Sjednica OV Ljubuški - 15. [audio]

Iako je u 13 točaka dnevnog reda jučerašnjeg zasjedanja OV Ljubuški bilo dosta važnih tema i odluka, proračun za 2010. godinu bio je središnja točka koja je zaokupila vijećnike i općinskog načelnika. Stranke koalicije HDZ 1990, HSP BiH i NSRzB podnijeli su na samom zasjedanju amandmane na predloženi proračun pa je načelnik Nevenko Barbarić zatražio stanku da ih prouči kako bi se mogao o njima očitovati. Ukupne promjene koje je tražila koalicija bile su "teške" svega 325.500 KM i načelnik je bio spreman dio prihvatiti, ali ne i sve.

Predsjednik OV-a Vice Nižić ponovno je dao stanku u kojoj je koalicijsko vijeće vijećalo, samostalno i zajedno s načelnikom, i došlo se do kompromisa. Povećani su iznosi za kulturu, sport, Radio Ljubuški, Gradsku knjižnicu i nadoknadu šteta od prirodnih nepogoda po 10.000 KM, za studentske potpore 30.500 KM, za Gradski vrtić 30.000 KM. Mjesne zajednice će dobiti više 160.000 KM što ukupno iznosi 410.000 KM, za održavanje i dogradnju vodonatapnih kanala dodano je još 15.000 KM, zatim 40.000 KM za nabavku opreme u općinskoj upravi zajedno s programom GAP.

Na kraju je općinski proračun od 9.045.000 KM jednoglasno usvojen.

Usvojeno je dopunsko izvješće o radu i program rada za 2010. godinu OŠ Marka Marulića, a nisu prihvaćeni oni koje je podnio Centar za socijalni rad Ljubuški.
Vijeće je usvojilo odluku o izmještanju masovne grobnice "Tomića njiva" u Ljubuškom koja je nastala na kraju II. svjetskog rata i dalo dvije suglasnosti: SSŠ Ruđera Boškovića u Ljubuškom, da može uvesti dvije nove struke - tehničar cestovnog prometa i strojarski tehničar i općinskom načelniku da može zaključiti ugovor o izgradnji hospicija (prihvatilišta za neizlječive bolesnike) s humanitarnom udrugom sv. Josip Radnik.

Nije prihvaćen prijedlog cijena usluga odvoza komunalnog otpada i o tome će se dogovarati i odlučiti na sljedećoj sjednici.

Ivan Kaleb [ Večernji list ]

[swf file="flash/15_sjednica_OV.flv" image="radio_ljubuski.jpg" params="width=460&&height=245"]

Audio zapis: Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari