Ljubuškom 183.750 KM za sufinanciranje prijevoza učenika

ljubuski.info

Vlada Zapadnohercegovačke županije uplatila je drugu tranšu tekućih prijenosa gradovima i općinama za sufinanciranje prijevoza učenika. Iz Ministarstva financija ZHŽ-a navode kako je riječ o iznosu od 750.000 konvertibilnih maraka.

Kada je riječ o pojedinačnim iznosima gradu Širokom Brijegu je uplaćeno 249.750 konvertibilnih maraka, gradu Ljubuškom 183.750 KM, općini Posušje 182.250 KM i općini Grude 134.250 maraka.

Naime, u svibnju ove godine potpisan je ugovor o prijenosu sredstava utvrđenih županijskim proračunom za 2022. godinu gradovima i općinama u ZHŽ za sufinanciranje prijevoza učenika između Vlade te županije i gradonačelnika Grada Širokog Brijega i Ljubuškog te načelnika općina Grude i Posušje. Ukupna vrijednost ugovora je 1.500.000 konvertibilnih maraka, čime Zapadnohercegovačka župania iz svog proračuna sufinancira 50 posto ukupnih troškova prijevoza učenika.

Iznos sredstava koji se dodjeljuje općinama i gradovima određen je na temelju broja učenika devetih razreda osnovnih škola u školskoj 2021./2022. godini. U odnosu na prošlu godinu Vlada ZHŽ je u ovogodišnjem proračunu u ove svrhe osigurala 200.000 maraka više.

Inače, uz sredstva koja izdvaja da bi se učenicima osigurao besplatan prijevoz, Vlada ZHŽ osigurala je besplatne udžbenike svim osnovnoškolcima s područja županije.

Glas naroda

Miro Palac i adz

Tko su prevoznici

Nemorete ni stavit sliku prevoznika ,jer voza dicu u kombićima zarđalim .

@III Nemam veze ni sa politikom ni sa vladajućima, nemam ni dijete u školi, ali brate mili ima li i’ko da bi ovome narodu ugodio?
Da nije besplatno bilo bi - što nije besplatno, sad kad je besplatno - za’rđali busevi! Pa šta vi ljudi hoćete više?
Nije bajno niti super, dapače daleko je od toga, ali bar neke stvari moramo bit realni da su bolje nego u drugim županijama. Ne kažem ni da treba hvalospjeve pisat, ne treba, ali ne treba ni svaku stvar pokak*t.
Evo, ja neću npr. tvoju gramatiku dirat, a Bože sačuvaj je.

Ljubuškom 183.750 KM za sufinanciranje prijevoza učenika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari