Na Trebižatu izvanredne mjere zaštite od poplava

ljubuski.info

Zbog opasnosti od poplava danas na terenu uz Trebižat dežuraju djelatnici Parkova, TD Companyja, kao i Civilne zaštite, rekao je rukovoditelj Odjela za zaštitu od poplava Agencije za vodno područje Jadranskog mora Anel Nurković.

On dodaje kako trenutna razina Trebižata iznosi 347 centimetara, a kada je ista prešla 330 centimetara proglašene su izvanredne mjere zaštite od poplava.

Već sinoć se radilo na zatvaranju hidroelektrane Peć Mlini, a ista je sinoć posve zatvorena.

Nurković ističe kako je do porasta vodostaja Trebižata došlo zbog ogromnog priliva vode s područja Blidinja.

Ocjenjuje kako ne postoji opasnost za stanovništvo, s obzirom da Trebižat može narasti još 30-tak centimetara a da ne dođe do većih izlijevanja iz korita.

Trenutna razina vode na vodomjernoj postaji Humac je 347 centimetara.

Interventne službe su na terenu, na najkritičnijim dionicama su postavljali vreće s pjeskom.
Vjerujemo da će doći do smirenja danas do podneva, s tim da se najavljuju nove kiše iza podneva, kaže Nurković.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Više dežuraju uzgajivači krava i ovaca nego gore spomenuti. Pokupite rasparane plastične vreće ispod Otunja u kojima je nekad bio pijesak, sad se raspadaju pa ih vjetar nosa po livadi gdje pasu krave i ovce. Viktor koji je imao ideju uslikati se sa vrećama pijeska nemaju apsolutno nikakvu korisnu funkciju nego sad zagađuju okoliš, truju se ljudi i životinje. Nekima bi bilo korisnije da ništa ne rade, manja bi bila šteta.

Nisu vriće bitne nego ona tragedija od krava okolo...

Krave u Zlatarici su samo jedan od mnogo dokaza da su Rvati svijetski prvaci u mučenju životinja. Gfje su te silne udruge? Ims li itko hrabrosti u Ljubuškom da objavi par rečenica o onoj patnji jadnih životinja?

Ono nema u Džibutiju, prestrašno muču i još gore izgledaju....apel lovcima u prolazu da im je sevap prislonit im šta bilo na čelenku i okinut, može trap ili skeet... dojedriu bi Gavrilović vratio sa kopije.

Koliko se para potrošilo zadnjoh 30 godina,mogli ste oziđat novi bajer i obložit pločicama .30 godina puta registracija auta puta raznoraznih naknada koje svaka firma plaća i svaka građevinska dozvola jesjednako milijarda

Problemi su na tom nasipu na vele mista ,a [ * neprimjereno * ] iz HDZ šute i kradu malo za ove di more bagerom a Ito je jadno ,ona prošla vlast nije bila dobra za nas ,al ova je gora oni su više brinuli o takvim stvarima,

Gdje god se spomene TD companija tu je pljačka blizu. Tako je to bilo u vrijeme uvenulog, kumovi se udružili u lopovluku.

Nemojte protiv T.D companx,
Toje tvorevina iz pepela uzornog Barbarića i kuma,a Parkovi bivši Kons,Alba to su nosioci Razvoja Ljubuškog.Sunce izlazi samo zbog Njih.

Mjere su urodile plodom. Hvala Vam

I još nešto.
APEL OPĆINI!
ukoliko ovo čitate i ako imate imalo srca maknut ćete krave odande i spasit ih.
Pričalo se da se njima nudio smjestaj u ustanovu i svašta, ali da oni neće.
I nema tu oće/ neće, odradite što se triba.
A njih stavljat na korisnike pučke kuhinje vam je veliki grijeh prema tim životjnjama.

zašto apel općini, imaju oni svoje rodbine.

Pa zato što oni s rodbinom nemaju nikakav odnos.
Ko je kriv, ne znam.
Ali zato postoji vlast da ne možeš radit šta te volja.
Meni njih nije žao, ali jest mi žao krava.
Ono nema nigdi na svitu.

Čitam ove komentare o ovom nasipu on je vas u raspadnutom stanju ,niko ga i ne popravlja ,za vrime time vladavine se je nasipa svake godine po etažama ,kosilo se u korito rijeke ,a o čistoći voša da ne govorim ,pa ova vlast je narod i raselila kontaktu komu to obnavljati ,da Bog sačuva uprave i jada ,

Kakvo je stanje u Veljacim

Koji su to biseri što pate živinu , socijalno i hrani ,a velika jada od Ljubuškog grada

Nek otiđu novinari u Vitinsko polje i Grabovnik,nek uslikaju jad,glad Afrika,znade svatko čije su krave i tko pati jadnu zivotinju.Sva ova kiša se izlila nanje zao im uzeti sijena i piloziti u stajama.Bog sve vidi.

Ti nasipi se popravljaju u ljetnim mjesecima a sad je.kasno ,to lopove iz HDZ nebriga bitno je daje njima lipo ,

Zdravo [ * neprimjereno * ] bar će bit jeftine struje

Daj rode zovi spavaš li mirno Franjo

Marijo bajto je dvadni bio na bajeru da nije otiša leć. Čovik se poduzeja i spasija od katastrofe. I kadn gori i kadan pliva marijo je prvi u obrani a ostali općinari griju dupe u zgradi

Na Trebižatu izvanredne mjere zaštite od poplava
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari