Sindikati čekaju poziv na razgovore

ljubuski.info

Štrajk prosvjetara u Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ) ulazi u petu sedmicu, a danas su na nastavu krenuli učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola, potvrdila je predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ZHŽ Jasminka Petric.

Kazala je kako učenici završnih razreda osnovnih i maturanti srednjih škola od danas imaju redovnu nastavu po rasporedu koji su imali prije početka štrajka.

Dodala je kako se zasad ništa ne događa te da od nadležnih čekaju poziv za razgovore.
Mi se nadamo, ako ima imalo zdravog razuma, da ćemo u ovom tjednu sve dogovoriti i riješiti. Sad su se i roditelji uključili u cijelu priču i koliko znam oni sutra imaju dogovoren sastanak u županijskoj vladi - kazala je Petric.

Štrajk u osnovnim i srednjim školama u u Zapadnohercegovačkoj županiji počeo je u ponedjeljak, 9. siječnja. Glavni razlog za generalni štrajk je nepostojanje kolektivnog ugovora te nezadovoljstvo sindikalista visinom plaća.

FENA

Glas naroda

Vijeće roditelja osnovnih škola Sovići i Drinovci se javno ograđuju od ovog dopisa, jer je sastanak na temu štrajka planiran je za 18 sati, danas popodne.
Neznamo tko i s kojim ciljem piše, potpisuje i javno objavljuje bilo kakve dopise, ali navedena Vijeća osnovnih škola u Sovićima i Drinovcima, nije se sastajalo niti raspravljalo o ovoj temi.
Kao što smo i rekli, sastanak je tek večeras u 18 sati.

I ono malo nade za dogovor i danas opet uništi kordićka

Ija čekam da me pozovu na razgovor ali ništa samo zidovi..

svakako su glavni ovi bez škole pa je možda djeci i najbolje da ne idu u istu :-D

Štovani profesori. Kad se toliko pozivate na kolektivni ugovor onda se ubuduće ponašate po svim njegovim zakonskim odredbama. Kao np. odbijanje toplog, putnih troškova za vrijeme izostanka, kao i neisplata naknade za troškove liječenja za neke lakše bolesti. Kod vas to nije tako.

Postovani,pocmite od sebe odbijanje pa onda slobodno i od nas.

Zakon o radu FBIH je sveto pismo

Ala

Jadan nebio neznas ko ti glavu nosi

Tko nije zadovoljan onim sto poslodavac nudi neka ide na trziste rada i pokaze svoje znanje i sposobnosti.

20:07:20
... takvim razmišljanjem i sad bi svi mi kao kmetovi radili na zemlji feudalca i umirali od bolesti i gladi. Matija Gubec nije uzalud glavu izgubio.
Profesori, neka Vam je Bog napomoć; ti časni ljudi predavali su mi još prije 20 godina i svi zaslužuju poštovanje. Hvala svim profesorima SSŠ R. Bošković i učiteljima/nastavnicima OŠ M. Marulić, Ljubuški.
P. S. Čupo, rješavaj to.

I danas je bilo i nade i volje za dogovor, ali kordićka uništi sve.

Još jedan dokaz da županije triba ukinuti, nesposobne su za rješavat probleme.

Cuj triba ukinuti Zupaniju kako se to ukida majke ti komentarima

Sindikati i profešuri,
kada je se sve ovo ovako oduljilo, mislim bez nastave,
sada vi zatražite 20% povećanje plaća i ovo ostalo što ide uz to.
Kad je se već oduljilo.

To kažu nije red pitat, ali eto...
Iz koje su stranke ovi sindikati
I koji im je istorijski politički slijed...?

Kakve to veze ima.. Svi smo mi hrvati, na kraju krajeva

Ako su zahtjevi ultimativni čemu razgovori.

Očito se ovim ljudima ne radi pa su organizirali štrajk na način da traje po mogućnosti do ljeta jer tada im počinje godišnji odmor, na jesen opet štrajk a plaća svaki mjesec dolazi na račun.
Koga briga za djecu!

A zašto ne idu pred Vladu u Široki i naprave pravi prosvjed? Ovaj rat priopćenjima ne vodi nigdje.

Sindikat zanemaruje prava djece, čije je pravo na obrazovanje jače od prava na štrajk. Sram ih bilo svake godine štrajk po dva mjeseca. Sad zamisli ovogodišnjih maturanata koji su zbog korone, štrajka, pa opet štrajka izgubili dobar dio obrazovanja u ove zdnje 4 godine. Kako položiti državnu maturu?

Mi roditelji isto ništa da uradimo.

Ne beri brigu Jozo, kad stignu ove mEdEcenske sestrušine sto ih majke obrazuju za vaćanje doktura pa kad vide da su ispod svih razina i proradi frustracija.
Otužnih matera i jos otuznihih zblajhanih im čerka .

Koliko rade i dobro dobivaju. Vise sjede po kavam u kaficima nego u ucionicam. Koja je to glupost putni troskovi i topli obrok. Gdje to jos ima, sto ce in topli obrok za 2 sata rada

Ovi štrajkovi svi će jednostavno nestati kao onaj balončić što se napuše čim se formira Vlada ŽZH. Pametnom dosta. Ponuđeni im troškovi prijevoza Max 400 KM. A po Vladinoj odluci je Max 350. I to imaju svi ostali. Ponuđeno im po kolektivnom 3 prosječne plaće za jednokratnu novčanu pomoć kod bolesti zaposlenika ili njegovo člana uže obitelji. A po Vladinoj Odluci ostali imaju 1.000,00 KM itd.itd.itd. To su samo dvije stvari. Traže kompromis. Koji kompromis. Daš im 10% oni traže više. Daj im to što traže oni će dignuti opet. Gdje je tu poslodavac i pravo djeteta na obrazovanje. Sramota da su profesori pod utjecajem par osoba. A koji su interesi istih bumo vidjeli.

Svim uciteljima pogotovu ovim sto rade u seoskim skolama treba smanjiti platu jer nista i nerade vecinu posla moraju odraditi roditelji sa djecom ako im ne pase na biro

Koliko vremenski provedu u toku jedne godine na poslu svi su preplaceni nemaju se na sta zalit

Najprije bi profesori i ucitelji trebali izmedju sebe napravit cistku ko je kako zavrsija skolu onaj ko je redovno zavrsija skolu nek radi ovi sa kupljenim diplomama i vecernjom skolom na biro ali nemaju hrabrosti a znaju svi ko je kako zavrsija skolu to je lako provjerit

Ne podrzavam vladu a pogotovo ne profesore i ucitelje najvise zbog nerada i ovom nema kraja svake godine isto a djeca i roditelji isprastaju a narod vas placa sramite se svi skupa

Sindikati čekaju poziv na razgovore
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari