U BiH u prosjeku 20 učenika dijeli jedno računalo

ljubuski.info

U Bosni i Hercegovni danas u prosjeku 20 učenika dijeli jedno računalo, a 583 škole, osnovne i srednje, nemaju nijedan komad informatičke opreme - istaknuto je na konferenciji "Osmislimo obrazovanje" koju su jučer u Sarajevu organizovali UNICEF i UNESCO.

Predstavnica UNICEF-a u BiH Rownak Khan izjavila je kako zbog toga 14.000 djece nema nikakvu priliku za digitalno obrazovanje. 
Nužno je zajednički raditi na uvođenju jednakih prilika za digitalno učenje za svu djecu - dodala je Khan. 

Rezidentna predstavnica UN-a u BiH Ingrid Macdonald podsjetila je kako je u rujnu 2022. glavni tajnik UN-a sazvao samit o transformaciji obrazovanja na kojem su se šefovi država, uključujući i BiH, opredijelili obrazovanje staviti na vrh prioriteta.
To je važno za nastavnike, učenike i roditelje, a na nama je naći način da zaključke te konferencije pretočimo u djelo kako bi poboljšali obrazovni sustav. Prekid u obrazovanju koji je nastao zbog pandemije COVID-19 dao je priliku iskoristiti ono što je naučeno iz tog iskustva za poboljšanje obrazovanja - rekla je Macdonald. 

Pomoćnik ministra civilnih poslova BiH Adnan Husić naveo je da je digitalizacija u obrazovnom sektoru u BiH posebno važna jer smo tokom pandemije bili naglo prinuđeni preći na online sustav učenja, što je pokazalo svu važnost tehnologije u obrazovanju.

Na konferenciji je istaknuto kako se mora iskoristiti moć digitalne revolucije kako bismo osigurali da kvalitetno obrazovanje postane javno dobro i ljudsko pravo, s posebnim fokusom na najmarginaliziranije.

Glas naroda

Šta će nam računala,imamo mobitel,Facebook i Instagram,zabavu za sirotinju.

Svaki pametni telefon je mini računalo koje djeca ne koriste ni 5% za nešto korisno uglavnom za igrice i gluposti.da dijete dobije laptop opet ga neće koristiti.a dok nekom studentu kojem treba taj neće dobiti.

Telefon nije pametan nego njegov konstruktor a telefon je [ * neprimjereno * ] ko točak

U BiH u prosjeku 20 učenika dijeli jedno računalo
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari