HNS pripremio demografsku strategiju

ljubuski.info

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH danas je održalo proširenu sjednicu, kojoj su nazočili i članovi Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Predsjedništvo i Glavno vijeće HNS-a BiH razgovaralo je o aktualnim političkim procesima implementacije izbornih rezultata, kao i uspostave izvršne i zakonodavne vlasti po svim razinama, sukladno dogovorenom dokumentu "Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. godine", priopćeno je iz HNS-a.

Predsjedništvo i Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora BiH, pozdravili su skoro okončanje procedure imenovanja Vijeća ministara BiH. Ocijenjeno je kako je brzina formiranja vlasti ozbiljan pokazatelj ozbiljnosti i spremnosti provođenja svih reformskih procesa, ali i stabilizacija političke situacije u BiH.

Hrvatski narodni sabor BiH još jednom pozdravlja odluku Europske komisije kojom se Bosni i Hercegovini uvjetno preporučuje status kandidata za punopravno članstvo u Europskoj uniji, te se snažno zalaže za europsku budućnost, kao i provođenje ključnih reformi u BiH, navodi se i dodaje kako su Predsjedništvo i Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora BiH na održanoj sjednici razgovarali i o održavanju redovitog XI. zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH, koji će okupiti predstavnike i izaslanike svih hrvatskih stranaka u Bosni i Hercegovini.

Zasjedanje Sabora, krovne organizacije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini održat će se 4. veljače, u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru. Na sjednici su raspravljani dokumenti koji će biti ponuđeni izaslanicima na zasjedanju Sabora. Dogovoren je Dnevni red, Poslovnik o radu te se raspravljalo o Deklaraciji Hrvatskog narodnog sabora BiH, Demografskoj strategiji Hrvata u BiH te Pravilniku o odlikovanju i priznanjima Hrvatskog narodnog sabora BiH, navodi se.

Podsjetimo, iz HNS-a je u siječnju prošle godine priopćeno kako se "u drugoj polovini veljače (2022.) planira konferencija na kojoj će biti govora o demografskoj revitalizaciji s posebnim naglaskom na mlade".

Glas naroda

Demografsku strategiju naseljavanja Njemačke Hrvatima

Griješiš druže demografska strategija znači da oni koji su na jaslama već 30 godina sada stave na jasle i svoju unučad, jer su unučad onih koji nisu bili na jaslama sada po njemačkoj, irskoj, švedskoj, austriji...

ISTINA...bravo

Danke schon kaže Sholtz na te riječi hdzovci ponosno uzdignuše glave!

Kradezeovci mlatimudani prazne slame. Prazan grad, disu ljudi?

HNS je udruga ulizica i uhljeba velikog vođe

HNS kojeg drži HDz pokušava prikazat da ima monopol nad hrvatskim narodom u BiH

HNS pripremio demografsku strategiju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari