Zapošljavanje podobnih, a ne sposobnih će nas skupo koštati

ljubuski.info

Kada je Andrea Dorić, kadar Socijalističke partije, potvrdila da je uz podršku stranke došla na funkciju izvršnog direktora "Puteva Republike Srpske" i člana Upravnog odbora Agencije za posredničke, informatičke i financijske usluge, izazvala je oštru polemiku u javnosti.

No, jesmo li čuli nešto novo, ili ono što smo već znali? Pitanja je bezbroj, a odgovor je: da ćemo samo, kada budemo imali pravosudne epiloge političkih korupcija kojima svjedočimo, znati da pojedinac na vlasti nije jači od sustava.

Ležerno priznanje Andree Dorić da je istovremeno stigla do dvije rukovodeće funkcije u javnim poduzećima, uz podršku Socijalističke partije koju je napuštala, a zatim joj se vraćala, izazvalo je salvu reakcija u masovnim medijima. Od glasnih negodovanja do konstatacija da nismo čuli ništa novo.

Damjan Ožegović u ime NVO "Transparency international" ocjenjuje da odavno ne živimo u društvu koje počiva na principima odgovornosti i transparentnosti. Naprotiv.
Čak i kada imamo konkurse, oni se raspisuju tako da odgovaraju poslodavcima, da oni biraju ljude koji su podobni, a ne one koji su najbolji, kazao je Ožegović.

Novinar Zoran Krešić iz Mostara dijeli mišljenje kako u Bosni i Hercegovini odavno imamo narušene norme civiliziranog ponašanja, uz naglašenu ocjenu da izjava Andree Dorić, koliko god da je pogrešna, nije začuđujuća.
Ja aplaudiram ženi što je bila makar iskrena. Svi mi drugi smo licemjerni. Dakako, to ne odobravam. To nije normalna stvar, treba popravljati, ispravljati, doći do društva u kojem ne treba telefonom završavati zaposlenje i sl. Do tada, ne treba se čuditi ovakvim izjavama, objašnjava Krešić.

Rješenje je biranje sposobnih, a ne podobnih, te kadrovsko jačanje institucija, kaže Tanja Topić, analitičarka iz Banja Luke.
Tek kada budemo imali pravosudne epiloge političkih korupcija kojima svjedočimo, znat ćemo da pojedinac na vlasti nije jači od sustava, zaključuje Topić.

Međunarodna zajednica je na početku očistila institucije od politički podobnih i vremenom smo ponovo došli do jačanja političkog aparata, kazao je Srećko Latal, politički analitičar.

Zapošljavanje prema političkom ključu, koji građani postupno odobravaju kao prihvatljiv model, dugoročno urušava temelje Bosne i Hercegovine, i mogao bi nas skupo koštati kada dođe vrijeme za plaćanje računa.

Glas naroda

Brzo će se Toni i Vedran pitati i pri zapošljavanju u privatne firme... kakvi smo ljudi

Pa mislis da se vec ne pitaju?!
Ali bar nesto rade za grad,Ljubuski ipak ide naprijed s njima,koliko toliko.

Vedran Markotic je najbolji gradonacelnik ikad u svakom pogledu,JEDINI koji je vec dosad ucinio mnogo i cini to i dalje...Svaka cast gradonacelnice!!!

Vedran Markotic je klasični politički kriminalac koji je Ljubuskom nanio visemilijuske štete.
Kad je učinio dobro za Ljubuski upitaj ga o sudskom nalogu kojeg mora izvršiti.
Nemoj jarane srat. Kad se septička otvori vidit ćeš koliko smrdi Markotić

Koliko je los markotic, duplo je gori kraljevic.. Barbariceva ostavstina.

Mislim da Barbarića ne mogu nadmašiti koliko je on loš bio. Ja ne znam što je taj čovjek uradio vrijedno spomena u četiri mandata!!! Ako tko zna nek napiše. Sad se bar nešto pomaklo s mjesta.

Sta je sa studentskim stipendijam za ovu godinu gradonačalniče

Vidi se da si nepismen/a, ne pocinje studentska god kad dica u skolu polaze, studeti polazu ispite u 9mj normalno

99 posto sto pise ovdje su takvi, nešto čuli a oni o tome blage veze nemaju nego sjednu negdje na kavu skopcaju se i pomalo liječiti svoj bolesni život.

Nike ti to samo ovdje, nego na 99% portala gdje se anonimno trabunja.

Gospodine pismeni brucoši ne polažu ispite u 9.mjeseci a stipendije dobiju prije viših godina.

Najbolji primjer za to je grobarka u skolstvu,unistit ce i rastjerati i ono malo ljudi primljenih bez stranacke iskaznice,koji srcem rade,a ostat ce samo uhljebljeni trutovi.

Kako je mladena bebeka žena došla na misto referenta za ono i Dz s a dezerteri?????

Čuj koštati, već nas košta jakooo, gotovo je , gospodarski i demografski slom se vide golim okom.

Ništa vi ne brinite stiže dječji doplatak, taman će svi redom poćet pravit po troje dice, a u njemačku poslije njihove 7.godine

Krešić je najveći licemjer šta on priča

Posušje je najpoznatije po ulizicama pogledajte samo ko je u HNS pola iz Posušja koji nikad nisu ništa radili

Već je jedna država propala, koliko je meni poznato, stoga što je upošljavala samo one sa člankom knjižicom.
Ima u ljubuškoj Gradskoj knjižnici više knjiga koje govore o tomu, a jedna je "Hrvatsko proljece u sjećanju splitskih proljecara".
Tko iz povijesti ne uči dovoljno ne može se nadati sretnoj sadašnjosti ili budućnosti.

Pusti to, to je promišljeni način ostanka na vlasti. Dajte im posao (po mogućnosti visoke pozicije da samo leže, a plaća stiže) da moraju bit vijerni psi cijeli život i da moraju radit kako im vi kažete. Što ih višr zaposlite, otvaraju vam dr mogućnosti za sve većom kontrolom u svim dijelovima vlasti.
Viđeno već sto puta, posvuda u svijetu.

HDZ đebalebaroši udbaškog porjekla već godinama kradu i raseljavaju Ercegovinu ,gori su od JNA i Rvackih srba i treba sa njima isto napravit Bljesak i Oluju da se narod oslobodi uhljebina.

Zapošljavanje podobnih, a ne sposobnih će nas skupo koštati
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari