U Ljubuškom gužva za zdravstvene markice

ljubuski.info

Od nove godine vrijede i nove markice zdrvastvenog osiguranja, uobičajeno, veliki broj naših sugrađana krenuo je kupiti markicu kako bi osigurao zdravstvene usluge koje ona pruža, pa se stoga često pred poslovnicom zavoda u Ljubuškom i formiraju redovi za čekanje.

Podsjećamo, zavod za zdravstveno osiguranje Zapadnohercegovačke županije započeo je redovitu distribuciju premije osiguranja (markice) za 2023.godinu, koja će trajati do 31.03.2023. godine.

Cijena premije osiguranja, kao i dosadašnjih godina, iznosi 20 KM, a istu mogu kupiti sve punoljetne osigurane osobe koje posjeduju zdravstvenu iskaznicu. Djeca do navršenih 18 godina života oslobođena su osobnog sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite. Također, osobnog sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite oslobođeni su i korisnici stalne socijalne potpore, te osobe s navršenih 65 godina života koje su osigurane preko Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi.

Po isteku roka redovite distribucije, premiju osiguranja mogu kupiti prvoprijavljeni osiguranici, tj. osobe koje nisu bile prijavljene na zdravstveno osiguranje u razdoblju redovite distribucije i to najkasnije 30 dana od dana prijave na Poreznu upravu. Uplata premije osiguranja za 2023. godinu vrši se isključivo kod organizacija za obavljanje platnog prometa (banka, pošta) na depozitni račun Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke broj: 134-001-1110009-197.

Lokacije za redovitu distribuciju premije osiguranja za 2023.godinu:

Područni ured Grude 039/662 400
Područni ured Ljubuški 039/830 528
Područni ured Posušje 039/681 013
Područni ured Široki Brijeg 039/704 927

Radio Ljubuški

Glas naroda

Bojkot markica neka krepaju kradeze uhljebi

Lazu da je guzva..reklamiraju sami sebe..ljudi cekaju da otvore uhljebuse..da potvrde knjizicu

Zašto gužva, do 31.03. vrijede stare?!

Šta bi bilo da nemam 20 KM,a imam zdravstveno osiguranje?

U Ljubuškom gužva za zdravstvene markice
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari