Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Ljubuškog

ljubuski.info

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Ljubuški koja je održana jučer u hotelu Bigeste završena je ovogodišnja proslava Dana grada Ljubuškog.

Sjednici su, uz gradonačelnika Vedrana Markotića, predsjednika Gradskog vijeća Tihomira Kvesića i gradskih vijećnika, nazočili gosti i uzvanici iz političkog, vjerskog i društvenog života Bosne i Hercegovine i Hrvatske, među kojima i Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja Vlade RH, Borjana Krišto, predsjedateljica Vijeća ministara BiH, Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru.

Predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić je na početku svečane sjednice pozdravio goste, a gradonačelnik Vedran Markotić podnio izvješće o svim infrastrukturnim, gospodarskim, kulturnim i sportskim projektima koji su učinjeni u proteklom razdoblju, uz prezentaciju planova i strateških projekata koji se planiraju u sljedećem razdoblju.

Markotić se zahvalio svima što su svojim dolaskom na ovu svečanu sjednicu uveličali proslavu ovog Dana Grada Ljubuškog.
Godina iza nas je ponovno bila izazovna, ali mislim da smo kao lokalna zajednicu iz nje uspjeli izvući maksimum. Kroz brojne odluke i zaključke Gradskog vijeća najveći fokus smo stavili na demografiju kao ključni faktor opstanka na ovim prostorima. U suradnji s Vladom Županije Zapadnohercegovačke osigurali smo, usudio bih se reći, trenutno najpovoljniju klimu za život obitelji s djecom u BiH. Besplatni udžbenici svim osnovnoškolcima, besplatni školski pribor, prijevoz učenika koji posve financiraju grad i Vlada ŽZH-a, zatim novčane potpore svim redovitim studentima, kao i brucošima samo su neke od mjera kojima je cilj osigurati opstojnost na ovim prostorima, rekao je Markotić.

Nakon njegova obraćanja, nazočne je s par prigodnih riječi pozdravio gvardijan Franjevačkog samostana Humac, fra Dario Dodig.

Davor Filipović ministar gospodarstva i održivog razvoja Vlade RH je u svom govoru istaknuo nužnost daljnjeg povezivanja Bosne i Hercegovine s Hrvatskom, te je obećao daljnji rad na produbljivanju suradnje. Pobrojao je i brojne projekte na kojima su već zajedno radili te je dodao kako se zajedno može napredovati.
Pobjeđujmo zajedno na dobrobit cijele BiH, na dobrobit Hrvatske, na dobrobit svih Hrvata, ma s koje strane granice bili, poentirao je na kraju svog govora ministar Filipović.

Borjana Krišto predsjedateljica Vijeća ministara BiH je također svim Ljubušacima čestitala dan Grada.
Uz raznorazne krize i inflatorna kretanja, unatoč svemu tome mi smo vidjeli da je ova lokalna vlast u sinergiji gradonačelnika i vijeća uspjela realizirati sve svoje planirane aktivnosti na dobrobit stanovništva i svakog čovjeka koji živi na području ovog kraja. Drago mi je da ste imali jasnu viziju i da ste napravili ogromne iskorake u svim segmentima koji se tiču nadležnosti lokalne zajednice, od obrazovno-odgojnog, sportskog, kulturnog života, do prometne i komunalne infrastrukture…, rekla je Krišto.

Pri kraju sjednice gradonačenik Vedran Markotić uručio je javna priznanja Grada Ljubuškog za 2022. godinu.

Nagradu grada Ljubuškog za životno djelo dobili su Louise & Steve Stipe Bubalo. Priznanje se dodjeljuje za izuzetna dugogodišnja ostvarenja u gospodarstvu, angažman pri jačanju lokalne zajednice, te izniman doprinos ugledu i promociji grada Ljubuškog u svijetu. Povelju i Zlatni grb nećaku Stevea Stipe Bubala, Robertu Bubalu, uručio je gradonačelnik Vedran Markotić. Robert je preuzeo nagradu jer Steve Stipe Bubalo nije bio u mogućnosti nazočiti sjednici.

Godišnju nagradu grada Ljubuškog dobio je Jurprom d.o.o. Ljubuški. Priznanje se dodjeljuje za izniman doprinos razvoju gospodarstva grada Ljubuškog. Povelju i Zlatni grb direktoru poduzeća Igoru Jurčiću uručio je gradonačelnik Vedran Markotić.

U ime nagrađenih zahvalio se direktor tvrtke Jurprom, Igor Jurčić.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Boze mili kako je lijepo vidjeti stiku sitnoga zuba

Paraziti

Hapšenja zbog diploma u bih, jesu li kradezeovce pohaosili? Šepuri li se kvesi ili je mako u mišiju rupu?

Jurprom je prava firma zašto Igor od ovih prima nagradu pitanje je

Je prava firma dok su branitelji branili svoj rodni grad on je bio u Njemačkoj uživa i zarađiva marke i kad je rat stao on se vratio i sad on veliki gazda a branitelje ko sisa

Točno tako !!

Studira u Splitu a u posa sa autodjelovima uveo ga Čotić kojeg je nogirao iz svoje kuće

Opet nepismeni,kaže se Grada Grada Ljubuškog ako se ravnamo po pismenosti onih koji su pisali table na ulazu u Ljubuški

Nagradu treba dati I opcinskom vjecniku Miri Grgicu,covjek se dobro snasao I zaradio u Njemackoj dok su ljudi ginuli a sad opcinski vjecnik. Nagrada za uspjesno poslovanje.

Igor je legenda,pametan i vrijedan čovjek,e da je sreće da još ima takvih u našem kraju

Vidi ih.Vrijede 100 miliona EU.Majko moja.I sve od place zaradili.

Ma nije samo Igor primjer i Džajići su primjer,ma milina od firme

Ispada da su i Igor i Džajići puni ko Džajić.

Vidi borjane krišto, jesi kumče zaposlila livanjsko, sami uhljebi ,doveli fra darija da ih blagosovi ,da bolje provlače kartice kod zelica ode vam stado bice vam crkve prazne

Prodane duše, nije ih sramota

Igore,odmakni te parazite od sebe,pokvarit će ti ugled.

Čović je sebe po četvrti put uhljebio u dom naroda gdje će za mandat naplatiti 500 hiljada maraka i nije ga sramota govoriti o ugroženosti hrvata

E moj igore jurčiću, mislio sam da si poslovan lik, i da nisi politička ulizica. Izgleda da je vlasnik i onog zdanja gore, politička figura

Nagrada za uvoznike strane robe - NE MOZE NIZE OD OVOGA ...

Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Ljubuškog
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari