Sindikat iz HNŽ poslao podršku kolegama u ZHŽ

ljubuski.info

Želimo da ustrajete u vašim opravdanim zahtjevima i da do kraja budete jedinstveni, poručili su Sindikatu srednjega i osnovnoga obrazovanja Zapadnohercegovačke županije članovi sindikata HNŽ-a osnovnih i srednjih škola.

Aktivnosti koje su poduzeli sindikati HNŽ-a su rezultirale uspjehom. Naša Vlada je shvatila koliko su opravdani bili naši zahtjevi i na kraju donijela ispravnu odluku. Upućujemo iskrene želje za uspjehom i nadamo se da će se to dogoditi i kod Vas te vas podržavamo u vašim sindikalnim aktivnostima. Želimo da ustrajete u svojim zahtjevima, navodi se u poruci.

U poruci koju potpisuju Edina Čomić, Josip Milić, Goran Miličević te Edin Sarajlić dodaje se kako samo sindikalno jedinstvo u zajedničkoj borbi za prava i dostojanstvo članova može dovesti do ostvarenja ciljeva.

Glas naroda

Lijepo od kolega profesora.

Neka vas je sramota.

Sto je tebi,ne strajkaš

Sindikat susjedne zupanije je uspio izjednaciti koeficijente i dogovoriti povecanje place bez strajka. Nista nije nemoguce uz malo dobre volje.

Djeca ne trebaju ići u školu jer svakako u njoj ništa ne nauče. Programi po komunističkom obrascu iz 1965. Pola ih ne zna tablicu množenja u 5.razredu.

A joj šta nam ova bagra od dice radi

Pa nauči svoje dijete,pokaži mu kako si ti učio.Vise provesti vremena s djecom a ne o birtijama

Citam danas na jednom portalu da ministrica kaze da Sindikat osnovnog obrazovanja ŽZH nece odustati od strajka dok se uciteljima s VSS placa ne izjednaci sa srednjom skolom.

U nasoj zupaniji ima 150 ucitelja s VŠS u osnovnoj skoli koji nisu imali mogucnost doskolovanja pa se pitam je li strajk za dobrobit svih ili samo onih s VSS!?

Pregovaraci iz Sindikata nisu iskreni kad prenose izvjestaje sa sastanka, pa mislim da cu prekinuti ovu laz i vratiti se u ucionicu;)

Misli li se tu samo na ucitelje ili i na predmetne nastavnike? Svi mlađi ucitelji i predmetni nastavnici imaju VSS. Zar bi se trebali odreći prava na koeficijent srazmjeran stupnju obrazovanja da se kolege s visom skolom ne bi osjecali uskraceni. Ili bolje receno: Kad nema meni, nema ni tebi.

A ti si bice s VŠS,sve po Zakonu treba raditi.Ministrica lioša ko njezine Ana Kordić,Viktorija,Dijana Mikulić,Mila Galić,Vesna Rakić...to je taj tim što pakosti laže ljude

Ti svakako Mile ne radiš

Pa naravno da treba profesorima u osnovnim školama izjednačiti plaću sa profesorima u srednjim školama, i to je davno trebalo učiniti.

Kad sam se zaposlila bila je samo VŠS i dobila sam posao sa spremom koja je jedino bila u to vrijeme. Sa mnom su radile uciteljice koje su imale SSS i imali smo istu placu. Nitko nije imao primjedbi na isti koeficijent kao sto danas imaju ucitelji s VSS, a narocito se najvise bune doskolovani.
Camber je jedino uveo doskolovanje za ucitelje, bas se pitam zasto bas samo za njih!? Sad su doskolovani sigurno svi postali obrazovaniji dok vidim da neke jos nisu naucili da se pise "bit ce" , a ne bice.
Iskreno, ne smeta mi sto netko ima vecu placu, ali mi smeta sto strajkam da bi samo jedna grupa ljudi se borila za svoju korist.

Ima ih po školama nisu ni za čuvanje ovaca a ne podučavanje djece. I to redom starija generacija VŠS. Nije im kasno da se doškoluju bar na osobnoj razine, tu fakultet ne pomaže.

Iskreno,
Kako možeš uopće pomisliti da sa VŠS i zvanjem nastavnika dobiješ istu plaću kao profesor sa VSS?
Jer nastavnik i VŠS ne može godinama ni raditi u prosvjeti po Zakonu, jer ste svi trebali se po istom zakonu doškolovati ili vam prestaje radni odnos. Poklopite se i šutite do mirovine, kad su vas ostavili na poslu, jer za nastavnike odavna nema radnog mjesta u školama.
I ne pravite više probleme sebi, profesorima i ministarstvu jer niste apsolutno u pravu.

Moje i tvoje se znanje i iskustvo se ne mogu usporedjivati pa da zavrsis i doktorat.

Iskreno,ponlopi se i šuti do mirovine a sam ti komentar kaže koliko ti je znanje bez diplome o završenom Filozovskom fakultetu.

Za Gosta u 13:30
Procitaj molim te svoju 2 recenicu i zapitaj se koliko si pismema, a zatim koliko si informirana!?

Molim te pouci me koji je to Zakon o radu i od kada je na snazi?

Iskreno, pa što onda ne tražiš Sudom da ti promoviraju VŠS na VSS bez doškolovavanja, a time da dobijete i plaću vi svih150 nastavnika koliko vas ima sa VŠS. Da je kao što tvrdiš davno bi vi tužili
Nego poklopite se i šutite do mirovine kad su vas ostavili na poslu a nemate uvjet školske spreme.

Sindikat iz HNŽ poslao podršku kolegama u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari