Trebižat pod kontrolom, nema bojazni od izlijevanja

ljubuski.info

Trenutačna razina rijeke Trebižat na vodomjernoj stanici Humac je najveća i iznosi 338 centimetra, ali sve je pod kontrolom i nema nikakvih bojazni od izlijevanja rijeke iz korita, izjavio je rukovoditelj Odjela za zaštitu od poplava Agencije za vodno područje Jadranskog mora Anel Nurković.

Na najkritičnijim mjestima postavili smo vreće s pijeskom, to je jedan od načina zaštite. Inače, na 330 centimetara proglašavamo izvanredne mjere obrane od poplava, ali od te razine imamo otprilike još 40 centimetara prostora do dna postavljenih vreća, tako da je gornja granica otprilike nekih 370 centimetara. Ovisi samo je li to dotok s lijeve strane gdje imamo rijeku Vriošticu ili je iznad tog kritičnog mjesta, ako ga uopće možemo nazvati kritičnim. Mi to reguliramo hidroelektranom Peć Mlini - kazao je Nurković.

Po njegovim riječima, u odnosu na jučerašnji dan situacija na terenu se popravlja, a i vremenska prognoza ide u prilog.
Po najavama za danas kiša bi trebala padati do 12 sati, a nakon toga se očekuje poboljšanje vremenskih uvjeta, tako da očekujemo kako će se situacija na terenu dodatno popraviti - naveo je Nurković.

Što se tiče vodostaja na rijeci Neretvi, Nurković je naveo kako je i tu situacija pod kontrolom.
U hidroelektrani Jablanica imamo oko sedam metara slobodnog prostora za prihvatiti neki veliki vodni val, kojeg nema na vidiku. Što se tiče Konjica situacija je bolja nego jučer kada je bilo malo problema, ali oni nisu došli od rijeke Neretve. Put prema Glavatičevu bio je zatvoren, ali vrlo kratko, te je pušten u promet. Također, na Popovo polje dolazi malo veća količina vode iz Trebinja, ali i to je pod kontrolom crpne stanice Čapljina - kazao je Nurković.

FENA

Glas naroda

Na bililu la Costa ko sretan se vozač po rijeci

U Baščini se kupaju svaki dan...

Da bogda nikad neće opast bar sljedećih 10 godina

Koja voda uzalut otice?

Čuj tebe uzalud? ! Prvi korak prema propasti čovječanstva je bio kad je odlučio sve što je priroda stvorila unovčit gazeći sve pred sobom.
Znači vidjet ćeš kad ti dođe privatizacija voda i kad voda više ne bude javno dobro, hoćeš tako razmišljat

Kako se moze voda privatizirat i ko je to dosad uradio?

Pogledajte Chile i proizvodnju avokado.Samo jedanprimjer o privatizaciji vode

Đa te odnija skonta

Trebižat pod kontrolom, nema bojazni od izlijevanja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari