Vlada ZHŽ o koncesijama i boravišnoj pristojbi

ljubuski.info

Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) u četvrtak je donijela Odluku o davanju suglasnosti na prijenos Ugovora o koncesiji za eksploataciju prirodnog (arhitektonsko-građevnog) i tehničko-građevnog kamena na eksploatacijskom polju "Kusačko brdo“ ležište "Tvrda ljut" Grad Široki Brijeg s gospodarskog društva "Proin 21“ d. o. o. Široki Brijeg na gospodarsko društvo "Dinarakamen“ d. o. o. Široki Brijeg.

Osim toga, donesena je Odluka o redovitom godišnjem popisu imovine, obveza i potraživanja ZHŽ-a na dan 31. prosinca 2022. godine te Odluka o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2023. godinu.

Boravišna pristojba za svako ostvareno noćenje u smještajnom objektu (po osobi) iznosi 2 KM, dok godišnja paušalna boravišna pristojba za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge smještaja u domaćinstvu iznosi 60 KM po svakom krevetu iz smještajne jedinice, priopćili su iz Vlade ZHŽ-a.

Ova odluka će se, kako su naveli, primjenjivati od 1. siječnja 2023. godine.

Vlada je prihvatila i izvješće o izvršenju proračuna ZHŽ-a u razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2022. godine, kojeg je izradilo Ministarstvo financija te županije, navodi se u priopćenju.

Glas naroda

Boravišna pristojba!!!! Brže požuri i to poklopiti, oporezovati! Mali čovjek, tvrdi orah Hercegovac, trzne se iz ničega sam sebi stvara uvjete za život. Ta lijepa uslužna djelatnost zvana turizam počela se malo i kod razvijati ali ne ne treba i to ugušiti. Umjesto toga da daju subvencije, vjetar u leđa ljudima koji hoće raditi i ulagati svoja sredstva, čitamo ovakve stvari! Pljucc

Pa u gradu ima sigurno 20% stanoca što se iznajmljuje i kakva je njihova taksa.Eto posla za poreznu.Stanovi se čitavu godinu iznajmljuju i tako godinama.

Već se Mladen Bebek sin dezertera namirija no treba nešto dat i državi da to izgleda po zakonu,nije đabe uhljeb doša iz Austrije ,to rade samo paraziti,nije doša u rat nego okolo polaže vjence za poginule koji su možda poginuli umjesto njega,jer je on pobiga no nije Bebek sam ima hrpa čitanih preko HDZ radija kao dezerteri a danas su HDZkani i uhljebi i glume velike vjernike i hrvate,no ponovo će mo ih čitat sa radija kad bude Lustracija da narod zna svoje Eroje!

Vlada ZHŽ o koncesijama i boravišnoj pristojbi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari