Plaće dužnosnicima više za tisuću maraka

ljubuski.info

Dok radnici realnog sektora sa zahtjevima da njihove plaće iole idu u korak s nikada višom inflacijom bolji položaj traže na ulicama, drugi vlastitim uredbama sami sebi povećaju plaće.

Novogodišnje želje o višim plaćama bit će ispunjene samo novoizabranim državnim dužnosnicima. Novim Nacrtom zakona o proračunu predviđeno je uvećanje plaća za više od 1.000 KM. Možete i pogoditi kome - državnim ministrima, parlamentarcima oba doma i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Nacrtom je planirano dodatno povećanje platne osnovice s 535 na 630 KM, u skladu sa zahtjevima Sindikata, sa ciljem poboljšanja statusa zaposlenih u državnim institucijama i ublažavanja utjecaja inflacije.

Član Predsjedništva BiH imat će plaću šest tisuća i tristo KM 

Prema novom obračunu, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine s najvišim koeficijentom od 10 imat će povećanu osnovnu plaću za 950 maraka. Visina plaće članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine će iznositi 6.300 KM.

Povećanjem plaća može biti zadovoljno i Vijeće ministara Bosne i Hercegovine s predsjedavajućim na čelu, koji će za svoj rad dobiti dodatnih 855 maraka, dok će ministrima primanja biti povećana za 807,50 KM.

Visina plaće predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine će iznositi 5.670 KM. Visina plaće ministara Bosne i Hercegovine će iznositi 5.355 KM.

Ministri i državni parlamentarci zarade mjesečno više od pet tisuća KM 

I državni parlamentarci u sljedećoj godini imati će izdašnija primanja. I to za 798 maraka. Visina plaće zastupnika i izaslanika u Parlamentu Bosne i Hercegovine će iznositi 5.292 KM.

Jasno je da iznos plaća ne ovisi samo od ovog povećanja jer uz dodatke na staž, topli obrok, te ostale naknade i regres - primanja izabranih dužnosnika mogu biti i viša, što je za ostale proračunske korisnike s prosječnom plaćom nešto većom od 1.150 maraka nedostižan iznos.

FTV

Glas naroda

Malo vam je to

Oćeli sad HDZ lopovluk vladat Hercegovinom 500 godina ko Osmanlije?

Kad je zadnji osmanlinijski konj napustio prostore sadašnje BiH u njoj je ostalo 460 tisuća rimokatolika . Nakon pogroma Hrvata nakon drugog svijetskog rata i 45 godina komunističkog terora broj Hrvata je bio blizu 800 tisuća i onda na vlast dođoše DOMOLJUBI I MUČENICI .Danas kad nas vodi najveći sin rvackog naroda koji se rodi jednom u tisuću godina Rvata danas ima oko 280 . Živila Rvacka!

Do popisa stanovnistva godine 1971 vecinu stanovnistva BiH,i sa Sandjakom prijasnjim su cinili Srbi.Odes na portal Ljubusaci.kom i procitas podatke.Hrvati nikada,po popisu,nisu bili vecina u BiH pa ne znam sto nas gonis da se sekiramo za nju ko da jesmo?

Pa tvoji Srbi dobiše 49% BiH etnički čiste ko dječija suza i to im srdačno potpisaše najveći hrvatski sinovi . Vidim da i u prijašnjim komentarima pozivaš na popis iz 1971 pa nam iskreno reci je li ti malo pola BiH?

Ako su bili vecina onda da znas racunat 49% je malo.Ali sta od bota ocekivat kad je njemu sendvic sa Poli salamon vrhunac zivota.

Ti kao Srbin moraš genetski biti hrabar i samo mi nije jasno što radiš na ovom portalu i zašto se ne potpišeš? Popis stanovništva u BiH 1991: Srba 1.366.104 u postotcima 31,21% ostalih naroda 3.100.000 u postotcima 68,79 % . Primi moju najiskreniju sućut zbog ogromnih gubitaka u Ukrajini i jedan srpski pijesnik kaže javno na televiziji :" Srbija će biti buduća Sirija". Šta ste sve radili i kakve monstruozne zločine radili i za to će te platiti kaznu sigurno. Sve po zasluzi!

Onda je, po tebi,BiH nastala 91'?Ajde malo daj podatke za Sarajevo te godine,ono bi nam tribalo ko bit glavni grad?

To bi ti tija da nas bude 280.000, ali po crkvenom popisu koji je i najtočniji katolika u BiH ima 350.000. Obzirom da BiH ima po svim procjenama malo više od 2,5 milijuna, to je opet lip postotak.

Da su im veče i za 10 000 nebi mi smetalo ali da rade svoj posao i da ih je 80% manje.Ovako im želim da svaku marku na tablete potroše

Kako rade dabogda im se vratilo sve

Biće još pomirenja Hrvata s tim da mi sad maknemo njihove "sačekušam pozdravlja vas duša Kraljevića
Parađžika
Bušiča -oba

Pazite sad! Prvi Predsjednik vlade ADZ-eja Stijepan Mesić. Drugi Predsjednik vlade ADZ-eja Josip Manolić. Na ove činjenice je suvišan svaki komentar.

i na kraju čović začini ćirilicom

Dodaj jos cinjenicu da su se oni ko i Kraljevic prodali Aliji i Zelenoj transvelzali.

ako ne vidiš da hrvackoj fali trbuh a to je bih i prva rvacka država za tomislava 1025 godine je bi trapez kosi-drina jadran mađarska slovenija no [ * neprimjereno * ]ci sa politikom banovine su je iduć ko guske u maglu sa srbima iza koje stoje rusi fašiti sćerali na bananu sa mostom preko rvacke teritorije ,a sad se ide na rvacku kao čačkalicu unije,nestanak rvata
pusti srpske popise i HDZ izbore ,jednako su štela udbašije

Hrvatska je vitka ljepotica njoj netriba nikakav trbuh Hrvatska čuva liniju ko Kolinda .

Pomladi ti prijatelju Tomislava. On je vlada 100 godina ranije (925 g.).

narod nikad ne ujeda zmija dva puta iz istog grma

Za vrijemw korone u razvijenom svijetu kao što je Velika Britanija, njihov premijer je rekao da nema povećanja plaća državnim službenicima dok se ne stabilizira stanje.

Samo ovdje kod nas vlastelini sebi povisiše plaće na račun jadnih kmetova. A prosjećan radnik radi skoro godinu za tu jednu njihovu plaću. Znači čovjek na minimalcu prima 1/12 tinu njihove plaće. E pa gdje mi živimo.

Sebi činove, zasluge , radna mjesta, dobre pkaće sa povišicama i božićnicam a ništa nisu zaslužili. Kradeze udbašija zauzeli prve klupe u crkvi, slizali se sa fratrima, prave se velike Hrvatine a izdali su nas za sići i opet bi.

Vidis da nas polako prodaše pa ce bjezana ,kupi hifa benzinsku od gojana ,pa asa osigurnaje central sve veliki hrvati firme prodaju

Treba pitat tonija kraljevica i hdz dali se moze džumati u 12 h ,to rade u centralu

Nema druge u partiju ili u Njemačku.

Uskoro se osniva Domovinski pokret za Bih u Hercegovini i još jedna solucija
uhljeb
njemačka
domovinski partizani-šuma

Svi naši političari na Balkanu trebaju bit volonteri,ko to ne može neka ga ćaća uhljebi a ne da se uhljebi na osnovu politike,onaj ko voli Rvacku radit će za nju MUKTE!?
Uhljebe štetočine van iz politike!

Možda sam pobrka Rvacke velikane no ove godine RVACKA bijaše najveća a sad je sve manja,nisam povjesničar,ispravite ,ispravak i isprika se uvažava a nisam ni Dobročinitelj da sve znam,onaj sa BARA

Zašto se nazivaju dužnosnicima,jeli zato što su zadužili cijelu državu i našu prapraunučad?

Za to se zovu sto nas otrase u tri pm. Banda lo.ovska dok narod ne uzme soju nece magarad da slusa

Plaće dužnosnicima više za tisuću maraka
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari