Sliedi najvažniji Davis Cup susret u povijesti bh tenisa

ljubuski.info

Teniske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Švedske objavile su popis igrača koji će nastupiti na kvalifikacijskom Davis Cup meču za ulazak u Top 16 teniskih reprezentacija svijeta.

Susret između BiH i Švedske odigrat će se 3. i 4. veljače u Štokholmu, a za Bosnu i Hercegovinu će nastupiti Damir Džumhur, Nerman Fatić, Mirza Bašić i Tomislav Brkić predvođeni izbornikom Zoranom Zrnićem. Za reprezentaciju Švedske nominirani su Elias Ymer, Mikael Ymer, Karl Friberg, Leo Borg i Andre Goransson, dok će na klupi biti Johan Hedsberg.

Ovo je najvažniji Davis Cup meč u povijesti bosanskohercegovačkog tenisa u kojem će naši tenisači probati ostvariti pobjedu i ulazak u Top 16 najboljih momčadi svijeta. BiH je izborila kvalifikacijski meč finalnog turnira u Davis Cupu pobjedama u prošloj godini nad reprezentacijama Tunisa (Tunis) i Meksika (Široki Brijeg). Ovo će biti treći put da je teniska reprezentacija BiH uspjela doći na samo korak od velike završnice jedinog službenog momčadskog svjetskog prvenstva u tenisu. Susreti u gostima protiv Japana 2018. godine i protiv Australije 2019. godine, nisu bili uspješni, te su te dvije reprezentacije odnijele pobjede nad bosanskohercegovačkim teniserima.

Tome dodajmo da će 12 pobjedničkih reprezentacija od ukupno 24 reprezentacije, napredovati u grupnu fazu finala Davis Cupa, koje će se održati u rujnu. Upravo će se te reprezentacije pridružiti finalistima iz 2022. godine Kanadi i Australiji te Italiji i Španjolskoj koje su dobile "wildcard".

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari