Hoće li se Hrvatska od BiH ograditi žicom?

ljubuski.info

Ono što je prije nekoliko godina bila za Europsku uniji crvena crta, financiranje postavljanja bodljikave žice na vanjske granice, sada je ideja koja ima sve veću potporu.

Pozivi o ograđivanju žicom vanjskih granica, kako bi se time spriječila masovna ilegalna migracija, ne dolaze samo od krajnje desnice već sve više i od tradicionalnih stranaka centra.

Austrija, zemlja koja je lani najviše bila na udaru ilegalne migracije, otvoreno traži da se novcem EU financira i ograđivanje vanjskih granica žicom. Pritom se prije svega misli na granicu između Bugarske i Turske. Tu ideju otvoreno zastupa i predsjednik Europske pučke strane Manfred Weber.

Iako dosad nije spomenuta vanjska granica Hrvatske prema BiH i Srbiji kao posebno problematična, ako se nastavi val dolazaka preko te rute, i ta će granica postati problem i za RH i za EU.

No Hrvatska, pogotovo kada je riječ o BiH, ne želi granicu pretvoriti u tvrđavu. Rekao je to u Bruxellesu hrvatski premijer Andrej Plenković.

Upravljanja migracijama i snažna zaštita vanjskih granica Europske unije bila je glavna tema na summitu Europskog vijeća koji je završen jučer u ranim jutarnjim satima. Nakon sastanaka koje su imali s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, gotovo tijekom cijelog dana u četvrtak, tijekom večeri i noći lideri su najviše vremena posvetili upravo migracijama.

Prema riječima francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, "atmosfera je bila prilično pomirljiva", ali i dalje postoje velike razlike među zemljama članicama.

Sve se zemlje slažu u načelu da je potrebna bolja zaštita vanjskih granica i veća solidarnost među članicama EU, ali i dalje je teret neravnomjerno podijeljen.

Jutarnji list

Glas naroda

Nece niti smije...Ta granica je ionako neprirodna.
Isti narod isti obicaji sa obije strane granice.
Jedina razlika je u dnevnoj spizi hahahha

Tamo spiza vamo nafaka a sve u pet deka..

Nemoguce i suluda ideja. Kako ce na dinari zicu razvuc. Nema od toga nista.

šta će žica pored drače

Hoće, ako budu vas pitali.

Kao da AID uredjuje ovaj portal.

Eto babe sa Kremlja, nemere ga titina žica zaustavit, bolje umisto tih para za smješnu žicu štogoć kumulativnih sredstava zbavit...

A vi bi najrađe da počmu stavljat žicu
ih što bi onda bilo materijala za pisat i za bonbastične naalove.

Nek stave, taman da ima na čemu narod sušit veš.

Neće tamo žica ,brzo cili balkan i Srbija ide pod Eu koloniju i budu Kosovo evrope a lopovluk,nacionalizam i nacionalni bukači,idu ka Putinu,vjerovatno u novi Hag ,tamo di su završili i naši ratni zločinci Banovine,koje nikad biti neće!?

Samo Čačak će pripasti Kosovu i dio Metohije...

Oce sta za Tursku otic zbog ulaska u EU,pitam za prijatelja?Jer cim su onog pravosnazno osudjenog ratnog zlocinca Mahmuljina ugostili pogodi ih zemljotres pa da nebi jos gore prosli ako ostali navale jer su veci zlocinci?

Kad se udruže Srce i bubrega u jednu općinu ogradice nevidljivom ogradom zvanom čisti vodik niko ga od
ineprijatelja neće moć proći. Rjeke će se očistiti zemlja će radjat lljekovite plodove sviće bit zdravi
i veseli unutra vodika ..

A i vrime je sve su je neprijatelji ulitali

nije nemoguce hrvacku dracom zagraditi bilo bi to za turizam kul

Ogradite se susjedi, pa majka mu stara, svaki zoloski vrt je ogradjen ne samo zicom vec i ogradom.

Cili Balkan sa srbijom na čelu ide u Eu koloniju,kad nisu imali pameti nacionalisti da Juga bude savez suverenih država,što je nuđeno,nego budale djele Bosnu,koja se nikad podjelit neće,to nije djeljivo .
No kad vide ovce balkana da su preveslani i da su Evropsko Kosovo tražit ćr pametnije rješenje jer Eu gazde neće hranit fondovima Balkanski lopovluk ,dugo!

Treba se ograditi radi vanjski neprijatelja koji su protiv Hrvacke Države.

Moraju ubrzano ovaj BiH prostor zaokružiti pod EU dok nije Putin posla svoju gardu da to okolče.

A neće nas nitko u ovakvom neurednom stanju.

I Putinu smo teski...

Nismo Putinu vidit ćeš za godinicu dana kad moron pohasi još više.

Hoće li se Hrvatska od BiH ograditi žicom?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari