Pet godina za sanaciju Uborka, nakon toga zatvaranje

ljubuski.info

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić izjavio je da je Grad Mostar dobio okolišnu dozvolu za odlagalište Uborak te da je slijedeći korak sanacija tog odlagališta komunalnog otpada.
Sa zadovoljstvom mogu reći da smo dobili okolišnu dozvolu, to je nekakav zadnji dokument koji je trebao biti završen kako bismo mogli početi sanaciju lokaliteta Uborak-Buđevci. Zadnje dvije godine pričamo o ovoj temi i nekako se stvorio dojam da nismo na istoj strani, a zapravo jesmo, izjavio je Kordić.

Gradonačelnik je kazao kako je u interesu svih građana Mostara, posebno onih koji žive u blizini odlagališta, da se taj lokalitet sanira u razumnom roku.

Ovim putem pozivam ljude na smirivanje tih nekih strasti koje su se pojavile. Grad Mostar ide u sanaciju lokaliteta Uborak-Buđevci. Plan prilagodbe je vrlo jasan i realan, treba nam pet godina da navedeni lokalitet saniramo, jer je riječ o vrlo zahtjevnom projektu, kazao je gradonačelnik.

Istaknuo je da nakon tih pet godina potrebnih za sanaciju, Grad Mostar ide u zatvaranje lokaliteta Uborak-Buđevci.

Ako bi ovaj lokalitet ostao ovakav kakav je, on stvarno predstavlja potencijalnu veliku ekološku bombu za Mostar. Sve što radimo sad je u interesu svakog stanovnika grada, a ponajviše ljudi koji žive u blizini lokaliteta. Smatram da ćemo vrlo brzo krenuti sa sanacijskim radovima, uspješno ih realizirati i napokon završiti priču oko deponije Uborak jednom zauvijek, poručio je gradonačelnik Kordić.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari