Potpisan ugovor o dodjeli 100 KM božićnice ljubuškim umirovljenicima

ljubuski.info

Grad Ljubuški još je jednom pokazao kako brine o svim svojim stanovnicima. Uz organizaciju jednog od najljepših advenata u Hercegovini, nedavno je donio odluku o isplati jednokratne novčane pomoći umirovljenicima Grada Ljubuškog u povodu nadolazećih blagdana 2022. godine, za što je iz ovogodišnjeg proračuna izdvojeno 200.000 KM.

Tim povodom jučer je u prostorima Gradske uprave Ljubuški potpisan ugovor o isplati božićnica umirovljenicima s minimalnim mirovinama. Uz gradonačelnika Ljubuškog Vedrana Markotića, koji je inicijator donošenja ove plemenite odluke, koja je naišla na bezrezervnu podršku gradskih vijećnika, potpisivanju ugovora prisustvovali su Danijel Mucić uime Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje te predstavnici Kluba umirovljenika Ljubuški predvođeni predsjednikom Ivanom Mihaljevićem.

Zahvaljujući donesenoj odluci i jučer potpisanom ugovoru gotovo 2000 umirovljenika s područja Grada Ljubuškog dobit će po 100 KM jednokratne novčane naknade kako bi lakše obilježilo nadolazeće blagdane. Kako se navodi u spomenutoj odluci, pravo na naknadu imaju umirovljenici koji kumulativno ispunjavaju sljedeće uvjete: imaju prebivalište na području Grada Ljubuškog, korisnici su najniže isplaćene mirovine u FBiH na dan 31. listopada 2022. godine te se nalaze na listi korisnika najniže isplaćene mirovine koju je sastavio Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje na dan 31. listopada 2022. godine. - Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje obavit će tehnički dio provedbe odluke Grada Ljubuškog tako što će Grad Ljubuški isplatiti novčana sredstva za FZ MIO, a onda će FZ MIO isplatiti jednokratnu novčanu pomoć prilikom isplate mirovina za prosinac - objasnio je Mucić.

Predstavnici Kluba umirovljenika Ljubuški još su jednom zahvalili predstavnicima Grada Ljubuškog na ovoj pomoći naglasivši zadovoljstvo što su prepoznate potrebe najugroženijih umirovljenika koji su najviše pogođeni inflacijom.

Također su iskoristili priliku da s vodstvom Grada podijele probleme s kojima se susreće umirovljenička populacije te razgovaraju o mogućnostima jačanja dosadašnje suradnje. - Hvala vam na pažnji koju ste pokazali prema umirovljenicima i na inicijativi za ovom pomoći. I ranije smo imali odličnu suradnju s predstavnicima Grada, od kojih smo uvijek imali potporu i uvjereni smo da će tako biti i ubuduće - poručio je predsjednik Kluba umirovljenika Ljubuški Ivan Mihaljević, dodavši kako posljednjih dana primaju pozive umirovljenika sa svih strana BiH koji im iskazuju čestitke i zahvale Gradskoj upravi što je prepoznala potrebe umirovljenika te izražavaju nadu kako će primjer Ljubuškog potaknuti i druge na brigu o najstarijoj populaciji.

Iako je ovo prvi put da Grad Ljubuški donosi ovakvu odluku, cilj je da se praksa zadrži u idućem razdoblju.

U planu i iduće godine

Gradonačelnik Markotić već je kazao kako je isti oblik potpore planiran i u idućoj godini, za što je također predviđen iznos od 200.000 KM.
Uz demografske mjere koje smo donijeli, razmišljali smo kako pomoći i onim sugrađanima koji njima nisu obuhvaćeni, a to su prvenstveno naši umirovljenici. Isplatom ove jednokratne novčane pomoći željeli smo pružiti mali znak pažnje s naše strane prema ovoj populaciji. Također, želja je da našim potezom potaknemo i druge da djeluju jer, nažalost, najveći broj umirovljenika danas živi na rubu siromaštva. Predvidjeli smo sredstva za umirovljenike i za 2023. godinu, a trudit ćemo se da se iznos na toj stavci s vremenom poveća - zaključio je Markotić.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

Donirajte domovima, Nobel uređaje za pročiščavanje vode, mislim da će korisnici biti zadovoljni, kao i sa božićnicom

Velika to je ova 100 km pa toliko halabuke

Marija Medić Bošnjak bi trebala biti na radnom mjestu.

Ko je ota živoga ti klaka?!

Pozdrav gradonacelniku i sve pohvale za sve sto radis...samo jedan savjet...nemoj dozvoljavat da ti Marija Medic radi pijar..jer njezin tata Nikola je pobjegao u Svicu na pocetku rata i ona je djete dezertera dok je tvoj pok. Caca isao na teren...lijep pozdrav odmakni dezertersku bagru od sebe...

Je li to onaj što sad glumi kao neku opasnu facu?

Letan doo te voli mrkotane

Koji si ti lumen, ne branim dotičnu niti njene 'sposobnosti', al znači izbacit nekog zbog 'grijeha' njenih otaca, pa do kad ćete to gledat, do 7 koljema unazad. To je recipročno šteli!
S takvim razmišljanjem ste dno dna, zato nam i jest ovako kako je!

koliko je gradonačelnik da penzionerim svojih para ja im dajen duplo
to su pare naroda kojima raspolaže samoizabrani uhljeb partije,zds
ništa on njima da nije nego bacija mrvice da ne iziđu pred općinu gladni
hrani ih na kapaljku ko u zatvoru,zds

Točno,gradonačelniče kolika je provizija za posao u školi?

Kažeš primio penzionere sve komunjare bivše haha,nedaju se ti lako, davno je se on okružio sa svim i svačim.
Šteta počeo dobro al ga navrnili

Nijedni ti nemaju ispod 600km penzije još od Tite

Markotiću kako te nije stid i sram. Braniteljima koji su ostavljeni ni na nebu ni zemlji nema ni marke. Neka te bude sram.

Pa njegovi najvjerniji glasači mora ih nagradit sa 100KM

načelnik Posušja pomaže onima koji ugodno žive

Sta vi u Ljubuskom uvijek zugate nama u Citluku niko nista neda

Vama daje Gospa

Tko će potpisati božićnicu 1000 KM za općinare? Oni imaju 10 puta više. Sami sebi daju nagrade, zna se kradeze.

Općinska službenica Milijana Herceg dobila kućicu i prodaje fritule na Adventu sramite se svi

Pa i Bandić je davao svojima

Da a tako je kad je čovik odvijetnik a ona čivija u općini.Nema sukoba interesa haha

Opet ćemo glasat za adz.

Potpisan ugovor o dodjeli 100 KM božićnice ljubuškim umirovljenicima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari