Očišćeni obala i korito Trebižata

ljubuski.info

U okviru društveno odgovorne kampanje {Zajedno} za bolje sutra - eco edition, dm drogerie markt, tokom 2022. godine, podržao je realizaciju 17 ekoloških projekata. Među njima je i projekt "Čišćenje korita i obale rijeke Trebižat".

U sklopu projekta očišćene su obala i korito rijeke Trebižat u dionici od 1.000 metara od otpadnog materijala koji je zaostao nakon obilnih poplava i visokog vodostaja u zimskoj sezoni 2021/2022, kao i ostalog ambalažnog, industrijskog i sl. otpada.

"Pored uklanjanja otpada željeli smo podići svijest javnosti o nepravilnom odlaganju otpada, održavanju obalnog pojasa ali i smanjiti zatrpavanje korita rijeke Trebižat otpadom organskog i neorganskog porijekla. S obzirom da se u koritu rijeke nalazi i veća količina naplavinske drvene mase, nju je moguće reciklirati kao drvenu masu u preradi, drvo za ogrijev ili za sanaciju i zaštitu obalnog pojasa", poručeno je iz Udruge Trebižat, koja je pokretač ovog projekta.

Projekt "Čišćenje korita i obale rijeke Trebižat" jedan je od ukupno 17 odabranih, koje je u sklopu kampanje {Zajedno} za bolje sutra - eco edition, kompanija dm podržala s više od 60.000 KM. Kampanja se realizira već duži niz godina, a do sada je kroz različite aktivnosti dm podržao domaće proizvođače i ekološke projekte.

Glas naroda

Obale vjerojatno da, nešto su očišćene, vjerujem.. Ali korito rijeke je puno, svega sto ne treba da bude u vodi..

Eto a di su alba i parkovi da nešto očiste ili pokupe sneće?

Zna li se koja je to dionica od 1000 metara?

Aferim!!!!

Koja laž, Trebižat neda sebi pristupit koliki je a kamoli da neko čisti korito, da nije tužno bilo bi smješno...

Ovo je bilo ljetos, ocito su novinari poceli prenosit stare vijesti. I ocisceno je od veljaka do kravice, sve volonteri. Bila je vec ta vijest

Ništa, nek privrate čim pojara ohane...

Bit će zanimljivo vidit šta će sve izronit kad se voda povuče. Ja se pitam kad će se hapsit gazde ovih kafana, iz prve ruke ima i video i i foto kako se po noći prazne septičke u vodu. Ima snimka i po danu kad čeveljuša pusti svoje. I sve je prijavljeno i nikom ništa. Ograda kraj mosta i dalje stoji.

Koliko malouman i ograničen treba biti da tako onečistiš rijeku, pa to znači bolest za sve nas, uključujući i te bezobraznike. A imaju novac da to riješe na bolji način.

Što seljak gluplji to krumpir krupnji....

Meni nije jasno kako neko ko živi od te rijeke i svega toga okolo može tako? Sam sebi u usta..al vratit će im se svima vrlo brzo

Gdje ste čistili da javnost zna ,jedino možete helikopterom ,

Citas li ti ista? Ovo je od ljetos. A da vidite sta je u beriš izbacila voda, ko da je kroz deponiju tekla.

Tuga je to šta se radi od tog Trebižata ,septičke lešine itd ,obit će nam se to o glavu ,a niko i ne vodi računa o tom pitanju

Ko ima priliku molio bi vas da odete na čeveljušu i nadišete se smrada, otiđite nije daleko, samo prošetajte pa ćete vidit koliki su razmjeri bezobraštine. Trebalo bi sve do jednog ovog nekog čimbenika sad odvest doli pa nek sidi ko liti kraj vode bar 2 sata. Kako ih više nije sramota? Pa rijeka je naša, naše dijece i sviju a oni će je uništit radi par debelih g..ca koji moraju sidit i žderat u ladovini i pišat po narodu koji se oće opustit. Na trebižatu nema još 3 mista di moreš dicu odvest na kupanje.

Očišćeni obala i korito Trebižata
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari