Počelo je! OLAF istražuje Autoceste FBiH

ljubuski.info

Europski ured za borbu protiv prijevara (OLAF) već mjesecima vodi istragu protiv Autocesta FBiH, odnosno aktualnog direktora tog federalnog javnog poduzeća Elmedina Volodera.

Konkretno, OLAF je otvorio istragu o potencijalnoj korupciji, prijevarama ili drugim nezakonitim radnjama u realizaciji izgradnje Autoputa na Koridoru 5c na dionici Tunel Kvanj - Buna.

Iz Europskog ureda za borbu protiv prijevara su direktora Autocesta FBiH Elmedina Volodera obavjestili kako je protiv njega otvorena istraga o potencijalnoj korupciji i prijevarama.

Slučajno ili ne, odmah nakon što je OLAF otvorio istragu protiv Volodera i Autocesta poništen je raniji natječaj koji je bio raspisan 30. prosinca 2019, te je raspisan novi?!

Volodera se, stoji u dokumentu OLAF-a, tereti da je kolovozu prošle godine godine, tijekom provjera ponuda za izgradnju ove dionice, poslao pismo povjerenstvu za ocjenu ponuda u kojem im daje uputstva kako moraju isključiti ponuđača Ozaltin Insaat Ticaret ve Sanayi A.S. (Turska) - Azvirt Limrted Liability Company (Azerbejdžan) i Hering d.d. (Široki Brijeg, BiH).

Upravo je to bio ponuđač, ističe se u dokumentu OLAF-a, koji je imao najnižu ponudu. Ponuđač kojeg su na kraju izabrale Autoceste FBiH bio je konzorcij China Second Metallurgy Group Co.Ltd (Kina) & Guizhou Transportation Planning Survey - Dizajn Academe Co. Ltd (Kina). Iz OLAF-a kažu kako je ovaj ponuđač dao ponudu koja nije bila u skladu s uvjetima natječaja.

U navedenom pismu Elmedin Voloder nalaže povjerenstvu da do kraja radnog dana (6. kolovz 2021.) donese konačnu odluku i preuzme odgovornost i posljedice donošenja te odluke.

U ovom pismu Voloder formulira potez povjerenstva, pa navodi da će, bez obzira kakvo pojašnjenje od navedenog ponuđača bilo, ono rezultirati odbijanjem ponude. Prethodno je naveo da je povjerenstvo ustvrdilo da ovaj ponuđač svjesno dovodi Autoceste u položaj po kojem može doći do značajne izmjene konačne cijene radova.

Međutim, u kronologiji koju je u dopisu Voloderu naveo OLAF, vidljivo je kako je došlo do ove situacije.

Kako ističu, 30. prosinca 2019. godine JP Autoceste FBiH raspisale su natječaj za izgradnju dionice Tunel Kvanj - Buna ukupne dužine 5,25 kilometara, a koja je financirana iz ugovora o kreditu potpisanog s Europskom investicijskom bankom (EIB). Rok za podnošenje ponuda bio je 24. veljače 2020. godine.

U okviru Autocesta formirano je povjerenstvo za ocjenu ponuda koju je činilo pet zaposlenika tog javnog poduzeća. To povjerenstvo, navode iz OLAF-a, trebalo je biti neovisno i slobodno kada je riječ o vanjskom utjecaju. Ocjenjivanje ponuda podijeljeno je u dvije faze, tehnička procjena i financijska procjena.

Dana 19. svibnja 2020. povjerenstvo je provelo online otvaranje tehničkog natječaja u prostorijama Autocesta. Pristiglo je devet ponuda.

Financijske ponude otvorene su 5. ožujka 2021. i Autoceste su sačinile izvješće o procjeni natječaja 16. studenog 2021. godine. Autoceste su zaprimile ukupno devet ponuda u rasponu cijene od 90.934.999 eura do 171.144.602 eura bez PDV-a. U početku je najniža ponuda bila ona konzorcija Ozaltin Insaat Ticaret ve Sanayi A.S. (Turska) - Azvirt Limrted Liability Company (Azerbejdžan) i Hering d.d. (Široki Brijeg, BiH), navode iz OLAF-a.

No iz OLAF-a potcrtavaju da je 23. lipnja 2021., usred procedure procjene, rukovodstvo Autocesta zamijenilo kompletan sastav povjerenstva za procjenu! Treba podsjetiti da je Vlada FBiH 10. lipnja, dakle 13 dana prije ovog poteza, Volodera imenovala za v.d. direktora Autocesta FBiH.

Iako je ponuđač Ozaltin Insaat Ticaret ve Sanayi A.S. (Turska) - Azvirt Limrted Liability Company (Azerbejdžan) i Hering d.d. (Široki Brijeg, BiH) imao najnižu ponudu, tijekom postupka procjene taj je ponuđač ekspresno povukao svoju ponudu. Tijekom postupka procjene ponuda bilo je pokušaja generalnog direktora Autocesta, kao i šefa Službe za međunarodne nabavke, utjecanja na odluku povjerenstva za procjenu da ne bi bio izabran ponuđač Ozaltin Insaat Ticaret ve Sanayi A.S. (Turska) - Azvirt Limrted Liability Company (Azerbejdžan) i Hering d.d. (Široki Brijeg, BiH), ističu iz OLAF-a.

Zašto OLAF istražuje korupciju i moguće prijevare kod izgradnje ove dionice na tlu BiH? Jer je riječ o sredstvima Europske investicijske banke, odnosno EU. Naime, OLAF ima ovlasti voditi istrage i o korupciji i prijevarama sa sredstvima EU i izvan EU, što, naprimjer, nije slučaj za malverzacije kod izgradnje dionice Vranduk - Ponirak, jer je tu riječ o kreditu OPEC-a, dakle Saudijske Arabije, Kuvajta i sl.

Iz OLAF-a nisu željeti odgovarati na upite u vezi s istragom u Autocestama, navodeći kako ne komentiraju tekuće istrage kako bi sačuvali njihov integritet.

Iz Autocesta su, na upit da prokomentiraju istragu koju protiv Volodera i tog javnog preduzeća vodi OLAF, kazali kako su natječaj poništili jer je postupak imao niz manjkavosti koje su se pokušale otkloniti, ali bez uspjeha.

Nepravilno pripremljen natječaj i rizik da se izabere izvođač doveli su do nerazumnog roka za odabir izvođača radova, zbog čega bi rok za gradnju kao i sama cijena izvođenja bili izvan kontrole investitora. Banka kreditor, Europska investicijska banka, razumjela je razloge poništenja postupka te podržala stajalište da se ide s ponovnim, ubrzanim, postupkom za odabir izvođača radova za tu poddionicu. U vezi s tim, početkom kolovoza ove godine JP Autoceste FBiH objavilo je novi međunarodni natječaj za izbor izvođača radova koji je pripremilo u konzultaciji s Europskom investicijskom bankom. Rok za dostavljanje ponuda je 10. listopad 2022. godine, kazali su iz Autocesta FBiH.

Nisu se očitovali na samu istragu OLAF-a, odnosno postupke direktora Autocesta FBiH.

Kada je riječ o djelovanju OLAF-a, treba istaknuti kako su domaće policijske, pravosudne pa i institucije vlasti u BiH dužne surađivati s ovom europskom institucijom radi neometane istrage. Štoviše, ukoliko se fizička osoba, pravna osoba ili neka treća osoba protivi provjeri ili inspekciji na licu mjesta, tijela Bosne i Hercegovine, postupajući u skladu s nacionalnim pravilima i propisima, dužni su pomoći Europskoj komisiji ili OLAF-u, kako bi im omogućili ispuniti svoju dužnost vršenja provjere ili inspekcije na licu mjesta.

O tome šta znači istraga OLAF-a najbolje ilustriraju pravosudni procesi i uhićenja u Hrvatskoj. Prošli tjedan je hrvatski tjednik "Nacional" objavio informaciju da revizori Europske komisije provjeravaju kako je i u kojim okolnostima Vlada Andreja Plenkovića u ožujku 2020. godine bez javnog poziva nabavila oko 20 tona medicinske opreme iz Kine za borbu protiv koronavirusa, a za šta je iz europskih fondova plaćeno oko 50 milijuna eura. Osim europskih revizora istragom se, prema informacijama "Nacionala", bavi i OLAF, jer su, kao i u slučaju dionice Tunel Kvanj - Buna u pitanju europska sredstva.

fokus.ba

Glas naroda

Hoće li OLAF postati pravi laf i poraziti korupciju u ovom slučaju?

SDA i HDZ kriminal

Vedran Markotić također je pod istragom OLAF-a.

urednice objavii natječaj iz NN ZHŽ za ravnatelja Radija Ljubuški
Od ćuro ode......
Bradvica svaka čast sredi to.
Ćuro vrati plaće sram te bilo.

A Šire?

Slava Ukrajini

Ma hebeš to, tko ti zato zna ko za lanjski snijeg ( je li ga uopće bilo? ) Dinamo se plasira u LP tralalalala.

Ja koliko znam a znam Olaf Thon je igra za Schalke 04 i malo za Bayern.

Bravo Dinamo

Tko je vozilo doma zdravlja Ljubuški okačio na branik(razbio) kod mostara,fino ga je sredija.

Tko je razbio auto?

Ma 'ta će oni

neka provjere rad bivšeg načelnika Posušja koji je takođe isto radio sa javnim radovima da bi ga nagradili i dali posao u cestama za dobru plaću

A Denis Lasic ? Nema cega nema...

Adz poslovanje poznato u EU

Da ga nije Baldo razbio,Baldo leti iznad Ligata.

Počelo je! OLAF istražuje Autoceste FBiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari