Građani ipak vjeruju u bolje sutra

ljubuski.info

Izbori u Bosni i Hercegovini održani jučer velika su nada za građane. Za neke (možda i prekrupne riječi) i referendum za budućnost zemlje duboko ogrezle u kriminalu i nepotizmu, koji svake godine napuste tisuće i starih i mladih.

Kako će nam biti nakon 2. listopada?

Ovo pitanje smo postavili jučer građanima u Mostaru, Čapljini i Stocu, te dobili odgovore na osnovu kojih smo zaključili da u populaciji podjednako vladaju optimizam i pesimizam.

Mora biti bolje. Od ovoga posljednjih godina ne može. Rijetko što je funkcioniralo. Mnogo mržnje, mnogo nepodnošljivih riječi i tonova u javnom prostoru. Došla sam podržati mlade ljude. Treba nam nova energija. Nova snaga, rekla je Lidija koja je jučer glasovala u Čapljini u zgradi Osnovne škole.

Ima i pesimističnih

I njezin suprug se složio. Vjeruje da će biti bolje i da vrijeme loših politika prolazi. Mladi moraju dobiti priliku i mora ih se privoliti da ostanu.
Ne dozvolimo da postanemo zemlja staraca. O tomu često slušamo. Vjerujem da će odziv birača biti dobar. Bez toga, teško da će se stvari mijenjati, kazao je.

O mladima je uglavnom govorio i Fahrudin u Stocu.

Samo mladi! Vidite, otišlo ih je stotine tisuća. Na njihovoj pameti danas napreduju Norveška, Njemačka, Švedska… Ne znaju ovi naši s njima. Ne znaju oni nikomu osim sebi. Daj ti njima sve i onda još na sve to ukradi, pokradi… Ja se nadam da dolazi vrijeme promjena. Mladi ljudi nam trebaju za bolje sutra ove zemlje, kaže.

Zanimljivo je bilo razmišljanje jednoga od Stočana koji je govorio o međunacionalnim podjelama.
Svi smo u bunkerima i danas. Neću reći u torovima. Nišanimo se i sad, samo bez oružja, rekao je.

Uslijedilo je pitanje hoće li se stvari nakon jučerašnjih izbora promijeniti na bolje, pa neočekivan odgovor:
Neće! Ne vjerujem. Sve ostaje isto. Neki stend baj. Nećemo umirati od gladi, ali nema ni blagostanja. Osim za ove koji tri deceniju jašu. Ipak sam izašao na izbore. Smatram da je to itekako važno. Nije lijepo žaliti se i kukati, a onda ostati kući i ne glasovati, rekao je.

Najzad anketirali smo i Mostarce.

Glasujem za promjene. Bit će bolje. Vjerujem da hoće. Vrijeme je. Moramo svi izaći. Očekujem veću izlaznost, to je prvi preduvjet za promjene. Svi koji nismo zadovoljni stanjem moramo glasovati, kazala je Muniba Grebić.

Mato je zorom nakon što je ubacio svoj listić u kutiju pristao odgovoriti na naše pitanje.
Očekujem da nam bude bolje. Moramo biti optimisti. Neke stvari u ovoj zemlji se moraju mijenjati. Moramo se više poštovati. Ne treba da jedni drugima biramo predstavnike, da se dodatno pravi jaz među nama. Svi moramo imati jednaka prava. To je prva stvar, ostalo će doći s vremenom, smatra on.

Pravo glasa u Mostaru imalo je nešto više od sto tisuća birača, u Čapljini 22 tisuće, a u Stocu - njih 11 tisuća.

Dnevni list

Glas naroda

Nemojte lagati, nevjernike nitko

Ne vjeruje nitko

Bit će bolje ali samo njima

Evo ako znadnete rec sta podrazumjevate pod tim boljedacu nesto odrizat?

Evo znademo reć a ne tribaš ništa rezat jer nećeš imat šta samo da babo pritisne malo crveno puce....

Građani ipak vjeruju u bolje sutra
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari