UDBA živi - Čović, Jović, Lozančić, Čolak, Dodik ...

Nakon pokloničkog susreta Dragana Čovića s Miloradom Dodikom u Banja Luci na kojem je faktički dogovoren zajednički kandidat za hrvatskoga člana Predsjedništva i laiku je jasno da HDZ-om BiH, preko njegovoga lidera Dragana Čovića, upravlja Beograd, odnosno još uvijek živa vrhuška zloglasne tajne jugo-službe.

Ako uđemo u dublje razmatranje ove teze lako ćemo zaključiti da današnji vrh HDZ-a BiH, okupljen oko Dragan Čovića, čine bivši suradnici komunističkih sigurnosnih službi uključujući i zloglasnu UDBU. Svi najvažniji stupovi moći u današnjem HDZ-u BiH, uključujući i stranačkog predsjednika, na ovaj ili onaj način bili su uključeni u represivni aparat bivše države.

To je, uz kriminal, jedan od glavnih razloga što su europski demokršćanski orijentirani političari, ali i HDZ Repubike Hrvatske, skeptični spram Čovića i društva. Uistinu je neprirodno očekivati da europski demokršćani sijede u društvu bivših prononsiranih članova komunističke tajne policije ili osoba opterećenih kaznenim progonom.

Kao što je poznato, uz brojne kaznene prijave, aktualni predsjednik HDZ BiH Dragan Čović prije rata je bio član rukovodstva vojnog industrijskog kompleksa Soko i, kako kažu svjedoci, miljenik tadašnjih oficira Jugoslavenske narodne armije koji su upravljali ovom zrakoplovnom tvrtkom.

Kao što je poznato svim poznavateljima prilika u bivšoj državi pristup u rukovodne strukture tzv. namjenske vojne industrije, čiji je član bio i mostarski Soko, bile su dopuštane samo provjerenim kadrovima odanim komunističkom režimu. Svoju odanost i lojalnost komunističkoj tajnoj policiji koja je u mnogim svojim segmentima, a što se kasnije pokazalo točnim, slijedila i velikosrpsku ideologiju, Čović je dokazao još u mladim danima kada se kao student strojarstva izjašnjavao kao i potpisivao ćiriličnim pismom. Dokaze o ovome mostarski je Dnevni list objavio prije nekoliko godina!

Čovićeva povezanost s komunističkim tajnim službama, a posebice s Kontraobavještajnom službo (KOS) JNA, s obzirom na navedeno i više je nego očita.

Čovićev pobočnik koji ga je svojedobno naslijedio u Predsjedništvu BiH, Ivo Miro Jović primjer je pak pravog konfekcijskog komunističkog demagoga koji će bez drhtaja u glasu izreći i najkrupniju laž. Tako je Ivo Miro Jović mjesecima po novinama izjavljivao kako je bio proganjan za vrijeme komunizma. Nakon što su se pojavile informacije da je radio za zloglasnu UDBU Jović ih je odlučno demantirao kazavši kako mu podmeću oni koji su protiv Hrvata u BiH.

No, ne lezi Vraže, uskoro su se pojavili i dokumenti koji su eksplicitno potvrdili Jovićev suradnički status u UDBI. U kut stjerani Jović tada je kazao da jeste bio u UDBI ali kratko te da je iz nje udaljen zato što je Hrvat. Neke njegove stranačke kolege su sklone i povjerovati da je iz UDBE potjeran samo zato što je Hrvat, ali se ipak pitaju zašto je primljen u UDBU, ako je iz nje istjeran zbog nacionlnih opredjeljenja?

Neupitnost rada za jugoslavenske sigurnosne službe je i kod Nike Lozančića koji je prije rata znao dobro oplesti pendrekom kakanjske nacionalno svjesne Hrvate. Naime, Loznačić je u skladu sa svojom stručnom spremom u Kaknju sretno obnašao dužnost , zaštitnika komunističkog poretka.

Posebno značajnu ulogu u Čovićevoj strukturi igra i Bariša Čolak koji je u proteklom razdoblju amortizirao brojne napade unutarstranačkih nezadovoljnika na Čovića i njegove „drugove“. Treba svemu ovome dodati i da Bariša Čolak ima veze s bivšim komunističkim obavještajnim podzemljem, prije svega kako je u rodbinskim odnosima s negdašnjim šefom savezne tajne komunističke policije za Hercegovinu, Stankom Čolakom, koji i danas živi u Beogradu i tko zna kakvu vezu ima u savezništvu „Dodik – Čović“?

javno.ba

Glas naroda

ovde piše sve udbaši čović lozančić jović bariša čolak
hadeze je udbaška organizacija-vidi vraga zato su pobili hrvate rodoljube

Sve ovo zna i kusa vrana da je bivša UDBA i njihova djeca na poziciji .

Zamislite kakvi smo mi narod kad nas udbaši nagovaraju da glasamo za njih što su krivi za tisuće izgubljenih života,zakuhali rat da se obogate,jadni narode dali su vam iskaznice i zastavu HDZa kao djetetu dudu varalicu da ušuti i dan danas sisate naprazno ,narod [ * neprimjereno * ] i naivan,u starom dušmaninu nikada prijatelja.

dokle ce vam za sve biti kriv beograd?

evo za koga igra i ko plaća našeg vođu dragančeta imate cjeli ćlanak

Zaboravili ste lokalne vaše Udbaše,likove koji su Hagu dostavili svu dokumentaciju ,da bi sačuvali svoju [ * neprimjereno * ]cu.
Ne zaboraviti Ivu Lučića ,bivšeg šefa Mostarske Udbe i špijuna mu brata Zdenka. Pokrali su vas i popišali ,a vi mislite da je padala kiša. Glupaci

UDBA živi - Čović, Jović, Lozančić, Čolak, Dodik ...
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari