Umirovljenici se zahvalili gradskoj upravi

ljubuski.info

Grad Ljubuški će svim svojim umirovljenicima s minimalnim mirovinama isplatiti 200.000 KM božićnice.

Naime, na posljednjoj održanoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnici su usvojili Odluku i isplati jednokratne novčane pomoći umirovljenicima Grada Ljubuškog povodom nadolazećih blagdana 2022. godine, a ona će biti isplaćena za oko dvije tisuće umirovljenika.

Prema riječima gradonačelnika Vedrana Markotića, cilj te odluke je olakšati svakodnevicu najugroženijim kategorijama stanovništva, a to su svakako umirovljenici koji primaju najniže mirovine.
Svjesni činjenice da ova inflacija i stalni rast cijena najviše pogađaju one s najnižim primanjima, primjenom ove odluke pokušat ćemo unijeti barem malo svjetlosti u njihove domove tijekom nadolazećih blagdana, kazao je ranije gradonačelnik Vedran Markotić.

Tim povodom, Udruga umirovljenika Ljubuški uputila je zahvalnicu upućenu gradonačelniku Vedranu Markotiću, predsjedniku Gradskog vijeća Tihomiru Kvesiću te gradskim vijećnicima na odluci o doniranju božićnice umirovljenicima koji primaju najniže mirovine.
Dar je mio, ma koliki bio!, naveli su te uz zahvalu uputili i čestitku s najljepšim željama za Božić i Novu godinu svim umirovljenicima i sugrađanima.
Želimo Vam sretan Božić i sretnu Novu 2023. godinu!, poručili su iz Udruge umirovljenika Ljubuški.

Glas naroda

Nemojte tako, počet će se ovi iz susjednih kantona prijavljivat kod nas

Oni koji su odgovorni za loš život i niske mirovine umirovljenika iznenada se pretvaraju u dobrotvore. Koliko su sebi ostavili za božićnicu, razna krkačenja, domjenke, besplatan život na račun umirovljenika i naroda, bakalare fra darija i sl. ? Kradeze je opljačkao, ponizio i rastjerao Hrvate, oni su oličje zla.

Hoće li dobiti božićnicu umirovljenici sa 500 KM mirovine ili 600 KM mirovine koji su radili mnogi i 40 godina a ovi sa minimalnom su radili 15 godina i svako malo povećanje neko.

znaci ja imam 500 km i nemam pravo za naknadu,a dugovi su sebi osigurali po 500 km bozicnice

Tako je, razlika minimalne i zajamčene mirovine je nekih 70 maraka, i oni sa zajamčenom su ista sirotinja kao i ovi s minimalnom, a još su se uz to naradili 40 godina.

Zahvaljuju se što su im dali mrvice od onog što su im uzeli

HDZ su hijene među kojima rastu naša djeca ,To treba rasćerat sa naših prostora,što prije!?

De ne [ * neprimjereno * ] koje davava dosad ista tako vedrane podrška prijatelju

Hajde ti legendo ponovo napiši šta si mislio. Da se i mi čitaoci okoristimo malo tvoim znanjem.

Umirovljenici sa 500 KM i više bi trebalo biti malo solidarniji sa svojim kolegama koji primaju minimalne iznose od 300 i 400KM.

Bravo gradonačelniče, svaka čast.. Ovo je baš fino a i potrebno je sirotim umirovljenicima..

18:56,
Niste ni vi bili solidarni kad su ovi sa mirovinom od 500 KM radili 40 godina a ti za 15 godina rada dobio 445 KM mirovinu odnosno 30 KM po godini staža. Niste se umorili a mnogi mladi dobili mirovinu.
Mirovine za rad od 40 godina su sramotno male i odnosu i na minimalnu mirovinu.
Sramite se što ste oštetili umirovljenike koji su radili 40 godina. Svaka država ima minimalnu mirovinu za 40 godina rada. NJemačka 60 eura po godini staža a kod nas 13 KM po godini staža?!
A vaša mirovina za 15 godina staža je 30 KM po godini staža?! Kako kao da ste nepismeni vi koji ste ovakav odnos odredili i oštetili ljude.

Ovo za Njemacku nije istina u njih se mirovina racuna na osnovu bruto zarade a duzina rada utice na mogucnost privremenog odlaska u mirovinu.Znaci ako si ko cistacica radila 40g neces sigurno imat mirovinu od 2 400€.

St si se zajapurio,ti si radio 40 godina,primao placu i uzivao,a ovi sa 15 godina staza bili su na birou 25 godina i snalazili se da prezive.

21:32,bolje rečeno čekali mirovinu i radili na crno da ne uplaćujete doprinose Bosni.!
Jer toliko je minorna razlika mirovine za 15 godina rada i minimalne mirovine za 40 godina rada, da vam se jako isplatilo doprinose ne uplaćivati a primati ih na ruke.

Nema mirovina od 300 ili 400 KM jer je minimalna mirovina 445 KM za 15 godina rada
(30KM po godini staža je plaćena)??
A minimalna mirovina za 40 godina rada 520 KM
(13 KM po godini staža plaćen, što je bezobrazno i žalosno????? ) Sramite se vi koji ste podigli ruke za ovako nepravedno plaćene mirovine koje nema nigdje u svijetu.

Širi se krug dobročinitelja

Koje licemjerstvo i zlouporaba božića. Vama je narod povjerio upravljanje ovim teritorijem, i vaša je obaveza da gradjanima osigurate što bolji život i egzistenciju. Nažalost, one koji vam zahvaljuju ste vašom nespossobnnošću pretvorili u socijalnu bijedu, a pošteno su odradili radni vijek. Al ste se za sebe pobrinuli, jer vi nećete ovisit o 200 km u mirovini. Nahapat će te se, jer na to se danas svodi bit vlast. Čeg se pametan i pošten stidi, politikanti i uhljebi se ponose.

Vedran = mali Nevenko

Haha kako misliš mali? Vid ga koliki je

Ma narod niko ne pita oni sami sebe biraju godinama a sad su maksimalno natrpali kutije izabrali su prevarom i političke Srbe a narod iseljavaju,čisti udbašizam ,samo Milanče,opet je u Hercegovini .može spasit udba diktature i neimaštine!

Ovo je nešto po receptu toliko osiromaši narod da budu zahvalni i na mrvicama. E na što spadosmo, zahvaljujemo im što nam daju naše.

Čuli oni dali, oni samo uzimaju i nekad vrate mrvice ovoj jadnoj i ubogoj sirotinji

A gdje su sto primaju ivalisku po 230 km.Oni nek crknu,a kad je bilo glasanje onda su bili.SRAMOTA I SRAMOTA.

Klizalište treba umirovljenicima, zna grdonačelnik što im treba pa su u to ulaže, tako i koncerna dvorana i kafić na umcu, sve za penzionere, navlastito one nepokretne. Jako se brinu za zaboravljene branitelje i one koji su u zatvoru.

Unijeti malo svjetlosti kaže gradonačelnik

Najjače izjave političara u zadnjih 30 godina su:
Ja sam financirao asfalt, nogostup, rasvjetu itd.
Ja sam ovo,
Ja sam ono.
Evo vidim sve su vam ruke pune žulja i krvi, te lice znojno. Nikad u životu niste podigli ništa teže od male kašike za kavu. Da vam nije poreznih obveznika tj naroda nebi vi imali dvijake za vratom. Nego treba narod uvesti pravilo prestat plaćati sve račune i neka gospoda zasuče rukave motiku u ruke pa zaradi plaću i onda pričaj ja, ja, ja... Đavla ste vi crnog, nepada kruška daleko od stabla.

Koji je to političar išta ima ili išta na ćaćevini radio,to su
najgori
najneškolovaniji
najbezobrazniji
najnesposobniji likovi koji živu na grbači naroda a u kradezeu su,to
pošten
radin
školovan
čovjek neće sebi dozvolit to su ljucki paraziti-đžebalebaroši a ujedno i udbaši........-take regrutira udba oduvik
no stigne njih pravda ili dicu im -vrlo brzo-dođe maca na vratanca-kad tad?????????????????????????????????????????

Ovo je dobra odluka i obradovati će sve umirovljenike. Svi koji kritiziraju ovu odluku su siromašni u duši.

Ma pustite provokatore po zadatku.Psi laju a karavane prolaze.

HDZ me podsjeća na Srbe i Jna koje smo poćerali a bili su uhljebi za vrime Tite ,sad došla naša lopovska [ * neprimjereno * ].a još gora ?!
Srbi i JNA su radili nešto ,ovi ne rade ništa samo
rasprodaju
kradu
iseljavaju
teroriziraju nepravdom-glavni faktor iseljavanja
kradu na izborima
čista kolonijalna bagra!
Trebaće nam još jedna Oluja i traktorijada da se rešimo ovih štetočina -DOMAĆIH

Dragi ljudi ja sam dorata imao15 g staza.Kada su došli nasi radio sam uu nase dvojiice gazda 26 g.Nemam ništa uplaćeno .26 i15 je 41.Plus vojni staž..Da mi nije ovih 15 g sada bi bio brosjak.Zato bih molio nek ljude da razumiju i ne napadaju umirovljenike sa 15 g staza

Umirovljenici se zahvalili gradskoj upravi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari