Ne nazire se kraj poskupljenjima, a građani šute

ljubuski.info

Poskupljenja u Bosni i Hercegovini ne prestaju. Tri proizvoda tvrtke Klas - polubijeli, narodni i mirovinski kruh, skuplji su za 20 feninga. Tu se poskupljenja ne zaustavljaju. Nova su u najavi, a građani, po svemu sudeći, i dalje letargično promatraju i ovaj najnoviji udar na njihove džepove.

Najavljeno poskupljenje Klasovog kruha drugo u ovoj godini. Cijene pekarskih proizvoda u našoj državi su od ožujka do danas porasle za čak 70 posto. Cijene hrane u Federaciji Bosne i Hercegovine su veće za blizu 30% u ovoj godini, u Republici Srpskoj je hrana poskupila 35%.

Gordana Bulić, predsjednica Udruge potrošača BiH, kaže:

Mi nemamo žalbi od strane građana na cijene, znači vrlo malo imamo poziva vezano za rast cijena da se ljudi žale ili da izražavaju bilo kakvu spremnost da se prosvjeduju na kraju krajeva za ovo što se događa.

U anketi na ulicama BHRT je dobio potvrdu nezainteresiranosti građana na inflatorne udare, a rijetki od njih, s velikom dozom sarkazma, govore o divljanju cijena.
Građani izlaze kad treba podržati ove čelnike nekih stranaka, okupe se i 60.000, a za ovo što ih interesuje, energenti, hrana, ne poduzimaju ništa, ističu.

Ovo je najbolja država na svijetu jer mi šutimo, nama je sve potaman, super nam, divno, krasno, kafići nam puni, parkinzi nam puni, svi vozimo, gorivo tri i nešto, a vi ne možete naći parking u gradu da ga platite. Znači da nam je super, govore građani.

Ekonomisti smatraju da su vlasti na svim razinama potpuno ignorirale inflatorne udare jer su procijenile da će to biti dobro za proračune, a da će građani sve to mirno podnijeti.

Edin Osmanbegović, Ekonomski fakultet Tuzla:

Vlade su potpuno zakazale. Imamo 14 vlada, 10 županijskih, dvije entitetske, Distrikt Brčko, država, na prste jedne ruke ne možemo nabrojati mjere koje su oni donijeli.

Ukupno je vrijednost potrošačke košare u Bosni i Hercegovini povećana za oko 20% u ovoj godini, a izdaci za hranu u toj korpi su blizu 50%. Ekonomisti predviđaju da će se cijene energenata u sljedećim mjesecima stabilizirati, a shodno tome i cijene hrane.

Međutim, da bi domaće vlasti ipak nekim mjerama počele štititi standard građana, građani će morati jasno pokazati da ih to, prije svega, zanima.

BHRT

Glas naroda

Građani su bili i ostali ovce. Tuzno je tako reći ali je notorna činjenica. Prošao yam puno evropskih drzava i tamo štrajkaju i za daleko manje stvari. Mi smo još j tom pogledu na grani. Štrajkacse da se neke stvari poprave a ne protiv drzave, ove ili one vlasti

Štrajkaju i šta su dobili štsjkom, hajde reci?

Prepustite da HDZ trpa kutije kako hoće i da uhljebljuje seljačke [ * neprimjereno * ] i biće Vam još bolje poskupljenje.
Svaki narod evrope bira svoje najbolje u politiku a ne da uhljebljuje najgore preko lopovske partije.
Ovo je samo početak ,živio kradeze a narod nek seli ili pase travu a [ * neprimjereno * ] nek se šeću koji dobro žive od Vaših novaca a nek Vašu djecu šalju u Njemačku a njihova šetkaju sa kupljenim školam po hercegovini i smiju vam se iz kluba zgubidana kod Dene ili iz seoskih birtija,vođa kluba je Ljubuški neron Barbika koji muči u saboru:

Uhljebima nacionalnih partija nije ništa poskupilo,adeze uhljeb mačkari imaju para ,njima nije skupo,oni uživaju ko bubrig u loju a svom narodu rade štetu godinama a sebi blagostanje bez rada,npr.
Barbarić,Borasi,Bubale,Sando,Buco,M.Bebek,Radić i ostali HDZ uhljebi!?

Valjda će i njiman jednon bit skupo pa će se izmeđusebe pobost.

Verica, Zorica,Željkica

Hdz i Dinamo do groba....

Šta kaže najveći gradžanin BiH Željko Komšić povodom poskupljenja?

Bože podrži.

Važno je da radi osovina Bare-Laktaši i naš HDZ Srbin a što nemamo pola naroda nije važno ti Pirova pobjeda!?

Glasovalo se pa sto bi se bunili kome ha ha

Čuj šute, ne žale se i nisu spremni prosvjedovat! Pa jeste vi normalni? Šta treba sad, da se okupimo ispred konzuma i prosvjedujemo. Tko je kriv za rast cijena? Vlada? Ona može donijet samo kratkotrajne mjere, koje nisu dugoročno rješenje. Problem je u globalnom tržištu, inflaciji i šta bi tu čovjek. Jedino što može uradit je uzgajat svoje i ništa drugo.

Tko je rekao da se ne bunimo. Eno, budimo se na cijenu maslinovog ulja od 40KM i šta sad? Sve je to, da proatiš, sviranje ***

Narod šuti,i sprema kofere,kome će govoriti.....svak brine o sebi,nema države ni normalne vlasti,ode mladost i nek ide,nema šta više čekat...

Ko brine za narod bitno je da se HDZ uhljebio za još jednu rundu,koga brine narod kad se sam za sebe ne brine,a moj narode???????

Ne nazire se kraj poskupljenjima, a građani šute
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari