Roditelji neće djecu slati subotom u školu

ljubuski.info

Roditeljska vijeća Gimnazija Široki Brijeg, Ljubuški i Posušje u otvorenom pismo Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ ističu kako svoju djecu neće slati u školu subotom.

Roditelji su reagirali nakon napisa u medijima. a vezano za Plan nastavnih aktivnosti i nadoknade sati po završetku štrajka, koji je isključivo u domeni djelovanja Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa.

Roditeljska vijeća Gimnazija Široki Brijeg, Posušje i Ljubuški su jasna sa stavom da djecu neće slati u školu subotom, niti će to podržati kao sustav nadoknade nastave.

Stoga predlažemo da se takav način nadoknade i ne razmatra, nego da se ide u smjeru eventualnog smanjenja planiranog gradiva na razumni(ji) obim. Također, zahtijevamo završetak škole u prikladnom roku, a prije početka ljetne sezone u Republici Hrvatskoj. Naime, postoje djeca koja hoće ili moraju raditi, pa smatramo ovaj zahtjev vrlo opravdanim, navodi se u otvorenom pismu roditelja.

Glas naroda

Raspisati javni natječaj za dodatne instrukcije učenicima, za izgubljeno gradivo u štrajku, a troškove naplatiti od nastavnika i profesora!

Bravo stručnjak!

Naravno, to uključuje šutanje i izudaravanje nastavnika i profa nakon instrukcija.

Da ne bi šutali profesore.
Nitko ne mora na instrukcije.

Je li subotom štrajk?

Svaka diploma se more kupit,a zašto ću onda učit?!

sad neka roditelji i djeca strajkaju na

sad neka roditelji i djeca strajkaju

Tko vam brani, imate svoje poslodavce, kao i orofesori svoje.

Svi bi mi trebali štrajkat radi naglog porasta cijena svega i svačega i to nakon 3 godine korone i pranja mozga... Dižite plaću svima na državnom nivou pa prisilite i privatni sektor povećanjem minimalne plaće... Svi u štrajk i auta na cestu... nit djeca u škole nit mi na poslove...

Manje para u kladionice i kafiće biće više za Namex i Konzum.

u namex i konzum netiba ić nikako

Ćosić je dobio povišicu u domi naroda plata 7000

moje dite sigurno nece ic u skolu subotom a ako imate mu..da samo ga oborite,rekao sam mu da netreba nista ucit i da mu je dvica osigurana..do kraja ove skolske godine ce se pozabavit nekim drugim stvarima od koji ce moc zivit nakon skole,npr sad ce pola godine ucit samo njemacki

Samo ti njemu reci da ne uči pa će biti pametan ko ćaća

ovo su sve posljedice vlasti HDZ i velikog vođe

Kokad su složni nema što slat će i nedjeljom

Kome vaša djeca uče? Profesorima ili sebi? Što se tiče profesora ne trebaju ići u školu nikako, srednja nije obvazna. Neka uče njemački i u Njemačku na bauštelu. Eto kakav primjer dajete vlastitoj djeci, ne učite, ne studirate, ne borite se za svoja prava, ne štrajkajte. Šutite djeco draga, učite njemački, samo nezz je li i za to treba profesor ili će ih roditelj naučiti, i idite crnčiti u Njemačku da platite kiriju, režije i prehranite se. Krasno.... Aplauz... Živio govornik...

Kako je lepo biti [ * neprimjereno * ],to je bolest drustva naj slicniji si onome sa grane jer osnovna skola je obavezna,nauci ti borit svoje da nesto posteno steknu a ne kad treba onda vam valja vlast uhljebi.

a zar djeca nisu budućnost. Naša i Vaša.

Ovdje smo svi robovi u pravom smislu!!U Njemačko se radi i zna za šta,možeš pristojno život,imati zdravstveno bez mita,školovati se bez štrajka i što je najbitnije ostvarit mirovinu i od nje normalno život,ne treba ti pomoć djece itd,bjeda od države...

Najprije objavite koliku plaću imaju profesori, doktori, med. sestre u Njemačkoj, pa pričajte o štrajku. Njemačka je uređena država u kojoj se može pristojno živjeti od svog rada. Svi visokoobrazovani su plaćeni astronomskim ciframa za naše profesore. Ovi što govore o poslu u privatnika neka i dalje šute i poginju glavu ili pročitaju zakon o radu i traže svoja prava. Prosvjeti podrška i ne odustajte, vi jedino imate hrabrosti dići glas u ovom kaosu gdje je uspjeh lopovluk, kupljene diplome, nepotizam, nemoral i umirovljenici koji mirovinom mogu platiti režije i kupiti lijekove. U Ljubuškom je najveći uspjeh otvorena pučka kuhinja, sve jasno kako živimo.

Nedodirljivi ministri zastupnici mogu i naucili 30 godina da rade sto hoce i kako hoce

Kako su ukusni svi mliječni proizvodi sa cvrčkom i žoharom u prahu

Nauči se ti čitati,pišem o srednjoj školi,a i pisati jer se naj uvijek piše skupa. Eto zbog toga je nama loše u ovoj državi, što nepismeni uhljebi sjede u foteljama i blate pošten narod. Baš me zanima gdje ti radiš?

Svaka vaša riječ govori isključivo o vama.

Dakle vlasti i političarima djeca nista ne znače . Taj sitni novac i prava ljudska normalna ne zele dati uciteljima . Pa makar djeca nikako ne isla u skolu

Prođe 4 mjeseca i ni slova o trećem entitetu. Šta nam rade oficiri KOS-a Bože moj koji sve ovo gledaš i zašto nam ne pomogneš????

Ružica Mikulić nikako shvatit da ju ne žele za ministrice ni unutar HDZ-a , jer vide kako nije sposobna. Kad bi ministrica sutra dala otkaz štrajk bi odmah zavrsio. Ona je razlog ovog kaosa...svi vide kako je lose vodi obrazovanje, samo ona NE!

Tocno,prosvjeti je dosta njene nesposobnosi i pokvarenosti Kordicke.
Kladim se ako njih dvi odu,da ce se s prosvjetom u jednom danu rijesiti strajk.

ne brinite nista-ne treba dicu slat subotom.nema skole do svetog ante

Čini mi se da će ići ne samo subotom već i nedjeljom!

Zna li se za gračine išta?

Zna li se za gračine išta?Idu li one subotom?Da podrze kolege.

Ahaaaa,ko vas je tjerao u štrajk ?Mi cemo dobit isto kao i vi.

Nadam se da je ovo komentar trola. Inače je razina predškolaca kad se posvađaju pa svak na svoju pržinu.

Iz sirokog je novi ministar,neki direktor

Nije ministar,nego premijer

Nije škola , nego [ * neprimjereno * ]ana.

Nije premijer , nego millenium

Nije milenium nego W win

Ja ne znam zasto u nas i postoje škole,odes kupis i platis za posa ,ako ti ćaća ima para . Treba dicu pustit da neidu nikako,samo gube vrijeme,mogli bi stogod nakon osnovne vec pocet radit.

Pošteno bi bilo da se ponudi nadoknada i da se prisili profesore da odrade tu nadoknadu do kraja ( ne kao prošli put kad jedan dio profesora nije dolazilo subotom na posao) pa oni koji ne žele neka ne šalju svoju djecu. To je njihov izbor ali nemaju nikakvo pravo nametnuti svoju volju drugima.

Aki zato ti imap pravo namećati svoju volju drugima.

Ipak su ti prosvjetari odlučili na prljav i nepošten način ostavit svoj trag u povijesti, odgoja, vaspitanja i primjera!!
Uzeti u svoje ruke djecu kao oružje protiv županijskih vlasti, a sebe skloniti u zbornice kao u mišje rupe daleko od očiju javnosti. Da su barem odlučili svaki dan u podne baniti pred zgradu tih na vlasti i pripremiti valjane govore, u nekoliko bi dana okupili sve novinare i tv kuće. Javnost bi saznala pravu istinu, vlasti bi morale zauzeti jasan stav ili pada vlada!
A, ovako su samo na putu da za[ * neprimjereno * ]e jednu generaciju učenika, kojoj nikada neće valjano nadoknaditi propušteni školski program.

Šta bi trebali,volontirati možda?Ajde ti fino u prosvjetare a nek ti HDZ plaća,jedino ćeš se morat upisat u partiju

Da, volontirati u vrijeme takvog načina prosvjeda!

Odete u Ševe ko i mnogi drugi

Dzaba krečiš Jace,letiš ti slijedeca nakon šnajderice!

Treba ovo jednom riješiti za vazda i ne igrati se sa profesorima i djecom.
Nije u redu da VSS u srednjoj i osnovnoj školi nemaju istu plaću ali i istu plaću VSS na istom Proračunu

Treba to riješiti ,isto tako učitelji s višom školom (koji su stariji i nisu kupovali diplome )su diskriminirani s plaćom-imaju oko 150 maraka manju plaću od mlađih doškolovanih i prenapuhanih , a rade isti posao!!!! Jada i županije ,svi smo zakazali!!!

Roditelji neće djecu slati subotom u školu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari