Dragan Čović osnovao HSP HB

Predsjednik HDZ-a BiH je putem svog "satelita" Vesne Pinjuh osnovao još jednu političku stranku. Riječ je o HSP-u Herceg-Bosne i to je nakon Udruge dr. Ante Starčević druga pravaška stranka na prostoru BiH u vlasništvu čelnog čovjeka HDZ-a!

Podsjetimo, nedavno smo pisali kako je Čović od Zdravka Hrstića pokušao kupiti njegov HSP i na mjesto predsjednice instalirati Vesnu Pinjuh, međutim u tome nije uspio, jer je i Hrstić, bez obzira kakav bio, prozreo njihovu namjeru i očito shvatio koliko bi to bilo pogubno po hrvatski narod, te očitao bukvicu Vesni Pinjuh koja je već bila spremna za "uskakanje" u predsjedničku fotelju.

Kada im taj plan nije uspio "Čova" se sjetio kako izlaz ipak postoji, pa su jučer službeno registrirali novu stranku pod nazivom HSP HB, a predsjednica iste je Vesna Pinjuh, koju smo tijekom jučerašnjeg dana više puta telefonski pokušavali kontaktirati, no ova diplomirana inženjerka graditeljstva s bogatim iskustvom rada u HDZ-u bila nam je nedostupna i valjda od pustog slavlja što i ona napokon ima svoju stranku nije odgovarala na naše pozive.

Upravo činjenica da je Pinjuh punih 15 godina bila član HDZ-a, a samo dvije HSP-a BiH Đapić-Jurišić začuđuje što ona i drug joj Dragan nisu formirali HDZ Herceg-Bosne?

Naravno, ciljno su išli na HSP HB, jer je Čović očito u nekakvom strahu od odličnog izbornog rezultata HSP-a Đapić-Jurišić, a poglavito nakon što postaje jasno da će Jurišić na sljedećim izborima nakon HNZ-a i Milićevih Demokršćana pridobiti i Ljubićev HDZ 1990., pa je strah sve veći i veći, jer Čoviću na raspolaganju ostaju samo inženjerka graditeljstva i "seljaci".

Primjerice, Jurišićev HSP je trenutno vrlo jak u Općinama kao što su Tomislavgrad, Posušje, Grude, Ljubuški, Bugojno, pa i Livno, dok se recimo u Širokom Brijegu HDZ dobro drži samo zahvaljujući svojim partnerima Lijanovićima… HDZ 1990. je u laganom padu na većem prostoru BiH nakon posljednjih izbora, ali nema sumnje kako se i oni mogu vrlo lako dići, posebice u Općinama HNŽ-a kao što su Čitluk, Čapljina ili Stolac, a isto tako i u Općinama Srednje Bosne i Posavine, pa je samim time jasno kako je i Čoviću potrebna nekakva pravaška opcija.

Istina, pojavila se na političkom nebu Hercegovine prije par mjeseci i Udruga dr. Ante Starčević, no s obzirom na neozbiljnost u njihovom radu sve je izvjesnije da će Ruža Tomašić na predstojećim izborima u BiH podržati Jurišićev HSP, koji okuplja oko sebe stranke s hrvatskim predznakom pa bi skupa s HDZ-om 1990. i ostalim manjim strankama zbilja mogao ostvariti odličan izborni rezultat.

Kada smo kod Vesne Pinjuh, aktualne ministrice poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u HNŽ-u, a koja je na tu dužnost dospjela 2007. godine kao Jurišićev kadar, zanimljivo je istaknuti kako ju je nedavno u Mostaru, tijekom masovnih prosvjeda, prozvao Josip Milić, predsjednik Unije neovisnih sindikata FBiH kazavši tom prilikom kako resorna ministrica ne želi ništa učiniti da bi bio proveden Zakon o šumama koji je donesen još 2002. godine i koji je proveden u svim županijama osim u HNŽ-u.

Pa kako će Josipe učiniti kada je zaokupljena osnivanjem svoje i Čovićeve stranke prava? Možda sada štošta poduzme nakon što joj je drug "Čova" napokon osnovao stranku!

Danijel Ivanković

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Svi smo mi krvavi ispod kože Vera Soldo | Republika info
ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari