Papa primio vizitatora za župu Međugorje

ljubuski.info

Papa Franjo primio je u ponedjeljak apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskupa Aldu Cavallija, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice, ne navodeći detalje sastanka.

Nakon smrti nadbiskupa Henryika Hosera, Papa je 27. studenoga 2021. imenovao nadbiskupa Aldu Cavallija novim apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis.

Mons. Aldo Cavalli rođen je u mjestu Lecco u Italiji, 18. listopada 1946. Za svećenika je zaređen 18. ožujka 1971. u Bergamu. Nakon studija na Papinskoj crkvenoj akademiji, u diplomatsku službu Svete Stolice ušao je 1979. godine.

Papa Ivan Pavao II. imenovao ga je 2. srpnja 1996.naslovnim nadbiskupom biskupije Vibo Valentia. Zaređen je za biskupa, 26. kolovoza 1997. u katedrali u Bergamu.

Imenovan je apostolskim izaslanikom u Angoli i apostolskim nuncijem u Demokratskoj Republici Sveti Toma i Prinsipe. Nakon što je delegatura u Angoli uzdignuta na razinu apostolske nuncijature, mons. Cavalli je u toj zemlji obnašao službu apostolskog nuncija. Dana 29. listopada 2007. papa Benedikt XVI. imenovao ga je apostolskim nuncijem u Kolumbiji, a 16. veljače 2013. apostolskim nuncijem na Malti te kasnije i apostolskim nuncijem u Libiji. Dana 21. ožujka 2015. papa Franjo imenovao ga je apostolskim nuncijem u Nizozemskoj.

Glas naroda

Talijanskoj mafiji je cilj uzeti naš novac, ništa drugo nije u pitanju. Kakva vjera i bakrači, euri su bitni za pozlaćeni Vatikan.

Žao mi je svoju vas koji međugorski Fenomen samo vide kroz novac.
Sjećate li se da je najmlađi vidioc Jakov tada imao samo 11 godina i da je svojim životom čvrsto svjedočio detalje Ukazanja. Zar bi netko za vrijeme yuge smio izmišljati takve osjetljive događaje?

Ja kontam primio vizentanera haha

Ajde neka se pričuva da mu mafija ne stavi otrov u hranu

Papa primio vizitatora za župu Međugorje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari