Vlada prihvatila Kolektivni ugovor za djelatnike MUP-a ZHŽ

ljubuski.info

Jučer je u Širokom Brijegu, pod predsjedavanjem predsjednika Zdenka Ćosića, održana 147. sjednica Vlade Zapadnohercegovačke županije.

Na sjednici Vlada je donijela Odluku o donošenju Plana realizacije aktivnosti i mjera na provođenju preporuka financijske revizije Zapadnohercegovačke županije za 2021. godinu i Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Županijskog arhiva.

Nakon provedenih pregovora sa predstavnicima Sindikata djelatnika MUP-a Zapadnohercegovačke županije, Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Kolektivni ugovor za djelatnike u Ministarstvu unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije. Ovlašćuje se predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić za potpisivanje navedenog Kolektivnog ugovora.

Vlada je prihvatila Program rada Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zapadnohercegovačke županije za 2023. godinu te Program rada Ministarstva gospodarstva Zapadnohercegovačke županije za 2023. godinu.

Prihvaćeno je i Izvješće Civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije o korištenju sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2022. godini.

Vlada ZHŽ

Glas naroda

Kad ga je prihvatila neka ga potpišu mi ne znamo šta piše u njemu? šta se čeka?

Što ne pročitaš nešto nekad, otupit ćeš tako

Kolektivni ugovor nije sukladan zakonu i smanjuje prava djelatnika. Slijede nove tužbe u Mupu
Markota je zbog kaznenog postupka ucijenjen. Markotu odmah smijeniti

Tako je, smanjuje prava policajaca a rukovodstva dobivaju bonus na čin. Ovo je kolektivni kao da su ga šefovi pisalo sami za sebe.

Objavi gdje to piše, evo taman sam ga prošao i vidim da rukovoditelji neće dobiti apsolutno ništa. Lažete

35% noćna-policajac.
30%rad nedjeljom-policajac
150% vjerski blagdani-policajac,
5% rad u turnusima i smjenama-policajac,
35KM netto javna okupljanja-policajac
Di su tu rukovodni?
Lažete

Nek se javno pokaže Kolektivni, pa da vidimo tko laže. Možeš ovdje napisati da je policajcu svaka smjena 100 maraka. Policajac ima osnovicu 680 maraks

Objavi ti kojem je policajcu osnovica 680KM. A kolektivni je objavljen davno.

Nema potrebe, ističe mu mandat za mjesec dana. Gotov je svakako.

Markota zbogom...

Treba Dražena Pehara izabrati a ovoj maskoti ne dati da potpiše Kolektivni koji je na štetu policajaca koji rade na cesti

Povišica šefovima da opet izaberu Markotu ko i prošli put a onda će Markota jopet imati 400 maraka 4 godine

Neće Markota potpisati ništa, ovo je predstava za javnost. Otišao je na bolovanje, znači Vlada pristala, a Markota zbog bolesti ne može potpisati. Onda Ćosić ode u Sarajevo, pa dodje novi Premijer koji neznam ništa i tako u krug.

Neće ga Markota ni potpisivati, Mihovil će

ne treba potpisivati ni Mihovil ništa i on je politički poltron

Možda bi i bilo tako da je on š....k ko ti, koji niti si član, niti si sudjelovao u čemu, a samo gledaš gdje ćeš štogot ugrabit.

Svakome nek bude isto povećanje i čistačici i policajcu i načelniku. Ovako načelnik ima 700 maraka povećanje čistačica 27.

Čuli načelniku 700 maraka čistačicama 20 maraka. Čudna jada od sindikata kad su pristali da čistačice ne dobivaju ništa. Čak i Vlada zanemaruje čistačice kad ih je ovako srozala gore nego prosjaci.

Čistatice će imati plaću od 80% prosječne plate u fbih, pročitajte kolektivni ugovor i produmajte onda koliko je to povećanje za iste!

Nemaju šta potpisati jer ne znaju kolika je povišica. U policiji jadni prometni policajci koji jedini rade imaju najmanje i spremačice koje nemaju povišicu. Uredi puni zaposlenika gdje nemaju stolice staviti jedini povišicu dobit i to malu. Pročitat ćemo kolektivni

Prometniče, ovi što su u kancelarijama ne mogu od talijana uzeti 100 eura. Stručni promerniče, na noćnu imaš 100 eura mjesečno. Prometniče, rad u smjenama imas 5% i u drugoj smjeni 10%. Promerniče pazi šta radiš, jer ti ovi iz kancelarija mogu uzet sindikat pa to sve sebi prebaciti. Sad je naša prilika i hoćemo ga uzet.

Hajde da Taj kolektivni ugleda svjetlo dana I vidimo sta u njemu pise sta su Markota I ostali ispregovarali ,pa da Onda napravimo pravi strajk da sindikalisti vide kako se to radi I kako se pregovara sa vladom zupanije.

Kakvi prometni policajac da radi trebaš čekati na prometnu nezgodeu po dva mjeseca.

Koliko povećanje je dobila policija u postotcima zna li tko? Na ukupnu placu?

Ništa, samo kroz neka povećanja. Mi što radimo od 8 do 16 sati, nemamo baš nikakvo povećanje.

Ministar policije se zazuzeo za policiju ako će potpisati kolektivni ugovor a ne smiju ga pokazat zbog ostalih ministarstava. Ostali ministri zdravstva, obrazovanja nisu napravili ništa za svoje djelatnike. Neka ih je sramota što su ministri koji se ne bore za svoje djelatnike.

Više verzija u fazi pregovora je objavljeno kao i zadnja verzija. Samo što kod nas niko ništa neće da pročita. Hoće svako da mu se donese i na uho šapuće polako jer od lijenosti mozak sporo radi i to samo po 3 članka dnevno prije jela. Ako bude poslije jela onda po 1 članak, jer ke već u polu snu. I tako od jednog do drugog. Nedaj Bože da se neko protegne pa da ga sam pročita

Markota ne sramoti sam sebe oćeš reći da je jedan prijedlog za rukovoditelje drugi za policajce treći za Specijalnu. Svakome si dao onaj što njemu odgovara. Ja sam u sindikatu i ni o čemu nisam obavjšten.

Gdje je Željko Kolobarić zv.Gela,sakrija se u mišiju rupu.,kada hoda Kučerinom isto Dok Holdej a srce malo.

Čitam već par dana i stidim se. Nisam ćlan već dugo al moram se javit. Dođe dopis od sindikata, od Markote to je milina čitati al dođe i od vas školovanih pa to se usporediti ne može. Također, verbalna komunikacija, nastup itd pa ljudi moji htjeli vi to ili ne on je sposoban. Dobro vidim da se njega poštuje osobito oni koji ga poznaju. Možeš ga voliti i ne, al ga se poštiva više nego mnoge lidere mupa. Sad u ovo vrijeme političke nadutosti, potpune političke dominacije i u vrijeme odlaska premijera, najveći politički lideri našega kraja su gle čuda sjeli s njim i u odlasku će porpisati s njim kolektivni. Zašto će to uraditi? Zato što se boje njegove reakcije, odnosno zato što ga i oni poštuju. Mi svi zajedno nismo iskoristili njegovu sposobnost jer smo 0, jer smo jadni. Svako ovo pljuc na njega je kiselina koja se vraća k nama i past će na našu kožu. Žarit će itekako. Sami smo sebi krivi i to nas peče pa hajdmo po njemu. [ * neprimjereno * ]

je li Markota dobio pravomoćnu presudu za uzimanje novca iz kazni?

Dajte Drazena Pehara na celo Sindikata

Nije Dražen za tih poslova, on je meštar za drugo.

šta se ti markota javljaš
kakav predsjednik takav i sindikat tj, markota uzimao i traži pravdu
10 godina pravde jarane što to se više ne završi na sudu ili si na posebnom zadatku

Pejar nije u sindikatu čeka povišicu što mu markota dade

Ovdje se neki pojedinci žale kako neimadu ništa kao Mupovi Službenisi a rade od 08 do 16 sati Sramotno da se ti i takvi mjere sa Polisijskim dužnosnicima koji rade od 16 do 08 ujutro tuku noćne smjene i imadu podočnjake kao gospodin Ćosić od iscrpljenosti i nespavanja i pada kocentracije na vrlo odgovornim pozicijama pri održavanju reda i mira na našem zadatim zadaćama.

Slažem se da ovi po uredoma koji rade skoro bez stresa nemogu ući u istu matematiku sa kolegama na terenu i smjenskom radu.
Kolektivni nije savršen ali je u odnosu na prethodno bolji.

Ovi sto rade ba ulici njima ništa, jer aami uzimaju u njih su naši novčanici stalno u ruci. Znači, prometnoj ništa, patrole nißta, sami uzimaju i previše

Ajde policajci ne pišite komentare u svoju korist.
Naravno da se ne može mjeriti uredski rad sa policijskim poslovima ali u normalno i pravno uređenim državama ali kod nas je to apsolutno mjerljivo ako se uzme u obzir da uniformirana policija vrli malo ili nikako ne radi.Rade tek ono što moraju s tim da i napreduju u činovima pa time i povećavaju svoju plaću dok uredski radnici nisu u toj poziciji.A poznato je svakom bolje upućenom čovjeku da na cesti uzimaju tako što ucjenjuju ljude i prijete mogućim kaznama da zažmire.
Pa i sam trenutni predsjednik Sindikata MUP-a Vjeko Markota je uhvaćen u pljački vozača i još mu nije završen sudski postupak.Uhvaćeni su i mnogi drugi, neki zbog toga i suspendirani zato nemojte se previše busati policajci.Znate takođe da imate i 30% veći plaću samo na ovlaštenja od kojih nitko nema nikakve koristi osim vas samih.To je apsolutno izmišljena stavka kako bi imali veću plaću, zato šutite.Da ne govorim o niz vaših drugih povlastica.Da vi bar radite i da narod osjeti taj vaš rad ni po jada nego zna svak da se izvlačite gdje god možete.

Na šalterima ne dižu glave cili dan a plaća 800 km.

U policiji ima skoro svatko čin pa na čin dobijaju plaća, još previše povlastica da je jadno da sve to dobiju. Još jadnije je što u policiji malo obrazovnog kadra sa završenim regularnim fakultetom. Povećati plaću za prometne policajce koji jedino rade. Uredske plaće s činovima smanjiti pedeset posto najmanje. Puno para za malo rada.

Ja stvarno zelin biti policajac i ako mi neko kore pomoć da me prime u školu ja ću bit pošten i Radit ko konj, neće niko smit zucnit, policiji trib sve Dat i velike plaće i sve. Ako mi neko more pomoć ja ću mu odradit u dnevnicama neman para

Gospodo iz MUP-a, odnosno članovi sindikata jedan savjet,nemojte se naći uvrijeđeni, na mjesto predsjednika sindikata uposlite s menadžerskim ugovorom mr. ili dio. pravnika, na taj način ćete riješiti problem inače svaki djelatnik kao predsjednik sindikata će raditi za sebe a ne za Sindikat!!!?

Jeli potpisan kolektivni

Je malo sutra. Vidite li da se i Markota pravi blesav. Markota reci im di tražiš ženi posao.
Ti *** članove sindikata a neko veći tebe na kraju ćeš ti na[ * neprimjereno * ]i na ove strane. Žena neće dobiti posao a ti *** ljude

Vlada prihvatila Kolektivni ugovor za djelatnike MUP-a ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari