Održana 19. sjednica Gradskog vijeća Ljubuški

ljubuski.info

Danas je u Kulturnom centru u Ljubuškom pod predsjedavanjem predsjednika Tihomira Kvesića održana 19. sjednica Gradskog vijeća Ljubuški.

Na dnevnom redu sjednice bilo je osam točaka:

 1. Usvajanje zapisnika sa XVIII. sjednice Gradskog vijeća,
 2. Aktualni sat (vijećnička pitanja, sugestije, prijedlozi i ostalo),
 3. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o proračunu Grada Ljubuškog za 2022. godinu,
 4. Prijedlog Zaključka o stavljanju nacrta Odluke o proračunu Grada Ljubuškog za 2023. godinu na javnu raspravu,
 5. Prijedlog Odluke o prestanku svojstva javnog dobra u općoj uporabi;
  • dijela nekretnine označene kao k.č. broj: 3337, površine 148,00 m2, upisane u Posjedovni list broj: 105 u K.O. Prolog,
  • nekretnine označene kao k.č. broj: 2426, površine 554,00 m2, upisane u Posjedovni list broj: 205 u K.O. Vojnići-Dole
 6. Prijedlog Zaključka o dodjeli na korištenje poslovne prostorije,
 7. Prijedlog Odluke o isplati jednokratne novčane pomoći umirovljenicima Grada Ljubuškog povodom nadolazećih blagdana 2022. godine
 8. Prijedlog zakona o prodaji neizgrađenog građevnog zemljišta

Sjednica Gradskog vijeća je protekla mirno i bez osobitih rasprava.

Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o proračunu Grada Ljubuškog za 2022. godinu, obrazložio je pomoćnik gradonačelnika Stipe Bubalo.
Bubalo je posebno naglasio da Proračun koji je već ranije izmijenjen na 15 994 500 KM sada je ponovo podignut za 1 453 000, te da će izmijenjen i dopunjen proračun za 2022.godinu iznositi 17 447 500 KM. Dodao je da se izmjenama i dopunama odnosno rebalansom ponovo uravnotežuju prihodi i primici odnosno rashodi i izdaci proračuna.
"Prvotni Proračun donesen je na 14 884 000, on je na sjednici ljetos u kolovozu povećan za 1 110 000 KM, a ovim rebalansom dižemo ga još za 1 453 000 KM i sada iznosi 17 447 500 KM", ustvrdio je Bubalo.
Nakon toga je izložio najvažnije stavke prihodovne i rashodovne strane proračuna.

I četvrtu točku dnevnog reda: Prijedlog Zaključka o stavljanju nacrta Odluke o proračunu Grada Ljubuškog za 2023. godinu na javnu raspravu, obrazložio je Bubalo.
Bubalo je na početku kazao da Prijedlog Zaključka o stavljanju nacrta Odluke o proračunu Grada Ljubuškog za 2023. godinu na javnu raspravu, biti stavljen na javnu raspravu koja će trajati do druge polovine mjeseca prosinca, a nakon provedene javne rasprave proračun će ići na usvajanje Gradskom vijeću Ljubuški.
Dodao je da je Nacrt proračuna za 2023. godinu oko pet posto manji u odnosu na rebalansirani proračun za 2022.godinu koji je na ovoj sjednici usvojen u iznosu od 17 447 500 KM.
Naglasio je da je Proračun oprezno planiran, da su uvrštene sve potrebe proračunskih korisnika, razvojni planovi za iduću godinu, te da je ostavljena mogućnost da se u slučaju povećanja prihoda napravi rebalans kao što je to bio slučaj i za ovu godinu.
Nakon njega gradonačelnik Vedran Markotić je dodatno obrazložio treću i četvrtu točku dnevnog reda i zahvalio svim vijećnicima što su ih jednoglasno usvojili. Dodao je da kada je u pitanju Prijedlog Zaključka o stavljanju nacrta Odluke o proračunu Grada Ljubuškog za 2023. godinu na javnu raspravu svi koji misle da nešto nije dobro učinjeno mogu svoje prijedloge dostaviti tijekom javne rasprave i da će svi prijedlozi biti pomno razmotreni i po potrebi uvršteni u Prijedlog proračuna.

Prijedlog Odluke o isplati jednokratne novčane pomoći umirovljenicima Grada Ljubuškog povodom nadolazećih blagdana 2022. godine obrazložio je gradonačelnik Markotić, a mi donosimo o čemu se konkretno radi kad je taj prijedlog u pitanju:

Prijedlogom Odluke o isplati jednokratne novčane pomoći umirovljenicima Grada Ljubuškog povodom nadolazećih blagdana 2022. godine propisuje se visina, uvjeti i postupak isplate jednokratne novčane pomoći umirovljenicima povodom nadolazećih blagdana.
Sredstva za jednokratne pomoći osigurana su u Proračunu grada Ljubuškog, te će se isplatiti svim umirovljenicima koji ispunjavaju uvjete propisane tom Odlukom u iznosu od 100 KM.
Pravo na naknadu imaju umirovljenici koji kumulativno ispunjavaju sljedeće uvjete:

 • imaju prebivalište na području Grada Ljubuškog
 • korisnici su najniže isplaćene mirovine u Federaciji BiH, koji će biti u isplati za mjesec prosinac 2022. godine
 • nalaze se na listi korisnika najniže isplaćene mirovine koju je sačinio Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje, te će biti u isplati za mjesec prosinac 2022. godine
 • Utvrđeni iznos jednokratne pomoći Grad Ljubuški će sukladno zaključenom sporazumu uplatiti na bankovni račun Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, koji će iste isplatiti umirovljenicima
 • Isplata jednokratne pomoći izvršit će se uz isplatu mirovina za mjesec prosinac, putem Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje

Ostale točke dnevnog reda su bile više proceduralnog karaktera.

Poslušajte zvučni zapis 19.sjednice Gradskog vijeća Ljubuški:

Radio Ljubuški

Glas naroda

Naj bolje, kupit dres pa bit glavna faca. Nema bolje reklame, onaj ko pomaze suti i da od srca ne treba po Bosni reklamu, eto koliko smo mi jadan narod toliko, nadam se da se nitko nece uvrijediti

Stipe bubalo koliko si svojim udrugama predvidio u proračunu

Bubalo Stipe uskoro je na sudu zbog kriminala

Đavli kolo,vode...

Čuli prijedlog zakona o prodaji zemljišta? Otkad to gradska vijeća donose zakone. To more samo u Kozine, zakon kojim se sve zemljište prodaje njemu i kompanjonima na veresiju dok ne priprodaju. Mafija

Pa i vrime je da padne taj jedan mućak pa da se cila Barbarića tava mućaka nađe na podu,tamo je u toj tavi i Mladen Bebek doktor mućki sa turizmom!

Niko ni rici o proracunskom suficitu?U politici vam je proracun najvaznija stavka a vi blebecete ko seoske babe.Hej 17% vise novaca,cestitam usput ponovo gradskoj upravi,a vi niti da se zapitate niti da predlozite di sa tim?Socijalna davanja su pottribna ali nisu, ekonomiski gledano,ekonomicna.Da ste te novce ulozili u infrastrukturu ili ukrupljavljanje posjeda ili tehnicku vodu uticali bi na trajno povecanje mirovina.I jedno pitanje,dali smo dobili povrat ulaganja u kulu,za sto je dignut kredit,a ako jesmo ,a tribali smo,di su ti novci?Je li kredit anuliran?

Točno si rekao,Oni neznaju ama bašništa nego muljat,pa zašto tehnička Voda,kakobi oni ovu vodu prodavali a ona je tehnička samo dodan klor znači i otrovna.
Kadaće se pohvalit dasu napravili nešto pozitivno pa disu te pare od kravice i parkinga koncesija prodaje zemljišta i ostalog najma.
???????????????????????????????¿?????

Progovorio Barbarić u Saboru jer nema Brus Lija da ga poklopi,profesora Raspudića,čudo Sabora!

Održana 19. sjednica Gradskog vijeća Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari