Za vikend obilne padaline u Hercegovini

ljubuski.info

Tijekom petka, a zatim i vikenda od 18. do 23. studenoga očekuju se obline padaline u Hercegovini, objavljeno je na stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Kako navode, na Jadranu i dijelovima uz Jadran, većem dijelu Hercegovine, Crne Gore i jugozapadu Makedonije moglo pasti od 80mm do 250mm ( l/m2 ) oborina. U Crnoj Gori bi lokalno moglo pasti i preko 300mm oborina.
U ovim područjima mogli bi postojati uvjeti za lokalno jače grmljavinske nepogode uz obilnije pljuskove, koji nakratko mogu uzrokovati bujična plavljenja. Orografski efekt na oborine itekako bi mogao biti prisutan duž Dinarskog niza gorja, tako da su moguće aktivacije planinskih bujičnih vodotoka uz pojave odrona, osobito u Crnoj Gori, međutim moguće ponegdje i u ostalim gore navedenim područjima, objavljeno je.

Ističu, kako će područja kopnene Hrvatske, većeg dijela Bosne i Srbije primiti u prosjeku od 30mm do 70mm oborina, tako da je moguć porast riječnih vodotoka, ali ne bi trebalo biti većih problema s oborinama u ovim područjima.

Uz umjereno zahlađenje tijekom vikenda, snježne oborine moguće su u višim gorskim dijelovima, ponajprije Bosne i Hercegovine i Hrvatske, uglavnom nadmorske visine od oko 1200 metara i veće nadmorske visine.

U Bosni bi se ponajprije na zapadu, jugozapadu i srednjem dijelu snježna granica u drugom dijelu subote, noć na nedjelju i u nedjelju mogla spustiti ispod 1000 metara nadmorske visine.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari