osoba koja joj je jako podobna jer je tako namještena d aide sve u korist osobe koja je zatražila da se napravi. A tko ju je napravio i to se zna SUM Mostar. Anketom se samo diskredetiraju roditelji iz roditeljskog vjeća kioji su joj opet ponavljam sve rekli “ NE ŠKOLI SUBOTOM, NE ŠKOLI ZA VRIJEME USKRSNIH PRAZNIKA “ Vaše prljave igrice igrajte sa svojim miševima oko sebe

Ako misliš ono što i ja mislim baš di bezobrazna. Sve to radi Ana po naredbi ljepotice s više diploma iz zavoda.

Onaj ko kaže obim umisto opseg nevoli adz ministricu i Rvacku...

Deder maloj crtaj deplomu medecenske. Neka iđe u svit radit. Ta ja san je obučila za sve skole svicke. Nek jami kakva doktura.nemora unda ni radit.
Znade se za sta je zensko

Sigurno je pripametni Mario Mikulić radio anketu. Ako se plaća, naravno.

A kako će se tek nadoknaditi štrajk planiran za dogodine jer KU vrijedi samo godinu dana. Bit će još gore.

Roditelji kritiziraju ministarstvo zbog ankete o nadoknadi nastave
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari