U Ljubuškom osnovana udruga likovnih umjetnika

ljubuski.info

Sa ciljem poticanja sustavne edukacije i približavanja likovne umjetnosti široj društvenoj zajednici, u Ljubuškom je u listopadu osnovana Udruga likovnih umjetnika "Šipak".

Predsjednik Udruge je akad. kip. Toni Kozarić, akad. graf. Božana Bošnjak obnaša funkciju tajnice, a članovi Udruge su i akad. kip. Lucija Pažulj, akad. graf. Slađana Milićević te akad. slik. Tamara Herceg.

Organiziranjem likovnih izložbi i kolonija, simpozija i radionica, želimo poticati razvoj društvene i kulturne aktivnosti, kao i kulturno-turističke ponude te očuvanje kulturne baštine. Prvi projekt kojeg ćemo predstaviti javnosti je izrada božićnih jaslica u prirodnoj veličini koje će u sklopu manifestacije "Advent u Ljubuškom" biti izložene u Parku hrvatskih banova. Također, održat ćemo i tri likovne radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta na kojima ćemo izrađivati božićni nakit. Radionice će se održati 9., 16. i 21. prosinca u prostorijama Knjižnice Ljubuški, kazali su iz ULU "Šipak".

U idućoj godini nastojat će realizirati i radionice u sklopu manifestacije "Noć muzeja" na Humcu, oslikavanje uskrsnih pisanica, skupnu izložbu članova Udruge, festival dječje umjetnosti, kao i predstavljanje ljubuških suvenira.
Vjerujemo da ćemo svojim radom i angažmanom uvelike doprinijeti razvoju likovne scene u Ljubuškom, poručili su iz ULU "Šipak".

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Ljepo je čuti, samo naprijed.
Bravo Toni i ostala ekipa
Što ti je imati mladog gradonačelnika, svaki dan se grad obogaćuje.

Glavni je Botuška Saki. Udružite udruge u sour. Inače malo je ti najviše udruga, zamalo više udruga nego ljudi.

sipak umjetnik

Haha

Bravo ljudi . svaka cast.

U Ljubuškom osnovana udruga likovnih umjetnika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari