Obnovljena kuhinja i sanitarni čvor u Dječjem vrtiću Ljubuški

ljubuski.info

Zbog zastarjele infrastrukture te sigurnosti djelatnika i djece nužna je bila rekonstrukcija kuhinje Dječjeg vrtića Ljubuški i izgradnja novog sanitarnog čvora.

Vrtićka kuhinja je imala zastarjele aparate, loš i neadekvatan prostor i instalacije. Sve je to pravilo probleme prilikom rada. Zahvaljujući projektu sada imamo obnovljenu i adekvatno uređenu kuhinju te novi sanitarni čvor, a Dječji vrtić Karlovac, područni odjel Zadobarje je dobio novu opremu i didaktičke materijale kojim se povećala kvaliteta sadržaja i atraktivnost ustanove. Odgojno-obrazovne aktivnosti u oba vrtiću su poboljšane u odnosu na stanje prije početka projekta.

Projektom se doprinijelo održivosti razvoja lokalne zajednice kroz jačanje socijalne infrastrukture namijenjene mladim obiteljima u cilju smanjenja negativnog demografskog trenda.

Unaprijeđena je kvaliteta predškolskog odgoja i obrazovanja na području Grada Ljubuškog i Grada Karlovca čime se povećao društveni standard i ostvarena viša kvaliteta usluge u predškolskom odgoju. Unaprijeđena je i socijalna usluga u obje lokalne zajednice i povećanju lokalne zaposlenosti, pružena pomoć djeci, djelatnicima te obitelji omogućena primjerena briga za djecu predškolske dobi.

Time se ujedno doprinijelo zaustavljanju procesa depopulacije, oživjelo područje i posredno omogućilo jačanje gospodarske djelatnosti.

Projektom je prostor kuhinje u Ljubuškom duplo proširen, a kupnjom novih aparata tri puta je povećana brzina kuhanja i pečenja hrane. Rezultat svega je i omogućeno povećanje broj obroka. Izgrađen je i potpuno novi sanitarni čvor.

Dječji vrtić Ljubuški raspolaže obnovljenom i adekvatnom kuhinjom te novim sanitarnim čvorom

U ljubuškom vrtiću prvo je napravljen projektni plan radova po kojem su se obavljali radovi. Radovi su započeli početkom kolovoza kada su prvo odrađeni građevinski i građevinsko - zanatski radovi. Srušeni su unutarnje pregradni zidovi, skinuta zidna i podna keramika te unutarnji otvori. Odrađeni su zidarski radovi popravaka.

Drugi korak su bili radovi elektroinstalacijski radovi, gdje su postavljene sve nove instalacije za struju, zatim je odrađena vodovodna instalacija i unutarnji razvod kanalizacije. Nakon toga izrada zida i priprema za postavljanje pločica. Keramika je postavljena u kuhinji, te u wc-u i blagovaonici.

Nakon keramičarskih radova odrađeni su radovi postavljanja aluminijskih otvora i bojanja zidova te nabavke aparata gdje je kupljena pećnica, štednjak, stolovi, viseće police, ladičar, sudoper i napa i druge stvari potrebne za kuhinju.

Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU se obvezalo sufinancirati ukupno 200 000 kuna u projekt "Zajedno za dječju radost", za Dječji vrtić Ljubuški i Dječji vrtić Karlovac, područni odjel Zadobarje. Poreze i preostali iznosit troškova u Dječjem vrtiću Ljubuški sufinancirao je Grad Ljubuški. Ulaganjem u novu opremu i didaktičke materijala se povećala kvaliteta sadržaja i atraktivnost obje ustanove, čime će se odgojno-obrazovne aktivnosti u vrtićima poboljšati u odnosu na sadašnje stanje.

Djelatnici Dječjeg vrtića Ljubuški i Grada Karlovca su zajedničkom provedbom aktivnosti projekta unaprijedili institucionalne kapacitete, stekli nova znanja i kompetencije.

Veliko hvala gradonačelniku Ljubuškog Vedranu Markotiću i gradonačelniku Karlovca Damiru Mandiću jer su prepoznali važnost projekta "Zajedno za dječju radost" kojim je uspostavljena međugradska i međudržavna suradnja, priopćeno je iz Dječjeg vrtića Ljubuški.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari