Još jedan Lijanović osuđen na dugodišnju zatvorsku kaznu

ljubuski.info

Slavu Ivankovića Lijanovića, suvlasnika istoimene propale tvornice mesa iz Širokog Brijega 'Lijanovići' te još jednu osobu Županijski sud Zapadnohercegovačke Županije nepravomoćno je osudio na osam godina zatvora u aferi Hypo Leasing kojom je ta banka prevarena za 2,5 milijuna eura.

Slavo Ivanković Lijanović kao vlasnik, te Jozo Slišković kao direktor, proglašeni su krivima, a optužbi su oslobođeni čelni ljudi Hypo Alpe Adria Leasinga (HAAL) direktor Wolfgang Pichler, izvršni direktor Toni Fabrio te prokurist i voditelj poslovnice Dragan Baškarad, navodi sud sa sjedištem u Širokom Brijegu.

Prevarili Hypo Banku

Suđenje protiv optuženih kojima se stavlja na teret da su poduzeću Lijanovići 'pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od pet milijuna maraka' (oko 2,5 milijuna eura) na štetu društva Hypo Alpe Adria Leasing počelo je potkraj 2017. godine.

Županijski sud u Širokom Brijegu ocijenio je da je optuženi Slavo Ivanković Lijanović počinio zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju zbog čega je prvostupanjskom presudom osuđen na kaznu zatvora od osam godina.

Iako je Agencija za bankarstvo Federacije BiH zabranila bankama dodjelu zajma, HAAL je ipak nezakonito odobrio zajam sestrinskoj kompaniji Lijanovića "MI Farmer".

U međuvremenu su tvrtke Lijanovići i MI Farmer zaključile predugovor o fiktivnoj kupoprodaji jedne nekretnine na području Republike Srpske iako su znali da je ta nekretnina već založena drugim zajmom.

Svejedno Hypo Alpe Adria Leasing je u lipnju 2017. godine na transakcijski račun Lijanovića isplatio iznos od pet 2,5 milijuna eura, a sredstva nikada nisu vraćena ovoj financijskoj instituciji.

Suđenje

Slavo Ivanković Lijanović jedan je od četvorice braće suvlasnika nekadašnje istoimene Mesne industrije iz Širokog Brijega. Ranije je pred Sudom BiH u prvostupanjskome postupku bio proglašen krivim i osuđen na deset godina zatvora zbog porezne prijevare i pranja novca zajedno s bratom Jerkom Ivankovićem Lijanovićem. U drugostupanjskome postupku pred Sudom BiH su navodi optužnice posve odbačeni, a svi optuženi oslobođeni odgovornosti.

Jerko Lijanović se od 2020. godine nalazi na izdržavanju sedmogodišnje kazne zatvora na koju je osuđen zbog uzimanja mita i zloporabe službenog položaja pri dodjeli poticaja dok je obnašao dužnost ministra poljoprivrede Federacije BiH.

Mesna industrija Lijanovići iz Širokog Brijega u međuvremenu je posve ugašena i prekinula proizvodnju zbog niza malverzacija i zloporaba.

Braća Lijanovići su tijekom 2000. godine osnovali i političku stranku, Narodnu stranku Radom za boljitak s kojom su u dva navrata bili dio vladajućih struktura u Federaciji BiH.

Glas naroda

Očekivano

A Petar Jurčić

Mister deset posto na slobodi a najkrivlji

gleda ko ce mu kavu platit u cafe bar kum 2

Žmigo ga čuva

hahahahahaha sila silu cuva ..

I triba da trunu ,pokrali su sve od Une do bune ,imovinu im dat u društvene svrhe ,a nji u ćumez ,

Ti znas ko je pokra od une do drine diga si materinu penziju I ostavija u kladionici pa ti svak kriv

Spavaš li mirno dragane Pavloviću brzo će i tvoje udruge i ti si sa ovima lipo suradivao dolaze i tvoje prevare na red

Kako vas nije stid neradnici vise ogovarat ljude radite nesto [ * neprimjereno * ]i jedna I okanite se drugi

Vjerojatno Pavlović negdje sa Bucom ždere mladu prasetinu i kuju planove kako uzeti novce za Udruge iz Proračuna

Dragan pavlovic je borac radnik pomoga kome je moga avi naradnici sto olajavate svakoga I cili zivot zivite sa tudji ledja stidite se

Ajde da neko prevari banku inače je stalno obrnuto

Kad je natega banku ja bi mu da jos toliko.

Oni su lj.i.ge ali imali su u banci čovjeka

Treba ih svaki dan udarat i šutat sučim bilo i kako bilo.

Malo je i dobio

uf kolko će dobit oni što su alu raspiratore i druge firme uništili

Dije vrli ,direktor Šakic , injega sudite

Direktore Hypo banke nitko ne dira a oni radili milionski kriminal

Jerko sedam Slavo osam ... doće i pokojni na red

Dragan Pavlović čovjek poznat po svim prljavim poslovima ,al ima ljude u svim porama društva ,al vaki i žive , nema države ni zakona ,da ima zakona Pavlović i taki bi bili davno u buksi ,on seje u ratu obogatijo ,zlatom sa pidriša ,

Kakvo zlato sa Pidriša?

I Pavlovića u buksi ko i lijane ,al uvik malo al u boga virujen, a vrati će im šštaje to sve radilo i kralo ,on je njihov igrač ,posta je bogat sa zlatom iz Bosne ,on i grinco iz grabova vrila ,al u tuđem ošarišta nema,

I treba im tako kad na sudu nisu rekli kome su davali mito i za uvoze i za kredite

Ajde sad na klix i procitajte koliko je dobio Brajlovic i vlasnik Euroasvalta.Lijanovice je nekad Lojd osigurava ali uspise od gotova veresiju napravit a ova Hipo banka i austriski politicari neke finte izvode sa nasim lopinama.

Zamislite ivo,Slavo riskira prevru Hypo banke,ko su vjestaci bili koji su vjestacili imovinu dva puta bar bi triba dobiti ime i prezime.Dapace kriminalna hobotnica,fon za prvatizaciju na celu s gradonac,zupanomn sve su obitelji tj tvornici lijanovica dali u bescijenje.Najnoviji proekt je ruglo pored robne kuce zasto je stari krimos iz urbanizma koji pali i zari 35g izvjesni Bora Zovko izdao lokac.i gradevinsku zamislite u kompezaciji za javni prostor ispred robne kuce.Ovdje se radi o kaznenom djelu nesavjesan rad u izdavanju kvazi gospodarske zgrade koja se po izgledu ne uklapa ni u sta,medutim HDZ voli kes a cinjenica g.Slavo je kupio sve ljude u Hypo i dobio lovu.Isi je castio u Brajlovica citav restoran kad je cuo dobru vijest.Sad ce bit zalba i vjerojatno u Sirokom tuziteljstvu je netko namirisa stan u Dubrovniku poput krminalca Ivana Hrstica staroga lisca.Slavo ce sigurno bit darovit i nece dozvolit da lezi nevin u baksi!

Koliko su kredita od Hypo banke dobili Lijanovići znaju u banci sve su odobravali Jurčić i ekipa jer su dobivali proviziju sud je nepošten

Petar Jurčić kupio diplomu u Beogradu platio je 300 maraka Dragan Baškarada dao kredit blokiranoj firmi ovaj Toni iz Splita dao fuktivnih kredita pola Mostara Lijanovići su zlo ali i ovi su

Zlonamjernici,kome je nesto nažao učinio Pavlović,javite se javno recite,nemojte kudit konja kog jahali niste bestije

Meni je meso svinjsko

A rodijaka ne mogu ji se nagledat . Ko je Buco ?

Piznat ces ga ako ti kazu tko mu je zena

Lijanovići su štedili u kasicu prasicu i tako pošteno krenuli u biznis reko je stari Lijan kad je Gostova na Rvackoj televiziji koja je reklamirala taj lopovluk a za juge nisu imali jedne stare krave?????????????

Da su ostali u adzeju ne bi dobili dana zatvora

Obitelj za šurac

Ode malo na odmor.

Pa neće ni živit još deset godina

jel ikom iz HDZ sudjeno?

Sanaderu i Vidoševiću u Hrvatskoj u BiH nikome zato što nigdje na svijetu Hrvati bolje ne žive od adzovaca u BiH

U svakoj državi na svijetu u zatvoru bi završili i jedni i drugi

Pa ove iz banke bi Makso otkrio dali kredit firmi pa tužili za prevaru

Srića pa stari Lijan umri na vrime

Šta sa hadezeovcima Šta su pokrali općinu i županiju, a to su Barbarić I Cosic, Rade Luburic i ostali???

Fuktivnih kupoprodaja u Jurčića ima na stotine i on na slobodi sramota za sud

HDZ [ * neprimjereno * ] će visit zadnji a sva pokradena imovina ide natrag,državi i narodu,tako je uvik bilo,amen!

Najgore što im ni ovih pet miliona nije pomoglo

Imaju oni više nego što će mnogi ikad imati

Onog ludila kad su dosli na vlast to je bilo brutalno,i sad ima na youtobe snimka onog busa sta su se vozali,samo od njih po pljački je jači hdz .

Još jedan Lijanović osuđen na dugodišnju zatvorsku kaznu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari